Annonce
Randers

Norddjurs har Danmarks dårligste veje

Der er huller i de kommunale veje. Arkivfoto: Morten Dueholm

Næstformand erkender, at der er et stort efterslæb på vedligeholdelsen af de kommunale veje i den økonomisk betrængte kommune.

Randers: Norddjurs Kommune har de mest bumlede veje i Danmark. Struer Kommune har de bedste. Det viser en landsdækkende analyse af de kommunale vejes tilstand 2017.

Rapporten kortlægger vejenes tilstand i 72 af de 98 danske kommuner, der har valgt at lægge asfalt til undersøgelsen lavet i et samarbejde mellem Vejdirektoratet, Kommunernes Landsforening og Kommunalteknisk Chefforening.Undersøgelsen opgør de kommunale vejes tilstand i en procentuel restlevetid.Vejenes tilstand i Norddjurs Kommune bliver vurderet til i gennemsnit kun at have en restlevetid på 18 procent. I Randers Kommune er det 45 procent, mens det for Syddjurs Kommunes vedkommende er 38 procent.Favrskov og Mariagerfjord har ikke deltaget i undersøgelsen.En restlevetid på 50 procent svarer til, at nedslidningen af vejene balancerer med vedligeholdelsen. En restlevetid under 50 procent er et udtryk for, at kommunen halter bagud med vedligholdelsen af vejene, mens en restlevetid over 50 procent signalerer, at der er pænt styr på vejnettet.

Niels Basballe (S): Hvis vejnettet skulle være helt i orden, skulle vi bruge 17 millioner kroner om året i ti år.

Tre millioner om året

I Norddjurs Kommune erkender Niels Basballe, der er næstformand i miljø- og teknikudvalget, at der eksisterer et problem:- Der er et stort efterslæb på vores veje. Hvis vejnettet skulle være helt i orden, skulle vi bruge 17 millioner kroner om året i ti år, siger Niels Basballe.I forhold til sidste år har den økonomisk betrængte Norddjurs Kommune valgt at reducere budgettet for vedligeholdelse af asfaltveje fra 3,338 millioner kroner til kun 3 millioner. Samtidig er postens pulje på to millioner kroner til ekstra asfalt og belægninger helt forsvundet.- Det er sket som led i den økonomiske situation, vi er havnet i. Vi må erkende, at vi har for få midler til asfalt. Vi må så prøve at få udbedret skaderne hen ad vejen, siger Niels Basballe, der har modtaget mange henvendelser om hullede veje.Hvis et hul i asfalten er skyld i en skade på en trafikant, kan det koste rigtigt dyrt for den, der har ansvaret for den misligholdte vej.

En dom fra Vestre Landsret har slået fast, at skader på grund af huller i misligholdte landeveje er kommunens ansvar.I 2014 styrtede en 66-årig cyklist på grund af et hul i en kommunal vej i Haderslev. Efterfølgende måtte kommunen betale 82.000 kroner til den uheldige cyklist.

Annonce
Randers For abonnenter

Der er rift om 132 nye lejligheder på Gl. Hobrovej - tre måneder før, de står færdige, er en fjerdedel lejet ud

Østjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Lørdagens coronatal: 358 blev konstateret smittet det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Fra stille villavej til trafikhelvede: Beboere i kamp for at få trafikken væk fra deres vej

Randers FC For abonnenter

Randers FC-komet har taget turen fra den næstbedste række til uundværlig nøglespiller på et halvt år: - Flere og flere er ved at få øjnene op for ham

Randers

Byens mindste isbutik sælger ud af varelaget før sæson-nedlukning og ny ejer: - Det har været mega sjovt

Sport

Se videoen: 600 cykelryttere mindes Chris Anker Sørensen til cykelløb i Hammel

Randers

René har reddet den svingdør, der har set det hele ske: Nu går byggeriet af lejligheder i gang i den gamle kro

Sport For abonnenter

Billeder og reaktioner fra sæsonens første hjemmesejr: Specielt én ting glæder Randers HK-chefen

Danmark

Valget er hans: Manden med den sorte hat er bekymret over klimaforandringer

Østjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Randers

Hotel Stephansen lukker restauranten til jul: - Det er vel en overgang på vej mod et salg af hotellet

Danmark

En lugt af død bredte sig i kvarteret: - Naboerne spurgte, om jeg havde lig i drivhuset

Randers

Den stærke blæst pressede vandet ind i de små havne: Se højvandsfoto fra Mellerup og Voer

Sport For abonnenter

Genlæs livebloggen: Randers HK smadrer sidste sæsons onde ånd

Randers

Dyrehaven begynder at skyde hjorte for at holde bestanden nede: EU-regler kan betyde, at næsten alle havens hjorte skal aflives

Annonce