Annonce
Østjylland

Norddjurs gør klar til udvidelse af Skovskolen: Vil tillade byggeri i fem etagers højde

Skovskolen Eldrupgård har i 2020 fået 35 nye studiepladser, fordi det er blevet muligt at uddanne sig til skov- og landskabsingeniør på stedet. Skal der ske flere udvidelse af uddannelsesafdelingen, kræver det dog, at Norddjurs Kommune giver tilladelse til yderligere byggerier i området. Arkivfoto: Annelene Petersen
Politikerne i Norddjurs Kommune skal tage stilling til et lokalplanforslag, der vil gøre det muligt for Skovskolen på Eldrupgård at bygge kollegieboliger på op til fem etager i Løvenholm Skov.

Norddjurs: Skovskolen Eldrupgård ved Auning er et populært sted, og derfor giver det mening at gøre plads til flere studerende på stedet.

Sådan lød det, da kommunalbestyrelsen i Norddjurs Kommune i oktober sidste år besluttede sig for at igangsætte planlægningen af en udvidelse af institutionen midt i Løvenholm Skov.

Nu - her et lille år senere - ligger der så endelig et lokalplanforslag klar til politisk behandling.

Vedtages lokalplanforslaget i sin nuværende form, vil det blive muligt for Skovskolen, der er en del af Københavns Universitet, at opføre op til syv punkthuse i skovbrynet ved Eldrupgård.

Hvert hus må have et grundareal på op til 100 kvadratmeter, ligesom der må bygges i op til fem etagers højde, eller hvad der svarer til 22 meter over terræn.

De syv punkthuse skal ifølge lokalplanforslaget bygges ind i skovbrynet i det område, der ligger umiddelbart nordøst for Eldrupgårds hovedbygning, hvor de skal flettes sig ind med skovens høje træer.

Annonce

En selvfølgelig opbakning

Lokalplanforslaget har allerede været en tur forbi kommunens miljø- og teknikudvalg samt økonomiudvalg. Og selv om en politisk vedtagelse kræver en dispensation fra både fortidsmindebeskyttelseslinjen og fredskovspligten, så har de to udvalg altså ikke set nogen grund til at gøre andet end at tiltræde indstillingen fra forvaltningen.

- Der er jo bygget i området i forvejen, og Skovskolen er et kæmpe aktiv for kommunen, så derfor ville det være mærkeligt, hvis ikke vi skulle bakke op om udvidelsen af stedet. Det skal vi selvfølgelig gøre lige så meget, som vi kan, siger Jens Meilvang, der er formand i miljø- og teknikudvalget.

På samme måde giver det heller ikke anledning til bekymring blandt politikerne i de to udvalg, at lokalplanforslaget vil gøre det muligt for Skovskolen at bygge i op til fem etagers højde i fredskov.

- Det er dét, de har brug for på Skovskolen. Og det har vi lyttet til. Det er generelt meget svært at få lov til at bygge noget som helst i de områder, der ikke er byzone i Norddjurs Kommune. Men i det her tilfælde bliver vi altså nødt til at skabe de rammer, der skal til for, at Skovskolen kan drive og udvide sine aktiviteter, siger Jens Meilvang.

Annonce

Klar til foråret

Derfor skal kommunalbestyrelsen i Norddjurs Kommune i dag beslutte, om den vil godkende det lokalplanforslag, som kommunalforvaltningen og Skovskolen sammen har brugt et års tid på at udarbejde.

Sker det som forventet, vil der starte en otte uger lang offentlighedsperiode, hvorefter lokalplanforslaget og det tilhørende kommuneplantillæg vil kunne blive endeligt vedtaget i miljø- og teknikudvalget til februar.

Dermed vil Skovskolen kunne påbegynde sin planlagte udvidelse allerede til foråret.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Randers FC For abonnenter

Den sidste fuldtræffer ramte desværre vandflasken: Sagt efter top 6-dramaet i Randers

Randers FC For abonnenter

Wingback imponerede i Randers FC-skuffelse: Karakterer fra opgøret mod Lyngby

Annonce