Annonce
Østjylland

50 år: Prinsessen er ny førstedame på Egeskov

Prinsesse Alexandra (t.v.), der fredag 20. november fylder 50 år, ses her til fest i anledning af prinsesse Benediktes 75-års fødselsdag på Amalienborg i april 2019. En måned senere blev hun gift med Michael Ahlefeldt-Laurvig-Bille. Til højre hendes yngre søster, prinsesse Nathalie. Arkivfoto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Prinsesse Alexandra er opvokset i Berleburg og har boet i Paris og London. Sidste år blev hun gift med greven på Egeskov Slot. Fredag 20. november fylder hun 50 år.

50 år: Offentligheden har fulgt prinsesse Alexandra fra barnsben.

Ikke på samme måde som hendes fætre, kronprins Frederik og prins Joachim, har mærket det, men som ældste datter af prinsesse Benedikte og niece til dronningen er interessen svær at komme udenom.

Det oplevede prinsessen senest, da hun i 2019 blev gift med greven på Egeskov, Michael Ahlefeldt-Laurvig-Bille. De to havde forsøgt at hemmeligholde vielsen i Sct. Jørgens Kirke i Svendborg, men når kongelige og adelige sætter hinanden stævne, er det svært at få det for sig selv.

Annonce

Overraskende var brylluppet heller ikke, for greven havde for længst i et interview fortalt, at han var blevet forelsket i prinsessen og dermed havde genfundet kærligheden oven på en skilsmisse.

Siden brylluppet har prinsesse Alexandra sat sit præg på slottet, der ligger ved Kværndrup på Midtfyn og er kendt for en stor samling af veteranbiler og en prisbelønnet have, der går tilbage til 1700-tallet.

Den er blevet tilført yderligere tre anlæg: Vandhaven, Solens Have og Den Hvide Have - alle designet af den nye slotsfrue.

I anledning af det fortalte hun til Fyns Amts Avis, at hun har trukket på den erfaring, hun fik som barn, da hun fulgte prinsesse Benedikte og sin mormor, dronning Ingrid, når de lagde planer for haverne ved de kongelige slotte.

- Men jeg er ikke perfektionist, slet ikke. Min mor er perfektionist, ikke mig.

Prinsesse Alexandra, som fylder 50 år fredag 20. november, tilbragte sin barndom i Berleburg i delstaten Nordrhein-Westfalen, hvor hendes far, prins Richard, drev et 13.000 hektar stort skovbrug.

Hverken hun eller hendes søskende, prinsesse Nathalie og prins Gustav, er arveberettigede til den danske trone.

Trods det har de bevaret en stærk tilknytning til Danmark. Ikke mindst på grund af dronning Ingrid, som hver sommer samlede sine tre døtre, svigersønner og børnebørn på Gråsten Slot.

Slottet dannede da også rammen om prinsesse Alexandras første bryllup i 1998 med finansmanden Jefferson-Friedrich von Pfeil und Klein-Ellguth, som hun blev skilt fra i 2017.

Parret, som er forældre til en datter, Ingrid, og en søn, Richard, boede i en årrække i Paris, hvor prinsesse Alexandra arbejdede for Unescos World Heritage Centre. Begge blev ramt af finanskrisen og mistede deres job.

Prinsesse Alexandra tog i 1995 eksamen i kunsthistorie og antropologi fra University College of London.

I 2019 begyndte hun på en kandidatuddannelse i global udvikling ved Edinburgh University.

/ritzau/

Annonce
Randers For abonnenter

Rutineret vognmand om for dårlig snerydning: - Det er Randers Kommune, der vil spare penge

Danmark

Søndagens coronatal: Efter syv dage med over 4000 nye coronatilfælde falder smittetallet

Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Se de flotte dronebilleder af vores by: Jul over Randers

Randers For abonnenter

10 Randers-virksomheder har fået mange millioner kroner i lønkompensation: - Det har betydet alt for vores forretning

Randers FC

Karakterer fra pokalskuffelse: Bedste mand blev skiftet ud i pausen

Randers

Snart er der igen gang i de spektakulære auktioner: Campen Auktioner er blevet moderniseret og står rustet til en lysere fremtid

Invitation til tredje vaccinestik er på vej til 375.000 borgere

Leder For abonnenter

Det nytter ikke bare at skære - Randers HK skal ud at have fat i de store kanoner

Randers FC

Liveblog og videoanalyse: Randers FC's pokalforsvar hænger i en tynd tråd efter uskarp omgang

Randers

Frank Nørgaard langer ud efter sin egen afdeling: Der er ingen undskyldning for dårlig snerydning

Dall: Nu kulminerer måneders dårligdomme for Mette Frederiksen

Randers

Kabinefabrik kræver ikke, at medarbejdere viser coronapas, men alternativet er krav om mundbind

Randers For abonnenter

Få det fulde overblik: Sådan er knap 250 millioner lønkompensationskroner blevet fordelt mellem 556 virksomheder i Randers

Alarm 112

Voldsom brand totalskader villa i Thorsø: Politiet sigter 68-årig beboer

Annonce