Annonce
Sport

Nomineret til Årets Sportsnavn: Cross-kører nærmer sig verdenstoppen

Line Dam Nielsen elsker at køre VM og har et håb om snart at kunne blande sig i kampen om podiepladserne. Arkivfoto: Anne Myrup Pedersen
Line Dam fra Randers Motor Sport er bedre kørende end nogensinde og var tæt på at sikre en samlet 5. plads til VM før corona kom i vejen. Præstationerne placerer hende i kandidatfeltet til Årets Sportsnavn 2020 i Randers.

Motocross: En coronaplaget løbskalender det forgangne år betød, at Line Dam fra Randers Motor Sport begrænsede sin deltagelse til VM- og DM- serierne.

Til gengæld formåede motocrosskøreren at hive en samlet 8. plads hjem på den internationale scene, mens det i den hjemlige andedam blev til en sølvmedalje. Resultaterne betyder, at Line Dam er blandt de tre nominerede til Årets Sportsnavn 2020 i Randers.

Årets Sportsnavn

Randers Amtsavis har siden 1958 hædret de største sportspræstationer i Randers.

Nu kårer vi Årets Sportsnavn 2020. Det sker i samarbejde med Sparekassen Kronjylland og Randers Talent & Elite.

Prisen skulle have været overrakt i januar ved Randers Kommunes årlige sportsfejring i Arena Randers. Men arrangementet blev aflyst på grund af covid-19.

I stedet bliver Årets Sportsnavn i år afsløret ved en mindre seance 29. juni på Det gamle Rådhus.

Med prisen følger en check på 20.000 kroner.

Det kunne endda være blevet til endnu mere i VM-serien, da kronjyden blev nødt til at melde afbud til den fjerde og sidste afdeling, som blev kørt i Italien. På det tidspunkt indtog hun en samlet 6. plads.

Annonce

- Med en god sidste afdeling burde det kunne have ladet sig gøre at komme op i top 5, men der var ingen tvivl om, at jeg skulle blive væk. Min far var ramt af nogle blodpropper, så jeg skulle ikke risikere at slæbe noget med hjem. Reglerne betød også, at jeg skulle 14 dage i karantæne, og det ville bare blive for besværligt, når jeg også har et arbejde ved siden af, forklarer Line Dam om afbuddet til det sidste ræs.

Det hele spiller

Hjemme fra sofaen kunne motocrosskøreren se, hvordan to konkurrenter gled forbi hende i den samlede stilling.

Dermed endte hun som nummer 8. Den præcis samme placering som året forinden. Niveauet har dog fået et gevaldigt nøk opad.

Blå bog

Navn: Line Dam Nielsen.

Født: 12. april 1998 (23 år), Randers.

Sportsgren: Motocross.

Klub: Randers Motor Sport.

Højdepunkter i 2020:

En 8. plads ved individuelt VM.

En 2. plads ved individuelt DM.

- Jeg kom godt nok "kun" i top 10, fordi jeg missede den sidste afdeling, men jeg er stadig godt tilfreds. Jeg havde god fart og viste, at jeg kan køre med om placeringerne omkring top 5, så jeg har rykket mig rigtig meget, siger Line Dam, som er hurtig til at sende en tak til sit hold:

- Jeg har fået et rigtig godt team bag mig, som er gode til at lave motorcykler. Det hele spiller. Gejsten er der, og jeg får trænet og kørt på et højt niveau. Det hele kulminerer og hænger sammen, og det har man kunnet se på resultaterne i 2020.

Annonce

Sigter mod verdenstop

Af den grund ser kronjyden ekstra meget frem til uge 29, hvor den første af fem VM-afdelinger skydes i gang i Tjekkiet efter coronaforsinkelser.


Målet er at køre mig i en samlet top 5 til VM. Det skal nås i år, og så må det hedde top 3 næste sæson.

Line Dam, motocrosskører ved Randers Motor Sport


- Målet er at køre mig i en samlet top 5 til VM. Det skal nås i år, og så må det hedde top 3 næste sæson, griner Line Dam.

- Men jeg glæder mig bare rigtig meget til at komme i gang med VM igen. Jeg aner jo ikke, hvor jeg ligger niveaumæssigt, da det er et halvt år siden, at jeg har kørt mod de andre. Vi er heldigvis tre VM-kørere her i Danmark, som kan presse hinanden, så vi ikke bliver rustne, tilføjer hun.

Annonce

Tæt til DM

Der har i den grad også været kamp om placeringerne i de to DM-afdelinger, som er blevet kørt hidtil i sæsonen.

Inden søndagens tredje løb, som afvikles i Randers, indtager Line Dam tredjepladsen bag Malou Jakobsen og sidste års vinder Sara Andersen.

- Jeg vil rigtig gerne vinde DM. Jeg vandt den første afdeling, men dummede mig i den anden. Nu kommer jeg tilbage til hjemmebanen, så det er planen, at jeg skal føre den samlede stilling igen efter søndag, lyder det fra Line Dam.

Vinderen af Årets Sportsnavn 2020 i Randers afsløres ved en mindre seance 29. juni, som finder sted på det gamle rådhus.

Der er 20.000 kroner til vinderen af Årets Sportsnavn. De vil falde på et tørt sted i en dyr sportsgren, hvor der konstant er udgifter til transport, crossere, vedligeholdelse og andet udstyr. Arkivfoto: Anne Myrup Pedersen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Navne For abonnenter

Mange drømme blev knust, da Dorthe Bjørn fik sklerose - men sygdommen har ikke forhindret hende i at tage aktivt del i livet

Randers FC

To år mere i lyseblåt: Rutineret forsvarsspiller underskriver ny aftale med Randers FC

Annonce