Annonce
Østjylland

Norddjurs største folkeskole varsler 28,5 opsigelser: Bestyrelsen truer med at gå af

Med mange udskolingselever i sine forskellige afdelinger er Søren Kanne-skolen blevet forsinket, men hårdt ramt af sidste års nedskæringer på skoleområdet. Arkivfoto: Henning Bagger/BAG/Ritzau Scanpix
Søren Kanne-Skolen i Grenaa har i et brev til forældrene informeret om store kommende nedskæringer på skolen. I morgen mødes skolebestyrelsen med en række politikere i håbet om, at nogle af de 28,5 varslede opsigelser kan annulleres.
Annonce

Grenaa: 14 lærerstillinger på almen-området, 6,5 lærerstillinger på den almindelig specialundervisning og otte stillinger i SFO. I alt 28,5 fuldtidsstillinger. Så store er de besparelser, som Søren Kanne-Skolen i Grenaa er nødsaget til at sætte i værk oven på byrådet besparelser på skoleområdet.

Ifølge et brev udsendt til skolens forældre vil skolebestyrelsen ved et møde onsdag forsøge at råbe politikerne op. I brevet skriver de:

- Hvis dette ikke får den nødvendige effekt, vil bestyrelsen indkalde til et informationsmøde for jer forældre. Bestyrelsen vil ikke godkende skolen budget, og man vil træde tilbage som bestyrelse.

Skolens økonomiske problemer skyldes ifølge brevet blandt andet tidligere nedskæringer på Ørum Skole og lukningen af Mølleskolen. Bestyrelsen mener, at nedskæringerne er så grelle, at skolen muligvis vil komme på kant med folkeskoleloven.

Formand for skolebestyrelsen, Bjørn Johansen, har dog ikke helt mistet modet endnu. Derfor vil han helst ikke sige alt for meget før onsdagens møde med politikerne.

- Jeg kan ikke forestille mig andet, end at de siger, det er helt galt, forklarer han.

Annonce

På jagt efter løsninger

Ifølge formanden for Børne- og Ungeudvalget i Norddjurs Kommune, Mads Nikolajsen (SF), har han også noget at have sit håb i. For politikerne har stået på hovedet for at finde løsninger at sende mod Søren Kanne-skolen, som er den skole, som rammes langt hårdest af besparelserne på skoleområdet. De er kommet op med fire tiltag.

For det første er der 1,7 millioner kroner i finanslovsmidler, som udvalget torsdag skal beslutte, om de vil sende til skolerne. For det andet vil udvalget fra marts forsøge sig med en ordning, hvor et antal vikartimer i stedet dækkes ind af fastansatte lærere. For det tredje vil kommunen omlægge midler til specialundervisningen, så flere ender på Søren Kanne-skolen, hvor det er mere retvisende på grund af den store udskolingsafdeling. For det fjerde har forvaltninger lavet en aftale med Danmarks Lærerforening om at give eventuelt afskedigede lærere førsteret til nye stillinger.

- Der er noget håb. Men jeg kan ikke forudsige mødet i morgen, slår Mads Nikolajsen fast.

Han synes ikke, det er spor rart at skulle skære i folkeskolerne på Norddjurs.

- Men det er et vilkår, at vi kan være nødt til at tage den slags beslutninger, når vi vil være med til at drive kommunen. Men det er da også derfor vi gør alt, hvad vi kan for at finde penge til at standse så mange varslede opsigelser som muligt, siger han.

I brevet fortsætter skolebestyrelsen med at bede forældrene om at bevare tilliden:

- Vi håber, at I forældre vil udvise lidt tålmodighed, inden I eventuelt tager en anden beslutning, end at jeres barn skal starte på Søren Kanne-skolen efter sommerferien.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce