Annonce
Randers

Nej, bilister mellem Randers og Norddjurs kan ikke ånde lettet op i næste uge: Der bliver højst 10 dages pause i asfaltarbejdet

Turen fra Djursland til Randers eller omvendt har i de første uger af september været tidsmæssigt noget længere end normalt. Her var det køen fra øst mod vest på Grenåvej en morgen under det igangværende asfaltarbejde, som udføres af Colas. Den kommende strækning tager NCC sig af. Foto: Bo Hovgaard
Hvis vejret og planerne holder, skulle første del af asfaltarbejdet på Grenåvej efter Drastrup rundkørslen kunne afsluttes i begyndelsen af næste uge. Men der er ikke noget stort pusterum til bilisterne, før arbejdet går i gang på næste strækning.

Assentoft/Drastrup/Fausing: - Der er cirka ti minutters forsinkelse på Grenåvej ved Drastrup på grund af asfaltarbejde.

Sådan lød beskeden i trafikradioen på DRP4 Østjylland torsdag morgen lidt efter klokken syv.

Men asfaltarbejdet på to kilometer Grenåvej øst for Drastrup-rundkørslen skal efter planen være afsluttet på tirsdag den 14. september, fortalte Benny Lauritsen tidligere til Amtsavisen.

Annonce

Benny Lauritsen kommer fra Colas, som er entreprenøren på Vejdirektoratets reasfaltering af den første del af hovedvejen mod Grenaa - samt det sideløbende asfaltarbejde på Ebeltoftvej.

Men håbefulde pendlere mellem Norddjurs og Randers skal dog ikke ånde alt for lettet op. Kun ti dages pause venter, før næste strækning kommer under asfalthøvlen igen. Denne gang drejer det sig om en fire kilometer lang strækning mellem den nyasfalterede del af Grenåvej og Fausing.

Asfaltarbejdet begynder den 23. september med, at den gamle asfalt fræses af. Herefter laver entreprenøren lokale reparationer i underlaget. Den nye klimavenlige asfalt pålægges, og til slut bliver striber og overgange til sideveje med mere etableret.

Resultatet bliver ifølge Vejdirektoratet en mere jævn kørebane og en bedre køreoplevelse for trafikanterne.

Arbejdet udføres i dagtimerne og trafikken afvikles med signalregulering. Efter planen vil asfaltarbejdet være afsluttet efter omtrent to uger, men omslag i vejret kan forsinke slutdatoen. Denne gang er entréprenøren ikke Colas, men NCC.

Erfaringsmæssigt vælger folk at tage enten tidligere eller senere af sted eller vælger alternative ruter, så snart de har opdaget vejarbejdet.

Kirsten Guldbæk Roelsgaard, projektingeniør hos Vejdirektoratet

Igen bliver vejarbejdet med signalregulering. Det vil sige, at det ene spor er spærret, og at trafikken derfor på skift ved hjælp af en lysregulering sendes via det åbne vejspor.

Den gode nyhed er dog, at asfaltarbejdet på Ebeltoftvej ved Drastrup-rundkørslen efter planen er afsluttet den 23. september. Derfor vil det højst sandsynligt være muligt for stedkendte at finde alternative ruter både syd og nord for Grenåvej i forbindelse med asfaltarbejdet i slut-september.

Klimavenlig asfalt

Al ny asfalt, som Vejdirektoratet ligger på, er i udgangspunktet klimavenlig.

Den nye asfalttype reducerer rullemodstanden mellem dæk og vejbane og dermed brændstofforbrug og CO2-udledning, uden at medfører en lavere levetid i forhold til de typer af asfalt, Vejdirektoratet tidligere har anvendt.

Det larmer mindre på grund af den lavere rullemodstand og bliver derved også anvendt til støjreducerende formål. Støjreduktionen er cirka to decibel.

Desuden har asfalten længere levetid, hvilket også betyder en mindre CO2-udledning per år.

- Erfaringsmæssigt vælger folk at tage enten tidligere eller senere af sted eller vælger alternative ruter, så snart de har opdaget vejarbejdet, forklarer projektingeniør hos Vejdirektoratet Kirsten Guldbæk Roelsgaard.

I en tidligere version af faktaboksen fremgik fejlagtige oplysninger, som gælder for generel klimavenlig belægning og ikke specifikt den asfalt, som Vejdirektoratet benytter sig af. Vi beklager. Opdateret den 22. september 2021.

Annonce
Randers

Tag kandidattesten til kommunalvalget her

Navne For abonnenter

Når pungen og maven er tom, går man i foodbank i Sct. Clemens Kirke - her kommer alle typer af mennesker efter mad

Østjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Tirsdagens coronatal: For syvende dag i træk er der flere end 1000 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Alarm 112

Luk døre og vinduer: Politiet opfordrer borgere til at passe på giftig røg fra storbrand - kommer til at brænde i flere dage

Randers For abonnenter

Drømmer du om en dukkert i det fri? Stor badesø i Randers kan blive en realitet om få år

Østjylland

Grenaa på listen: Regeringen vil bruge fire milliarder på nærhospitaler

Sport

Bitsch har truffet atypisk beslutning i Randers HK: - Ingen tvivl om, at det er til alles bedste

Randers

Kom ind i kampen, politikere: Skal vi have nedslidte idrætshaller, hvor det regner ind?

Randers FC For abonnenter

Seneste nyt før pokalopgør: Marxen misser møde med barndomsklub - sådan kan Randers FC stille op

Randers

Skolebørn tegner for verdens flygtninge

Østjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Randers

Lokal Storegade-kendis lejer endnu en adresse i gaden: Nyt diskotek åbner om få dage - med fri drinksbar

Danmark

Vild forvirring om MitID: Køber nye pas og telefoner for at få det til at virke - det er helt misforstået

Randers

Østbro-kandidater på hjemmebane i Harridslev: Tre mandater vil være en succes

Randers For abonnenter

Nye planer kan måske redde p-pladser i Trangstræde og bevare busterminalen: Her er status på planerne for populær parkeringsplads

Randers

Politikere undrer sig og sender besked til hospitaler: - I må altså gerne ansætte medarbejdere på deltid

Annonce