Annonce
Erhverv

Ned i tempo: Corona gav Vivis forretning vinger, nu stækker prisstigninger og lange leveringstider flyvehøjden

55-årige Helle Rasmussen, der er ansat i fleksjob hos Nordic Bodycare, har arbejdet for firmaet i syv måneder. I øjeblikket sender firmaet månedligt et sted mellem 500 til 1000 bøtter sukkervoks ud ad døren. Foto: Laura Uldahl Aggernæs
Salget drønede derudaf i 2020 og 2021 for virksomheden Nordic Bodycare, der under corona-nedlukningerne sendte flere ton hårfjerningsprodukt af sted til private hjem landet over. En succes, de håbede på at gentage i år, men som de har valgt at justere forventninger til på grund af prisstigninger og leveringsudfordringer i kølvandet på corona og krig.

Hornsyld: Der er godt fyldt op i forkontoret, der også udgør receptionen i firmaet Nordic Bodycare. Her er fire kvinder travlt beskæftiget med at markedsføre og besvare spørgsmål fra kunder omkring firmaets bestseller: hårfjerningsproduktet Hevi Sugaring.

Også i baglokalet, hvor der i øjeblikket mangler plads til omkring 40 paller med varer, som firmaet har opmagasineret andetsteds, har firmaets to lagermedarbejdere travlt. Det er forår og dermed højsæson for brugen af den sukkervoks, som firmaet har solgt de sidste ti år. Og det kan mærkes.

Særligt de sidste to år er det gået stærkt.

Annonce

Alene fra regnskabsåret 18/19 til regnskabsåret 20/21 har firmaet øget sin bruttofortjeneste fra 150.000 kroner til 2,4 millioner kroner. En eksplosiv udvikling, der har krævet og fortsat kræver mere plads.

- Næste skridt er, at vi skal flytte. Men jeg er allerede lidt træt ved tanken, siger den 35-årige direktør og grundlægger af firmaet, Vivi Henningsen, der i 2019 flyttede til de nuværende lokaler for at få bedre plads til produktion og lager.

”Bare” sukker og vand

At Vivi Henningsen har gjort en levevej ud af at sælge hårfjerningsprodukter, lå ikke ligefrem i kortene. Som uddannet smørrebrødsjomfru havde tanken ikke engang strejfet hende, før hun ved et tilfælde stødte på produktet, da hun for at hjælpe en kosmetolog-uddannet veninde, lå model til hårfjerning med produktet.

Her blev hun begejstret over at finde ud af, at man ved hjælp af kun to ingredienser; sukker og vand, kunne skabe et effektivt hårfjerningsmiddel.

Fem hurtige om Nordic Body Care

  1. Firmaet er stiftet som enkeltmandsvirksomhed under navnet Hevi Sugaring i 2011. I december 2017 skiftede firmaet status til anpartsselskab.
  2. Med en stigende forretning på privat label valgte firmaet sidste år at ændre firmanavnet til Nordic Bodycare for ikke at skabe forvirring om produktet.
  3. Nordic Bodycare er ejet af Vivi Henningsen (tidl. Truelsen), der også driver selskabet i det daglige. Firmaet beskæftiger derudover seks deltidsmedarbejdere.
  4. Virksomheden producerer årligt omkring 20.000 kilo hårfjerningsprodukter, der bliver solgt til henholdsvis professionelle hårfjerningsklinikker, helsekostbutikker og online.
  5. I regnskabsåret 20/21 lå virksomhedens bruttofortjeneste på 2,4 millioner kroner, mens årsresultatet endte på 45.000 kroner før skat.

- Det var så fedt et produkt, og så var det ovenikøbet så rent, at man ren faktisk kunne spise det, fortæller Vivi Henningsen, der derfor forsøgte at støve produktet op i det lokale handelsliv og på internettet, da hun kom hjem.

Vivi Henningsen har til dagligt hunden Louis med på arbejde. Foto: Laura Uldahl Aggernæs

Men det viste sig at være sværere end som så, da produktet på tidspunktet udelukkende blev solgt til klinikker – og ikke privatpersoner.

Vivi Henningsen besluttede sig derfor for at lave produktet selv.

- Qua min uddannelse, tænkte jeg, at det måtte være lige til. Det er jo lavet af sukker og vand, så hvor svært kan det være? spørger hun med et grin.

Sværere end ventet, lyder svaret. For selvom der kun var tale om to ingredienser, var der flere ting at tage højde for.

Sukkervoksen Hevi Sugaring er både økologisk, svane- og allergimærket. Foto: Laura Uldahl Aggernæs

- Sukker krystalliserer, hvis det ikke bliver sammensat med vand ved den helt rigtige temperatur. Og hvis man koger store portioner af sukker og vand, så bliver sukkeret hurtigt sort, fordi sukkeret bliver ved med at stige i temperatur, selv efter man slukker for varmen i modsætning til vand, der hurtigt falder i temperatur, forklarer iværksætteren, der først efter to år fandt frem til den helt rigtige opskrift ved komfuret.

