Annonce
Østjylland

Naturvidenskab vendt på hovedet

Lærere ved Grenaa Gymnasium, Jesper Munk Jensen og Hanne Krøyer, fortalte om deres naturfagsundervisning. Pressefoto
Først se med egne øjne – så lære at forstå, hvad man så, lyder det fra Grenaa Gymnasium.

NORDDJURS: Lærere ved Grenaa Gymnasium, Hanne Krøyer og Jesper Munk Jensen, var inviteret til at fortælle om deres egen undervisningspraksis på den årlige Big Bang-konference. Undervejs i deres oplæg var der også input fra nogle af de elever, der 'er så heldige at have Hanne og Jesper som lærere', som dagens vært, Christian Thierry, formulerede det.


Når eleverne skal lære om landskabstyper i naturgeografi, så starter det hele med, at de tager fotos af landskabet og ser sig omkring, der hvor de bor.

Hanne Krøyer


Annonce

Big Bang-konferencen er et stort årligt møde for alle, der arbejder med at styrke børn og unges interesse for naturvidenskab – en interesse der er helt afgørende for, at flere vælger tekniske og sundhedsfaglige uddannelser. Hanne Krøyers og Jesper Munk Jensens bidrag på konferencen handlede om, hvordan de vender den traditionelle måde at bygge et undervisningsforløb op på på hovedet. I stedet for først at gennemgå teorien og derefter prøve den af i praksis i laboratoriet, så vælger de i nogle tilfælde at starte med praksis.

Egne oplevelser først

- Det kan for eksempel være, at når eleverne skal lære om landskabstyper i naturgeografi, så starter det hele med, at de tager fotos af landskabet og ser sig omkring der, hvor de bor, og sammen kortlægger vi på det grundlag Djursland landskabsmæssigt, inden de lærer, hvorfor det ser sådan ud, forklarer Hanne Krøyer.

- Det betyder, at eleverne i højere grad lærer at koble deres egne konkrete observationer til den faglige teori, og det kan man gøre på alle niveauer, og uden at man som lærer skal til at undervise i helt nye emner, siger Jesper Munk Jensen

De to lærere har spurgt deres elever, hvad de synes om, at nogle af deres forløb er ”vendt på hovedet.” Maya El-Baalbaki, der går i 3.g, er en af dem, og hun siger:

- Jeg synes, det er godt til at vække interesse, for man tænker: "Hvorfor sker dét?" og "hvorfor holder det, vi troede, ikke?" Så man bliver mere interesseret og nysgerrig efter at finde ud af det.

molu

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Politiet går ind i sag om trusler mod initiativtager til demonstration: - Det tager vi alvorligt, det kan jo være et angreb på Grundloven

Annonce