Annonce
Østjylland

Nedskæringer: I april er listen med lukningstruede busser klar

I begyndelsen af april vil en bruttoliste afsløre omfanget af mulige buslukninger og ruteomlægninger i forbindelse med en omfattende sparerunde i Region Midtjylland. Arkivfoto

Region Midtjyllands tidsplan for arbejdet med at spare på busdriften kulminerer med afgørende beslutninger i slutningen af juni.

ØSTJYLLAND: Onsdag 11. april bliver en højspændt dag i spillet om fremtidens busbetjening af indbyggerne i Østjylland.

Ifølge oplægget til en tidsplan for Region Midtjyllands arbejde med besparelser på de regionale ruter bliver det den dag, at politikere fra Region Midtjylland for første gang drøfter et bruttokatalog over lukningstruede busruter.

Midttrafik laver bruttokataloget. Det skal indeholde ruter, som ikke betjener væsentlige mellemkommunale rejsestrømme og større byer i hver sin kommune og/eller, hvor de større byer i hver sin kommune er betjent af en anden hovedlinje.

Fra april til begyndelsen af juni vil Region Midtjylland være i dialog om sagen med de midtjyske kommuner, ligesom borgere, foreninger og andre får mulighed for at bidrage og komme med kommentarer.

Ifølge tidsplanen skal regionsrådet træffe beslutninger om ændringer i rutenettet for 2019 på et møde onsdag 27. juni.

I efteråret vil Region Midtjylland fortsætte dialogen med kommuner og borgere for at finde de nødvendige rutelukninger og omlægninger i 2020 og 2021.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce