Annonce
Randers

Netto forlader Campus Randers, men kæden slipper ikke for at betale husleje

Netto har haft hjemme i Campus Randers ved Jens Otto Krags Plads siden 2012. Men når denne måned når sin afslutning, forsvinder discountkædens gule streamere fra bygningens facade. Foto: Anne Myrup Pedersen
Netto lukker inden længe sin forretning i stueetagen på Campus Randers til fordel for en åbning i den gamle Meny ved Mariagervej. Alligevel risikerer discountkæden at hænge på lejemålet på Jens Otto Krags Plads i en god rum tid endnu.
Annonce

Randers: Når denne november måned slutter og bliver afløst af december, siger discountkæden Netto farvel til de lokaler i Campus Randers ved Jens Otto Krags Plads, hvor den har haft butik siden august 2012.

Beslutningen om at forlade Campus Randers er truffet som følge af, at Nettos moderselskab, Dansk Supermarked, i foråret overtog de lokaler med udkørsel til Mariagervej, som tidligere har været hjemsted for Meny – og inden da Jaco Supermarked.

Men selvom lukningen af Netto på Jens Otto Krags Plads allerede er planlagt, så har Netto stadig til gode at opsige lejemålet i Campus Randers.

Det fortæller René Søgaard Larsen, der er direktør ved Domhusgaarden Ejendomsadministration i Odense, og som står for udlejningen af lejemålene i bygningen.

- Det er rigtigt, at Netto har planlagt at flytte ud af Campus Randers. Men de har altså endnu ikke formelt opsagt lejemålet i bygningen, siger han.

Annonce

Bundet af uopsigelighedskontrakt

Årsagen til den manglende opsigelse skal findes i det faktum, at Netto med indflytningen i Campus Randers i 2012 lod sig binde af en lejekontrakt, som har en uopsigelighedsperiode.

Præcis hvor lang tid ud i fremtiden, denne periode strækker sig, ønsker René Søgaard Larsen ikke at oplyse.

Det er dog ofte set, at man indgår uopsigelige erhvervslejemål på 10 år, og derfor er det næppe usandsynligt, at Netto som udgangspunkt er økonomisk bundet til Campus Randers indtil på et tidspunkt i 2022.

- Vi har været i dialog med Netto, som har bedt os undersøge muligheden for at finde en anden lejer, som kan komme ind og overtage lejemålet – og dermed løse dem af deres uopsigelighedsperiode. Men jeg tænker ikke, at de lige nu er interesserede i, at vi for eksempel finder en anden dagligvareforretning, som gerne vil ind i lokalerne, siger René Søgaard Larsen.

Annonce

Arbejdet begynder snart

Resultatet bliver, at butikslokalerne i Campus Randers’ stueetage lige om lidt kommer til at stå tomme. Hvor længe, de bliver ved med at være det, afhænger af, hvor stort et held, Domhusgaarden Ejendomsadministration har med at finde en ny lejer, der gerne vil ind i bygningen, og som samtidig kan godkendes som lejer af Netto.

- Lige nu har vi ingen forhandlinger overhovedet. Men lige så snart, Netto er flyttet derfra, tager vi nok fat i en lokal erhvervsmægler i Randers, så vi kan få fundet en ny lejer, siger René Søgaard Larsen.

Direktøren tilføjer desuden, at det også er en mulighed, at lejemålet i Campus Randers kan blive opdelt i flere enheder - og dermed gøre plads til flere fremtidige lejere.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Alarm 112

Peter Madsens flugtforsøg: Truede med bombeattrap og hoppede ind i hvid varevogn

Annonce