Annonce
Læserbrev

Norddjurs. Hvor er det sørgeligt

Læserbrev: Jeg står undrende overfor håndtering af penge og budgetter i Norddjurs Kommune. "Skålen", som skulle være en forskønnelse af Torvet, er indtil videre en saga blot. Projektet blev startet i 2017, og forventningerne var, at den skulle stå klar i sommeren 2018. Vi skriver altså august 2019.

Jeg har stor forståelse for Niels Basballes frustration over diskussion, penge og ansvar, eller manglen på samme, mellem entreprenør Dan Jord og arkitektfirma Schønherr. Det er som en børnehave: "Det var ikke mig, der begyndte". Er det en argumentation? Ja, nu skal der lægges et ansvar. Hvem betaler? Skal vi borgere endnu engang?

En konstatering var, at den var utæt, den var lagt i beton, med en granit-stenmel som indeholdt ler, men trods overfladevanding forsvandt vandet. Konklusionen var, at fugerne var utætte. Hverken entreprenør eller arkitektfirma vil påtage sig det økonomiske ansvar for manglende udførelse. Nu er det pludseligt op til de respektive forsikringsselskaber, der skal tage afgørelsen. Kender vi ikke hvor længe, en sådan afgørelse tager? Kan man forsikres mod uvidenhed?

Norddjurs Kommune havde så gode planer med forskønnelse af torvet, men hvor er vi henne efter to år. Er det rimeligt for os borgere, hvor vi nok endnu engang skal betale over kommuneskatten.

Hvem betaler for foder til pingvinerne, hvem betalte for dem? Hvem skal betale til "Skålen", hvem skal betale for de manglende penge til mangel på vand på vores "springvand" i Grenaa, ved museet eller ved Aldi?

Nu betaler Norddjurs regningen, men forventer nogle af os, at de andre betaler?

Jeg kan konstatere, at der ikke er råd til udbedring af vejene i havneområdet. Det er den rene elendighed. Hvem betaler for disse brølere, manglende udbedring af vejene, manglende gennemlæsning af tilbud og ansvarsfølelse for borgernes penge. 15 millioner kroner til forskønnelse af Torvet, 10 millioner kroner ud af kommunekassen, fem millioner kroner fra staten, men alt er i bund og grund borgernes skattepenge, brugt til at hæve standarden ind i en døende bymidte, lige foran den kommunale højborg.

Hvor er det sørgeligt.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers

Året der gik i Randers 2019

Leder For abonnenter

Prisværdigt. Danskernes Idrætspris vil være velfortjent.

Mange mødre og fædre må med god grund misunde de forældre, hvis børn begejstret begynder dagen og skoledagen fuldstændig af egen drift og måske endda inden, at andre i husstanden har lettet på dynen. Et aldeles sjældent fænomen blandt børn i grundskolens ældste klasser. Men eleverne på fodboldlinjen i Randers er anderledes, de adskiller sig positivt fra mange af deres jævnaldrende, for de har deres fodbold, deres fodboldkammerater og deres fodboldledere. På fodboldlinjen er der ikke blot samarbejde om det finest mulige boldspil, men også fokus på sammenhold. Der er rummelighed, plads til alle, plads til fejl, plads til forskellighed. Og på fodboldlinjen er der ledere, der sikrer den rette ånd, og der smitter deres elever med den energi og entusiasme, der i årevis har været det sunde brændstof, der har drevet dem i det pionerarbejde, der i dag er resulteret i den største fodboldlinje i Norden. Frisk luft i lungerne, masser af motion i benene, gode grin og godt venskab med andre børn og voksne er noget nær den bedste start på dagen. Langt bedre end det, der følger i hælene på for sent i seng, for sent op, for meget franskbrød. Så er det uendelig meget bedre at komme ud af fjerene, ud på fodboldbanen. Fodboldlinjen i Randers er en fremragende idé, et fantastisk initiativ, der på alle måder fortjener den finaleplads i konkurrencen om Danskernes Idrætspris, som fodboldlinjen opnåede seneste onsdag. Fodboldlinjen i Randers fortjener på alle måder Danskernes Idrætspris, æren og anerkendelsen og de medfølgende 100.000 kroner, når TV-showet Sport 2019 ruller over skærmen lørdag 4. januar direkte fra Boxen i Herning. Drevet frem af ingenting er fodboldskolen i Randers i dag den morgenfriske start på skoledagen for 500 drenge og piger fra 14 randrusianske folkeskoler, der spiller på 12 forskellige anlæg fordelt over hele kommunen. Morgen efter morgen sparker de gladeligt dynen af sig, springer op af sengen og står parat på boldbanen klokken seks - selv på regnvåde, råkolde og buldermørke vintermorgener som dem, vi oplever netop nu. Prisværdigt. Danskernes Idrætspris vil være velfortjent.

Randers FC For abonnenter

5 ting vi lærte af skuffelsen i Silkeborg: Vild målform, mental nedtur og afgørende afslutning

Annonce