Annonce
Østjylland

Norddjurs politianmelder tidligere ansat: Mistænkt for omfattende bilagsrod og ulovlige indkøb

Norddjurs Kommunes advokatfirma Bech-Bruun har i de seneste måneder gransket en lang række af kommunens dokumenter. Som følge deraf har advokaterne ifølge velfærdsdirektør Kenneth Koed Nielsen fundet indikationer på mulige strafbare forhold i en institution under kommunens socialområde.. Foto: Norddjurs Kommune

Østjyllands Politi efterforsker i øjeblikket en sag om bilagsrod og ulovlige indkøb i et beskyttet værested for udviklingshæmmede i Norddjurs Kommune. En tidligere ansat i kommunen er meldt til politiet.

Norddjurs: En mistanke om bilagsrod og ulovlige indkøb på et beskyttet værested for udviklingshæmmede har fået Norddjurs Kommune til at politianmelde en af sine tidligere medarbejdere. Det bekræftes af Norddjurs Kommune.

Politianmeldelsen kommer efter, at nyhedssiden kommunen.dk i januar begyndte at søge aktindsigt i et omfattende bilagsmateriale fra værestedet og aktivitetscentret Nærheden, som hører ind under Norddjurs Kommunes socialområde.

Ifølge kommunen.dk afslører de mange dokumenter blandt andet, at værestedet, som ligger på Fabriksvej i Grenaa, i årevis har købt ind hos lokale virksomheder i strid med reglerne. Desuden har Nærheden tilsyneladende haft et så omfattende rod i bilagene, at Norddjurs Kommune nu i månedsvis har forsøgt at finde svar på, hvad formålene har været med flere store indkøb.

- Vi er kommet i en situation, hvor vi har en så alvorlig mistanke om økonomiske uregelmæssigheder, at vi er nødt til at indgive en politianmeldelse. Det er for os meget alvorligt, siger Kenneth Koed Nielsen, der er velfærdsdirektør i Norddjurs Kommune til kommunen.dk.

Den alvorlige drejning i sagen betyder dog, at Norddjurs Kommune ikke kan oplyse, hvem kommunen har politianmeldt, og hvad politianmeldelsen konkret går ud på. Det skyldes, at der er tale om en personalesag.

Leder er fratrådt

Sagen fik allerede i januar kommunen til at indgå en fratrædelsesaftale med den nu tidligere leder af værestedet. Samtidig satte kommunen gang i en intern undersøgelse efter en mistanke om 'mulige uregelmæssigheder', viser en intern mail.

Kommunens advokatfirma Bech-Bruun har i de seneste måneder undersøgt en række indkøb betalt af Nærheden, og det er derfor på baggrund af advokaternes anbefaling, at Norddjurs Kommune har indgivet en politianmeldelse.

- Det er jo ikke noget, vi er vant til, og det er meget uheldigt, at det skal komme dertil. Vi har jo et system, hvor vi i allerhøjeste grad baserer tingene på tillid til vores ledere, og det er vi nødt til fortsat at skulle. Vi har heller ikke nogen som helst grund til ikke at have tillid til vores ledere generelt, siger Kenneth Koed Nielsen til kommunen.dk.

Østjyllands Politi bekræfter, at man har modtaget en anmeldelse af en tidligere ansat fra Norddjurs Kommune. Man har nu påbegyndt en undersøgelse af, om der er sket overtrædelser af straffeloven.

Annonce
Analyse For abonnenter

Troværdigheden på spil: Derfor er Kjærsgaard nødt til gå fra K nu og sige farvel til politisk indflydelse

Danmark

Tirsdagens coronatal: Der er 6324 nye smittetilfælde med coronavirus

Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Konservative i stormvejr: Derfor smækker Christina Kjærsgaard med døren - og derfor bliver Bo Ratz hos partiet

Sport For abonnenter

Utallige jobtitler, adrenalinsus og rødglødende telefoner: Mike Nielsen har aldrig et roligt øjeblik i verdens bedste job

Randers

Julepresset mor i Assentoft fik randrusianerne til lommerne: Når mange donerer, føler man sig mindre alene

Randers

Ny café på central plads i Randers åbner snart: Her bliver søndagsåbent og nye varianter af både kaffe og sandwich

Mette F. varsler pressemøde onsdag aften om nye coronatiltag

Randers For abonnenter

Guide til køb af juletræet: Her kan du få gode ideer, hvis du er på jagt efter julens populære grantræ

Sport For abonnenter

Sådan præsterede de danske VM-spillere i den indledende gruppe: Fire spillere skiller sig ud - her er karaktererne

Randers

VIA-elev fremviste falsk coronapas i undervisningen: Så bankede politiet på hendes dør

Michael Dyrby erkender krænkelser i sin cheftid på TV 2

Randers

Butikstyve forsøgte at stikke af fra politiet: Stjal varer i flere butikker

Randers For abonnenter

Heidi døde af en blodprop i hjertet i 2009, men blev genoplivet: Hun fik 12 ekstra år at leve i

Randers

Betonblokkene lå spredt ud over E45: Spentrup-chaufførs lastbil mistede al strøm og forårsagede omfattende uheld

Annonce