Annonce
Kultur

Naturbilleder og barndomsminder

Marie Klust udstiller sine malerier i sognegården ved Enghøj Kirke fra søndag 4. august. Indsendt foto
Tjekkiskfødte Marie Klust udstiller sine malerier i sognegården ved Enghøj Kirke i forbindelse med Randers Festuge.

Randers: Der er noget sart og drømmeagtigt over tjekkiskfødte Marie Klusts malerier, som tager turen fra Sjælland til Randers i forbindelse med Randers Festuge, hvor værkerne udstilles i sognegården ved Enghøj Kirke.

I 1981 kom Marie Klust til Danmark og bor i dag tæt på Næstved, hvor hun især dyrker naturen og der henter inspiration til sine arbejder. Men også indtryk fra rejser får penslen til at danse på hendes lærreder.

Hun er meget optaget af naturen og håber, at hun med sine billeder også kan bidrage til, at vi husker at passe den.

- Vi er jo en del af naturen. Og jeg håber, at jeg med mine billeder kan være med til at bevare den, siger Marie Klust, der også beskæftiger sig med religiøse billeder.

- De sidste år har jeg sat fokus på de kristne værdier. I disse globaliseringens urolige tid, er det vigtige for vores lille land at bevare disse værdier, siger hun.

Derfor var det også en kærkommen opgave hun fik, da hun for nogle år siden blev bedt om at udsmykke Vejlø Sognegård.

Udsmykningen rummer 14 billeder, malet over temaet: Via Dolorosa.

Annonce

Hyldest til barndommen

Sideløbende med de religiøse billeder har hun også kigget indad og malet billeder, som hun kalder en hyldest til barndommen. Hun husker det som en tid, hvor der var tæt kontakt mellem generationerne, og hvor traditioner og livsværdier blev givet videre gennem fælles oplevelser og dagligdag. - Når jeg maler, kommer mit eget jeg på afstand, og jeg oplever en speciel tilstand af ro, energi og intuition,som guider mig gennem maleprocessen. Jeg føler, at denne ubevidste dimension er gemt i mine malerier og kan finde ind til beskuerens indre, siger Marie Klust. Hendes billeder ferniseres efter gudstjenesten i Enghøj Kirke søndag 4. august.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce