Annonce
Østjylland

Nikoline strikker i fritiden - og udvikler sikkerhedssoftware i arbejdstiden

- Jeg var den eneste kvinde på mit hold på datalogi. Efter den første uge fik jeg selskab af en thailandsk kvinde, men hun forsvandt efter nogle få uger. Jeg kan huske, at vi på mit hold havde et kampråb, som hed: Vi er nørderne fra DAT 1, og vi har pigen, det er fedt. Der er kommet lidt flere kvinder på studiet, og det er godt, siger Nikoline Vinkel. Foto: Marie Ravn
Nikoline Vinkel beskriver sig selv som en nørd og opfordrer flere kvinder til at søge ind på datalogi på grund af det høje faglige niveau og det store fællesskab.

Norddjurs: Allerede ved indgangen til Cryptomathic i Jægergårdsgade i det centrale Aarhus bliver det tydeligt, at sikkerhedsniveauet er ekstremt højt. Alt er hermetisk lukket, og der er kun adgang for gæster med en aftale.

Heldigvis lukker Nikoline Vinkel os ind for at fortælle om sit job og sin uddannelse som datalog samt sin strikkeklub for kvindelige dataloger.

Nikoline, der stammer Grenaa, har fra 2013 arbejdet som softwareudvikler på Cryptomathic, siden hun blev færdig som kandidat i slutningen af 2012.

- Vi kvinder gør en stor forskel i branchen. Vi tænker anderledes, og jeg oplever det blandt andet, når jeg er vikar for min projektleder her på Cryptomathic. Det er tydeligt, at jeg er god til at skabe overblik, jeg fokuserer på de overordnede problemer, og jeg synes helt klart, det vil være godt, hvis det lykkes at trække flere kvinder ind i faget, siger Nikoline Vinkel.

Hun arbejder med at udvikle avancerede og sikre softwareløsninger for banker og internationale kreditkortbureauer. Et område, hvor danske selskaber, herunder Cryptomathic, er langt fremme globalt. Ikke mindst takket været forskere og studerende fra Institut for Datalogi i Aarhus.

Annonce

Om Nikoline Vinkel

Alder: 31 år.

Uddannelse: Bachelor fra Aarhus Universitet i datalogi, og kandidat i datalogi.

Familie: Bor sammen med kæresten i Aarhus. Kæresten er tjener og bartender, spiller musik og har en passion for musikudstyr.

Hjemby: Balle på Djursland, student fra Grenaa Gymnasium.

Yndlingsspil: "Seven Billion Humans".

Yndlingsfilm: Film af Quentin Tarantino.

Bedste bog: "The Stormlight Archive" af Brandon Sanderson.

Næste feriedestination: Berlin.

Plads til flere kvinder

Nikoline Vinkel synes, at flere kvinder burde interessere sig for datalogi.

- Vi har et godt fællesskab og et højt fagligt niveau. Det handler om at blive dygtig til at løse komplekse opgaver, som altid er koblet tæt sammen med den virkelige verden, forklarer hun og fortsætter med at beskrive, hvordan hun endte på studiet:

- Jeg anede ikke noget om faget, før min mor en dag, da jeg var ved at være færdig i gymnasiet, fortalte, at hun havde læst, at Google manglede dataloger. Det, syntes jeg, lød spændende, og jeg var allerede klar over, at jeg skulle arbejde inden for det naturfaglige område og gerne noget med matematik. Senere samme år kom jeg i studiepraktik på Institut for Datalogi på Aarhus Universitet, og der blev jeg for alvor overbevist om, at det var noget for mig.

Nikoline Vinkel havde overvejet at søge ind på musikkonservatoriet eller matematik, men hun droppede begge dele, da hun erkendte, at det ville føre til et job som gymnasielærer, og det ønskede hun ikke.

Strikkende nørd

Nikoline Vinkel opfatter sig selv som en nørd:

- Ja, det er jeg, jeg kan noget, jeg er dygtig, og jeg er med til at skabe løsninger, der ikke findes, og som gør en stor forskel. Jeg strikker også, det er også lidt nørdet, og jeg er med i en strikkeklub med fire andre dataloger og en enkelt fysiker. Det er godt med noget østrogen en gang imellem, og vi har foreløbig strikket sammen i otte år.

Nikoline Vinkel er sikker på, hun altid har været passioneret og målrettet. Hendes klassekammerater i gymnasiet skrev i hendes studenterhue, at "Nikoline bliver computernørd". Og det var jo ikke helt forkert.

- Jeg har været med til at lave it-camps for piger, for det kræver noget særligt at engagere kvinder i it. Jeg vil gerne understrege, at vi kvinder klarer sig lige så godt som mænd, ja nogle vil endda sige bedre. Det mest positive ved datalogistudiet er, at vi efter uddannelsen har frit valg i alle brancher. Lego, B&O, medicin, finans, vindmøller, alle brancher efterspørger dataloger, og it spiller i dag en afgørende rolle i alle virksomheder, fortæller Nikoline Vinkel.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce