Annonce
Norddjurs

Nedtællingen er i gang: Flere end 400 dyr kommer til Landbrugsmessen Gl. Estrup

Vallakken Goldstone Moss, som ses her på billedet, hører med sine 201 centimeter fra hov til skulder til blandt Danmarks største heste. Moss er af den engelske hesterace Shire, og han er med, når Landbrugsmessen GL. Estrup løber af stablen slutningen af maj. Privatfoto
Når Landbrugsmessen Gl. Estrup for 23. gang åbner den sidste weekend i maj, vil der være masser af dyr på pladsen. Blandt andet kan messens gæster nyde et gensyn med hestene, som vender tilbage efter et år i karantæne.

Auning: Der bliver rig mulighed for at klappe en ko eller en hest, eller hjælpe med at fodre et lam med en sutteflaske, når Landbrugsmessen Gl. Estrup for 23. gang løber af stablen i slutningen af maj.

Den populære messe får nemlig besøg af mere end 400 dyr, som ventes at tilbringe hele weekenden på pladsen i selskab med deres ejere. Heriblandt 89 kødkvæg med tilhørende kalve, hvilket er væsentlig flere, end Landbrugsmessen Gl. Estrup plejer at være vant til.

- Sidste år syntes vi også, at vi havde mange. Men der var tallet kun 70, fortæller Karen Just, der er pr-ansvarlig for landbrugsmessen.

- Vores oplevelse er, at der er sket en udvikling blandt vores deltagere med kødkvæg. Der er blevet færre af dem, der har store kødkvægsbesætninger, mens antallet af folk, der holder kødkvæg som hobbydyr er stigende. Og den sidste gruppe lader til at have en større lyst til at komme ud og konkurrere med andre kødkvægsejere, siger hun.

Messens deltagende kødkvægsracer spænder lige fra Dexter-dyrene, der er Danmarks mindste kødkvægsrace, til de store Limousinetyre, der kan veje op til 1200 kg.

Annonce

Fuld knald på hestene

Dette års messe byder imidlertid også på et gensyn med hestene, som sidste år var bandlyst på pladsen på grund af en smitsom hestevirus.

Og selvom sidste års messe til trods for hestenes fravær blev en stor succes, glæder landbrugsmessens arrangører sig til igen at byde de store hovdyr velkommen tilbage.

- Vi kunne godt mærke, at vi manglede hestene sidste år. Derfor sætter vi også alle sejl til i forhold til hesteaktiviteter i år, siger Karen Just.

I alt vil 150 andre heste fordelt på i alt 19 racer således være med til at gøre messen til lidt af et tilløbsstykke. Showhestene deltager i forskellige opvisninger lige fra ridderturnering til dressurkvadriller, ligesom der afholdes DHE mini-træf i agility med foredrag og workshops.

Landbrugsmessen Gl. Estrup afvikles 25-26. maj. Det fulde program for weekenden kan ses på landbrugsmessens hjemmeside, landbrugsmessen.dk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers FC For abonnenter

Analyse: Derfor har Thomasberg fået noget at tænke over

Annonce