Annonce
Østjylland

Norddjurs fører frygtet liste: Nærmer sig nedlukning

Borgerne i Norddjurs Kommune opfordres til hyppig testning, som blandt andet kan ske i Auning som her, men også i Grenaa, Ørum og Ørsted. Arkivfoto Annelene Petersen
Norddjurs Kommune er nu den kommune, der er hårdest ramt af corona, men det får ikke kommunen til at sætte ind med yderligere tiltag. - Vi tror på det, vi gør, men det skal have lov at virke, siger borgmester Jan Petersen (S). Kommunen er dog i dialog med Falck om yderligere kviktestcentre.

Norddjurs: Tirsdag tog Norddjurs Kommune et hop op ad den liste, som ingen kommune ønsker at toppe, og ligger nu med et testkorrigeret incidenstal (tal, der tager hensyn til hvor mange, der testes, red.) på 199,18 og er dermed den kommune, der er hårdest ramt af coronasmitte. Smitten i Norddjurs Kommune har været støt stigende, dog med en undtagelse fra søndag til mandag, hvor det testkorrigerede tal faldt med knap fire, men fra mandag til tirsdag er det steget med knap 25.

Ryger tallet op på 250, så lukker kommunen ned, hvilket vil sige skoler, seværdigheder, frisører, restauranter og meget andet, men trods den kedelige udvikling er kommunens borgmester, Jan Petersen (S), ikke ramt af panik og klar med flere restriktioner for at imødegå flere smittede.

- Vi gør ikke yderligere lige nu, for vi skal først se virkningen af de tiltag, vi allerede har sat i værk, siger borgmesteren.

Annonce

De tiltag, der er blevet gjort, er blandt andet hjemsendelse af klasser og i det frivillige arbejde, og de indsatser skal have lov at vise sin virkning.

- Vi tror på det, vi gør, men det skal lige have lov til at virke, siger Jan Petersen og tilføjer, at eksempelvis hjemsendelse af klasser er blevet modtaget positivt.

- Vi oplever, at folk tager det meget alvorligt og er meget ansvarlige omkring det, siger han.

Genåbning giver smitte

Foruden hjemsendelse af blandt andet klasser og grupper i dagtilbud og en lukning af Sprogskolen, så er der også gang i smitteopsporingen, og det batter, fortæller Jan Petersen.

- Vi opklarer smittekæderne, og det, jeg får at vide, er, at vi når ganske langt med smitteopsporingen, siger borgmesteren.

Selv om politikerne på Christiansborg mandag aften blev enige om yderligere genåbning, så alt på nær nattelivet åbner, så gør det ikke borgmesteren bekymret for situationen i kommunen.

- Vi går selvfølgelig efter at undgå nedlukning, og vi er helt oppe på mærkerne. Det er selvfølgelig modsatrettet, at man ser i tv-avisen, at nu genåbner man mere, og så ser vi det modsatte billede her, men det er jo også en konsekvens af genåbningen, og nu er det så os, der er blevet ramt, siger Jan Petersen.

Annonce

Nye teststeder

Grenaa er stadig det område, hvor smitten dominerer, og i weekenden blev der runderet i Grenaas gader, hvor der blev vejledt om de effektive tiltag som afstand, afspritning og testning.


Vi har en god dialog om at åbne to-tre kviktestcentre mere i forbindelse med, at der bliver et rykind af turister. De nye steder kommer til at ligge tæt på kysten og sommerlandet

Jan Petersen (S), borgmester i Norddjurs Kommune


Der har dog været problemer med testkapaciteten, og Norddjurs Kommune har derfor været i kontakt med Region Midt, hvilket betød, at der er blevet skruet op for testkapaciteten i Grenaa.

- Vi holder løbende øje med ventetiderne, så folk ikke skal bruge for lang tid på at lade sig teste, siger Jan Petersen og tilføjer, at kommunen også er i dialog med Falck om åbning af yderligere kviktestcentre.

- Vi har en god dialog om at åbne to-tre kviktestcentre mere i forbindelse med, at der bliver et rykind af turister. De nye steder kommer til at ligge tæt på kysten og sommerlandet, siger Jan Petersen.

Lørdag var Norddjurs Kommunes økonomiudvalg samlet til et ekstraordinært møde angående situationen, hvor udvalget fik en orientering om de tiltag, der allerede er sat i værk, og samme punkt er på dagsordenen, når der tirsdag aften er kommunalbestyrelsesmøde.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport For abonnenter

Husker du 'Lunte' Leif? Sådan endte en lasket seriespiller fra Fjordbakken med at blive et rekordsalg fra Freja til Brøndby

Randers

Skolens legeplads fyldt med glasskår: Skoleleder appellerer til forældre om at tage en snak med de unge

Randers FC For abonnenter

Thomasbergs ønsker til transfermarkedet: - Det er naturligt, at vi kigger på emner til den del af banen

Sport For abonnenter

Kommentar: Der er ingen vej udenom - Uefa eller Hjulmand taler usandt

Annonce