Annonce
Østjylland

Nej til homofobiske tilråb: Aarhus Kommune opstiller regnbuefarvet bænk ved Ceres Park

Regnbuebænken her på billedet er tirsdag blevet stillet op ved Ceres Park i Aarhus. Det er tænkt som et statement og et signal om mangfoldighed, lyder det fra kommunikationschef. Foto: Aarhus Kommune
Aarhus Kommune stiller bænk op som statement i sagen om fodboldspiller, der blev mødt med homofobiske tilråb. AGF bakker op bag kommunens initiativ.
Annonce

Aarhus. En regnbuefarvet bænk er tirsdag blevet opstillet ved Ceres Park i Aarhus.

Det fortæller TV2 Østjylland.

Det er Aarhus Kommune, der har stillet bænken op ved byens fodboldstadion som et indspark i sagen om FCK-fodboldspilleren Viktor Fischer, der ved to lejligheder er blevet mødt af homofobiske tilråb.

- Med den debat, der florerer lige nu, synes vi, at det var det bedste statement, vi kunne lave som kommune. Vi vil gerne sende et signal om mangfoldighed, og vi vil gerne sende det signal uden at moralisere, siger kommunikationschefen i afdelingen for teknik og miljø, Sune Bové, til tv-stationen.

Kulturminister Mette Bock (LA) har kaldt tilråbene for uacceptable.

Hun har bedt om en redegørelse i sagen fra Dansk Boldspil-Union (DBU).

Som kommune vil vi gerne sende et signal om fællesskab. Det gælder også fodboldfans eller fodboldspillere, der er homoseksuelle. Bænken er en lille huskekage. En huskebænk.

Sune Bové, Aarhus Kommune

Annonce

En huskebænk

Fodboldens Disciplinærinstans har også valgt at se nærmere på de to episoder, hvor spilleren angiveligt blev udsat for tilråb og sange som "Fischer, han er gay" ("Fischer, han er bøsse", red.).

- Som kommune vil vi gerne sende et signal om fællesskab. Det gælder også fodboldfans eller fodboldspillere, der er homoseksuelle. Bænken er en lille huskekage. En huskebænk, siger Sune Bové til tv-stationen.

Han fortæller til Ritzau, at kommunen for nogle år siden fik lavet flere regnbuefarvede bænke i forbindelse med et Aarhus Pride-arrangement.

- Vi har dem stående rundt om i byen. Nu tænkte vi, at en af dem meget passende kunne stå ved stadion i lyset af den aktuelle sag, siger han.

Annonce

AGF bakker op

Fodboldklubben AGF bakker op om kommunens initiativ.

- Bænken sender et godt signal om, at der både på og uden for kridtstregerne skal være plads til alle. Vi hylder mangfoldighed, siger projektleder Bo Jensen til TV2 Østjylland.

Bænken får lov at blive stående ved Ceres Park foråret og sommeren igennem.

Regnbuefarverne ses i LGBT-miljøet som et symbol på, at der skal være plads til forskellighed.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Når staten ikke holder loven

Randers FC For abonnenter

Klassekasser og historisk debut: Reaktioner fra sejren i Hobro

Annonce