Annonce
Randers

Negativt 2019-regnskab får ikke Elvis Knudsen ned med nakken: - Op på Randers-hesten igen

Henrik Knudsen forbeholder sig retten til at se lyst på fremtiden, selvom Memphis Mansion for andet år i træk har millionunderskud. - Det, der skete igår, behøver ikke bestemme, hvad der sker i morgen, siger han. Foto: Annelene Petersen
I 2018 var regnskabstallene for Memphis Mansion temmelig røde. Det nye regnskab for 2019 ligner det. Siden er coronakrisen kommet til. Men ejer Henrik Knudsen forbeholder sig retten til at være positiv.
Annonce

Randers: - Er jeg bekymret? Ja, det kan du bande på jeg er, men når man har egen forretning, er det en del af pakken, siger Henrik Knudsen.

Elvis-museet Memphis Mansion havde en dårlig sæson i 2018. Den fantastiske 100-års sommer var en forfærdelig sommer for oplevelsesindustrien. Heldigvis holdt folk ikke op med at spise på trods af varmen, så søster-virksomheden Highway 51, som er Henrik Knudsens restaurant på samme adresse, hjalp Memphis Mansion igennem.

Desværre ser det ny-offentliggjorte regnskab for 2019 ikke meget bedre ud. Stadig under en halv million i indtægter og mere en halvanden million i udgifter til primært personale. En udgift, hvor en stor del dog reelt er rettet både mod restaurationen og Elvis-udstillingen.

- Der er nogle udgifter, som hører til enten den ene eller anden af virksomhederne derude, men som gavner begge to, forklarer Henrik Knudsen og giver blandt andet vedligehold af bygningerne og marketingafdelingens ansatte som eksempel.

Selv om de røde tal ærgrer Henrik Knudsen, er han på ingen måde i gang med at dreje nøglen om. Tværtimod.

- Jeg har de glade briller på, ellers bliver det selvforstærkende. Vi sidder lige nu og planlægger fremtiden. Det er man nødt til, siger han.

Annonce

Stort onlinesalg under nedlukning

For på trods af en coronakrise, som i høj grad har begrænset entré- og restaurantindtægter i foråret, så er der også positivt nyt fra Memphis Mansion. Mens folk var hjemme i det nedlukkede Danmark, havde de god tid til at shoppe Elvis-merchandise i virksomheden onlinebutik.


Burde jeg være mere bekymret? Ja, måske. Men det, der skete igår, behøver ikke bestemme, hvad der sker i morgen.

Henrik Knudsen om Memphis Mansions røde regnskaber


I disse dage vrimler det desuden med gæster i bygningerne, så besøgstallet i juli er langt over det forventede.

- Det har været fuldstændig magisk, siden vi åbnede op igen, fortæller Henrik Knudsen.

Han tror, at den store tilstrømning primært skyldes, at så mange danskere er blevet hjemme og derfor kan bruge nogle flere penge på oplevelser her i landet. Desuden har både tyskere og nordmænd også fundet vej til Elvis i Randers.

Annonce

30 års jubilæum

Selv de aflyste konfirmationer, som restauranten normalt lever godt af i foråret, er kommet tilbage i endnu større antal til efteråret.

- Men så skal vi selvfølgelig huske, at der så ikke kan være andre fester på det tidspunkt, konstaterer den Elvis-glade ejer.

Virksomheden har den 4. juli uden større festivitas fejret 30 års jubilæum i Randers. Det er Henrik Knudsen stolt over. Ligesom han ranker ryggen over, at alle hans dygtige kolleger i virksomhederne stadig har deres job.

- Burde jeg være mere bekymret? Ja, måske. Men det, der skete i går, behøver ikke bestemme, hvad der sker i morgen, siger han.

Memphis Mansion får som rent privatejet virksomhed ikke del af regeringens "halv-pris-på-oplevelser"-pulje. Det betyder, at der er en skævvridning, som Henrik Knudsen godt kan mærke.

- Men hvis det er det, der skal til for at turisterhvervet overlever i Danmark, så må det være sådan, siger han.

Annonce

Magisk opbakning

På trods af bekymringerne er han optimistisk.

- Jeg kan jo ikke sidde og love, at det bliver helt fantastisk. Vi kan jo nok ikke helt løbe det op, som vi har mistet. Jeg tror på, at hvis det fortsætter som nu, får vi et dejligt andet halvår, siger Henrik Knudsen.

I samme ombæring har han også stor ros til randrusianernes eget engagement i både Memphis Mansion og Highway 51.

- Den opbakning, vi har her i byen, er fuldstændig magisk, siger han.

Henrik Knudsens ønske til borgerne er, at de retter ryggen og smiler og tager godt imod turisterne i området.

- Jo mere vi snakker byen op, jo mere drypper det på alle i området. Vi skal op på Randers-hesten igen, slår han fast.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce