Annonce
Norddjurs

Norddjurs: Fire 4. klasser får ingeniøropgave på Kattegatcentret

Elever fra 4. klasser i Norddjurs Kommune kommer på lidt af en ingeniøropgave på Kattegatcentret, når de skal lave en foderautomat. PR-foto
Skoleelever fra Norddjurs Kommune skal i forbindelse med Engineering Day konstruere en maskine, som kan hjælpe Kattegatcentrets dyrepassere i det daglige arbejde.
Annonce

Grenaa: Fire 4. klasser fra Norddjurs Kommune skal prøve kræfter med ingeniørernes måde at arbejde på, når Kattegatcentret for første gang deltager i Engineering Day.

Eleverne gik i gang onsdag 6. november og fortsætter 7.-, 8.- og igen 12. november, hvor de skal bruge både matematik og naturvidenskab som kreative værktøjer til at finde en løsning, der kan hjælpe Kattegatcentrets dyrepassere i deres daglige arbejde.

- Med Engineering Day sætter vi fokus på den problemløsende undervisning. At opfinde, afprøve, optimere og producere er nøglen for at klare opgaven. Det er alt sammen kompetencer som erhvervslivet efterspørger, ligesom det er kompetencer, der hele tiden er i brug her i Kattegatcentret, når vores dyrepassere, biologer, maskinmestre og elektrikere finder løsninger på virkelige problemstillinger, siger leder for Kattegatcentrets Skoletjeneste, Søren Koops Forsberg, i en pressemeddelelse.

- Det er ikke nogen let opgave, og vi sætter alle fagligheder i spil hos eleverne.

Søren Koops Forsberg, leder af Kattegatcentrets Skoletjeneste

Annonce

Elever på dybt vand

Helt konkret skal eleverne ved hjælp af en såkaldt micro:bit udvikle, konstruere og teste en foderautomat til Kattegatcentrets opdrættede stenbidere, der anses for at være verdens mest nuttede fisk.

- Det er ikke nogen let opgave, og vi sætter alle fagligheder i spil hos eleverne. Det bliver spændende at se, om det lykkes dem at udvikle en stabil og selvkørende fordreautomat, som kan fodre fiskene med den korrekte mængde mad i de rigtige intervaller - også i ferieperioder, når der er få dyrepassere på arbejde, uddyber Søren Koops Forsberg.

Kattegatcentrets opdrættede stenbidere, der anses for at være verdens mest nuttede fisk, skal have en fodermaskine udviklet af elever. PR-foto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Live: Mundbind skal bæres i fitnesscentrene - men ikke under træning

Sport For abonnenter

Tilbagevendt Kragballe gik målamok i snæver sejr: Læs reaktionerne her

Annonce