- Så produktionsmetode er speciel, selvom produktet i bund og grund jo bare består af sukker og vand, siger Vivi Henningsen, der i dag bruger vakuumkoger til at koge sukkeret sammen med vand ved en lav temperatur.

Annonce

Stærke online

I starten forblev produktionen et hobbyprojekt ved siden af et fast fuldtidsarbejde i køkkenet på en døgninstitution i Horsens, hvor Vivi Henningsen lavede mad og madpakker til børn på institutionen.

Men i takt med at flere kunder kom til online, voksede ambitionen om at få sukkervoksen ud på butikshylder og klinikker landet over. Så da først Matas-koncernen sagde ja til at tage produktet ind, besluttede iværksætteren sig for at satse fuldt ud på forretningen.

I modsætning til, hvad hun havde forventet, betød den ekstra tid til arbejdet dog ikke, at forretningen i de efterfølgende år voksede væsentligt.

- Jeg havde 1000 opgaver. Men jeg nåede ingenting. For jeg gjorde alt selv. Jeg både producerede, solgte produkter og stod for markedsføring og kundeservice, husker Vivi Henningsen.

Det var derfor først efter ansættelsen af firmaets første deltidsmedarbejder, at Vivi Henningsen for alvor begyndte at se fremdrift i firmaet. En fremdrift, der har taget endnu mere fart, siden coronapandemien bredte sig.

Vi har jo målt os op ad corona-år, hvor det er gået meget bedre end ventet. Så i virkeligheden ville vores tal nok uagtet krigen have lagt lidt lavere, og det kan vi også se tendensen af nu.

Vivi Henningsen, administrerende direktør og stifter af Nordic Bodycare

For til trods for, at firmaets salg til hårfjerningsklinikker forsvandt under nedlukningerne, voksede kunderne i antal online.

- Vi er i forvejen stærke online, og det var et stort held. For der sker altså noget, når man lukker kvinder inde bag fire vægge med et dankort i hånden, siger Vivi Henningsen med et grin.

Annonce

Ikke som forventet

Af samme grund var direktørens forventninger til indeværende år indledningsvist sat højt. Men ligesom coronapandemien for to år siden overraskede satte ekstra fart i forretningen, har de fortsatte eftervirkninger af corona og den nuværende krig i Ukraine nu sat bremsen i.

- Sidste år lå vi i Index 120-130 på nuværende tidspunkt. I øjeblikket ligger vi i Index 70-80. Og det samme hører vi, at vores forhandlere oplever. Så der sker noget med vores økonomi lige nu, siger Vivi Henningsen, som foruden en større tilbageholdenhed blandt kunderne også mærker til de stigende råvarepriser og lange leveringstider, der i øjeblikket præger markedet.

Derfor har hun også valgt at nedjustere forventningerne til året.

- Vi har jo målt os op ad corona-år, hvor det er gået meget bedre end ventet. Så i virkeligheden ville vores tal nok uagtet krigen have lagt lidt lavere, og det kan vi også se tendensen af nu, siger direktøren.

- Så jeg forventer ikke den stigning, vi havde budgetteret med. Men jeg forventer er år som sidste år, og det skal vi stille os tilfredse med, siger hun.

Annonce

Sif og Andreas vil give mere til jorden end de tager: Sådan kom de i gang uden at stifte stor gæld

Randers FC For abonnenter

Fire år med Søren Pedersen som chef for køb og salg: Sådan har han klaret det, og dét kan vi forvente os til sommer

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Pernilles midtbybutik havde en fantastisk åbning: Nu bliver det den femte interiørbutik til at lukke siden nytår

Randers For abonnenter

Magtlisten i Randers nærmer sig toppen: Mød erhvervskvinden, der arbejder på at skabe en dansk pendant til Gucci, og som har en plads i top 20

Erhverv

Ingen revolution i Verdos top i denne omgang: Repræsentantskabet valgte at beholde næsten hele den gamle bestyrelse

Sport For abonnenter

Billeder og cheftrænerens forklaring fra Kristrup, der nu hænger i en tynd tråd: - Vi er for gode til at rykke ned

Eccos overskud skrumper midt i russiske stormvejr: Krigen får negative konsekvenser for skogigantens økonomi i 2022

Randers

Ingen har lyst til at tage ansvaret for det der foregår - men alle er enige om at det ikke er godt nok: Velkommen til Jobcentret

Kultur For abonnenter

Randers' middelaldereventyr i Kina klædt af til skindet: Jamen, han har jo slet ikke noget tøj på!

38-årige Nina Østergaard bliver topchef for Fyns største koncern

Randers

På trods af røg og smeltet plastic kørte Dannie næsten 500 meter i brændende bil på motorvejen: Nu er hans baby forvandlet til aske

Cirkusrevy uden Ulf og Lisbet: Velsmurt underholdning, men ingen latterkramper

Østjylland

Kjeld skal så 22 kilometer blomsterbed - til fri plukning: I år er der en ny blomsterblanding på menuen

Randers For abonnenter

Søren kunne godt stoppe med at arbejde og bare leve af sine penge: Men han har stadig en vigtig mission at fuldføre

Erhverv

Hypen for friturestegt bagværk er væk: Donut Shoppen lukker ned i Brødregade

Annonce