Annonce
Østjylland

Norddjurs-borgmester fortrøstningsfuld trods manglende statslige arbejdspladser

Norddjurs Kommune havde budt ind med den tomme politigård i Grenaa i forbindelse med udflytning af statslige arbejdspladser. Arkivfoto: Martin Gundesen

Der var ingen statslige arbejdspladser til Norddjurs i denne omgang. Borgmester Jan Petersen glæder sig dog over, at planen giver Region Midtjylland det største antal statslige arbejdspladser, ligesom han ser store perspektiver i det fortsatte samarbejdet med Skovskolen.

Annonce

Norddjurs: Anden runde udflytning af statslige arbejdspladser gav ikke nogen statslige job til Norddjurs Kommune, som ellers havde budt ind med den tomme politigård i Grenaa og foreslået en flytning af dele af Skovskolen ved Københavns Universitet til Auning.

En del af Skovskolen, Eldrupgård, ligger således allerede i Norddjurs i Løvenholmskovene ved Auning tæt på Det Grønne Museum, hvortil Jagt- og Skovbrugsmuseet netop er flyttet som led i regeringens første del af planen for udflytning af statslige arbejdspladser.

- Vi har budt ind med nogle interessante perspektiver på at styrke samarbejdet med Skovskolen, og det arbejder vi videre med sammen med Københavns Universitet, således at der kan være et større antal studerende, elever og kursister samt ansatte på lokaliteterne på Løvenholm og Skovskolen i Norddjurs, end der er i dag, siger borgmester Jan Petersen i en pressemeddelelse.

Argumenterne for en flytning af Skovskolen er bl.a., at i Norddjurs er der store mængder skov og natur, Det Grønne Museum, en lang tradition for landbrug, jagt og fiskeri og gode rammer for uddannelsen. Desuden er der et stort udbud af praktikpladser og jobmuligheder i Jylland efterfølgende.

Annonce

Arbejdspladser til regionen

Trods manglende arbejdspladser i denne runde glæder Jan Petersen sig over, at Region Midtjylland med 1082 nye statslige arbejdspladser er den region, der får tildelt flest nye arbejdspladser.

Region Midtjylland fik 553 arbejdspladser i den første runde. Dengang fik Norddjurs Kommune tildelt 15 arbejdspladser i forbindelse med, at Jagt-og Skovbrugsmuseet i Hørsholm som nævnt blev fusioneret med Landbrugsmuseet ved Gammel Estrup. I samme omgang fik Skat i Grenaa 40 nye arbejdspladser.

/EXP

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce