Annonce
Mad og drikke

Nem opskrift: Crepes

Foto: Skovdalnordic.com

Inden det bliver jul, skal vi lige en tur til Frankrig, nærmere betegnet Paris, hvor en efterårsferie har givet anledning til novembers madskole.

Creperierne fylder gadebilledet i nærheden af madgaden Rue Mouffetard, hvor duften af de tynde crepes fylder gaden og de nærliggende stræder.

De tynde delikatesser bliver lavet af hvedemel eller boghvedemel. De søde er typisk lavet på hvedemel og madpandekagerne på boghvedemel. De kommer oprindeligt fra Bretagne og Normandiet.

Opskrift

Til fire personer:

250 boghvedemel

2 store æg

4 dl vand (cirka)

25 g smør

200 g revet ost

4 skiver god skinke

2 avocadoer

4 æg

Salat

Salt og peber

Bland mel og æg, tilsæt vand, indtil dejen har en pandekagedejkonsistens.

Smelt lidt smør på panden.

Bag en tynd pandekage på en stor pande.

Vend den og læg revet ost og skinke på.

Når osten er smeltet, foldes enderne ind.

Skær avocadoerne i tynde skiver og steg et spejlæg på begge sider.

Server din crepe med spejlægget og skiver af avocado og lidt salat. Drys med lidt salt og peber inden servering.

Annonce
Foto: Skovdalnordic.com
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers For abonnenter

Rystet borger efter faldulykke på Østervold: - Det var som at træde ud på en skøjtebane med brun sæbe over det hele

Randers For abonnenter

En kirkegårdsomlægning fjernede mors sorgsted: Nu søger hun ligesindede til at lave en mindeplade

Annonce