Annonce
Navne

Niels Ebbesens Venner kom igen til Randers

Med medaljerne på deres respektive jakker ses her Henrik Herold og Børge Simonsen. Foto: Knud Spangsø
To modtagere fik overrakt Niels Ebbesen Medaljen på Randers Rådhus.

Randers er af naturlige årsager juridisk hjemby for Niels Ebbesens Venner, en forening med medlemmer over hele Danmark. Men i to år har det ikke været muligt at holde den årlige generalforsamling på det gamle rådhus, først på grund af ombygning, derefter på grund af frygten for coronasmitte.

Her i 2021 lykkedes det så igen, og i forbindelse med generalforsamlingen kunne der tilmed ske overrækkelse af to Niels Ebbesen Medaljer til direktør Henrik Herold, Randers Regnskov, og museumsstifter med meget mere, Børge Simonsen.

Henrik Herold skulle egentlig havde haft sin medalje overrakt tidligere i år, men ceremonien måtte udsættes på grund af travlhed på hans arbejdsplads. Begrundelsen er tidligere omtalt. Overrækkelsen forstod æresmedlem i foreningen, tidligere borgmester Jørgen Brøgger, Ebeltoft.

Annonce

Det er alene nuværende bærere af Niels Ebbesen Medaljen, der kan indstille nye til hæderen. Børge Simonsen var indstillet af Egon Thomsen, Lindbjerg, og det var da også ham, der overrakte medaljen.

To andre hædret

Der blev også uddelt hæder til to andre. Formanden for Niels Ebbesens Venner, Jan Fagerlund, Hørning ved Aarhus, havde en gave til kustode Bodil Nielsen, der år efter år har sørget for gode rammer om generalforsamlingen, men som til maj næste år siger farvel til stillingen.

Desuden fik John Blomkvist, Uggelhuse, overrakt en gave i anledning af, at han har været aktiv hjemmeværnsmand i 50 år.

Der skete et enkelt nyvalg til bestyrelsen på generalforsamlingen. Nyvalgt blev sogne- og orlogspræst Martin Corfix, Lynge på Sjælland.

Annonce

Et fælles problem

Inden generalforsamlingen samledes de godt 30 deltagere ved statuen af Niels Ebbesen, hvor bestyrelsesmedlem og medaljemodtager Stefan G. Rasmussen causerede over begrebet frihed.

Stefan G. Rasmussen talte foran statuen af Niels Ebbesen. Foto: Niels Ebbesens Venner

Stefan G. Rasmussen, der jo er vokset op i Randers, mindedes, hvordan han hver fredag aften for nu 60 år siden kom ned til Niels Ebbesen-statuens fod, for, som han sagde, at spotte damer.

- Og nu er vi jo hver især blevet national ejendom - uden portefølje, noterede Stefan G. Rasmussen med henvisning til, hvordan han selv efter den berømte nødlanding med SAS-flyet i Sverige var blevet nærmest jaget vildt og til tider citeret for noget, han aldrig havde sagt.

- At blive en helt er at blive frataget sin frihed for altid, sagde Stefan G. Rasmussen, der konkluderede, at med frihed følger ansvar:

- De to ting kan aldrig skilles fra hinanden, lød det.

Umiddelbart efter at have talt hastede Stefan G. Rasmussen til Underværket for at give en jazzkoncert sammen med blandt andre pianist Sven Foged.

Annonce
Randers For abonnenter

Magtlisten i Randers nærmer sig toppen: Mød erhvervskvinden, der arbejder på at skabe en dansk pendant til Gucci, og som har en plads i top 20

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Ingen har lyst til at tage ansvaret for det der foregår - men alle er enige om at det ikke er godt nok: Velkommen til Jobcentret

Randers For abonnenter

Søren kunne godt stoppe med at arbejde og bare leve af sine penge: Men han har stadig en vigtig mission at fuldføre

Østjylland

Kjeld skal så 22 kilometer blomsterbed - til fri plukning: I år er der en ny blomsterblanding på menuen

Kultur For abonnenter

Randers' middelaldereventyr i Kina klædt af til skindet: Jamen, han har jo slet ikke noget tøj på!

Bryggeri varsler dyrere øl: Tørke og krig sender forbrugerne til lommerne - endnu engang

Erhverv

Hypen for friturestegt bagværk er væk: Donut Shoppen lukker ned i Brødregade

Leder For abonnenter

Dagligt mere end 1000 biler på villavej: Vi forventer, at kommunen finder en løsning

Lærlingen Carl Emil gider ikke mere bullshit: Skolens maskiner er ældre end min far

Navne

Ejendomsmatador med rødder i Randers er død

Se billederne: Kom med ind i Victor og Birgittes vilde drømmehus med 360 graders terrasse, snedkerkøkken og privat shelter direkte ned til åen

Randers

16-årig slog kvindelig togfører og låste sig inde på toilettet

Randers For abonnenter

50 lejere skal have ny udlejer: Lokal investor overtager markant investeringsejendom i det centrale Randers

Randers

Har du opdaget det? Nu kan du trille let ned på cykel- og gangstien under Hvidemøllebroen

Annonce