Annonce
Rejser

Nordfynsk luftfotograf anbefaler: Læsø og Det Sydfynske Øhav

Vadehavet. Foto: Jesper Larsen
Jesper Larsen både flyver og fotograferer, når han tager på flyveture i Danmark. Han har oplevet de fleste afkroge af det danske land fra luften. Her kommer han med fem anbefalinger til steder, som har gjort særligt stort indtryk på ham.

Fem smukke syn fra luften. Blandt andet Vadehavet og Rubjerg Knude Fyr.

1 Rubjerg Knude

Rubjerg Knude. Foto: Jesper Larsen

- Rubjerg Knude er et enkelt spot ved Vesterhavet. Det er lidt vildt at flyve ved den skrænt, der er der. Når man flyver over bebygget område, skal man minimum være 350 meter over land, men når man flyver over vand, er det kun 150 meter. Det betyder, at jeg kan flyve ret tæt på skrænten. Der har jeg fået nogle ret fede billeder, hvor det enten er helt havblik eller stormer. Ved Rubjerg Knude kan man for alvor se naturens kræfter. Det er virkelig et fotogent sted. Jeg har billeder af Rubjerg Knude Fyr fra de sidste 15 år. Det er sjovt at se udviklingen. I det hele taget har jeg efterhånden meget historik. Byggeriet af Odins Bro i Odense og hele omdannelsen af Thomas B. Thriges Gade i samme by har jeg fulgt nøje fra luften. Egentlig bare, fordi jeg synes, det er sjovt at have liggende.

2 Læsø

Læsø. Foto: Jesper Larsen

- Læsø er meget speciel. Øen ligger i havet mellem Danmark og Sverige og er kendt for saltsyderi. Hele området syd for øen er præget af havbund og sumpområder, som jeg ikke har set andre steder. Fra luften ser vandet ved kysten helt vildt ud med mønstre og farver i rød, gul og grøn med vand. Når jeg har været på flyvetur over Læsø, har jeg altid super billeder med derfra. De står altid skarpt med øens sandformationer og saltområder. Det er ikke noget, jeg ser til daglig.

3 Vadehavet

Vadehavet. Foto: Jesper Larsen

- Ved Vadehavet er der kæmpe forskel på høj- og lavvande, og alle de vandløb i vandet skaber de vildeste mønstre. Det ligner rødderne på et træ, som grener sig ud. Oppe fra luften kan man se havbunden, som har fantastiske farver. Mest mørke i den dybe sejlrende, hvor vandet strømmer ind og ud. Hele området nord for Fanø er også fantastisk flot, og der ligger flere småøer på den tyske side af grænsen. Det er med god grund, at Vadehavet er kommet på Unesco verdenarvsliste.

4 Thy Nationalpark

Thy Nationalpark. Foto: Jesper Larsen

- Vesterhavskysten rummer en fantastisk natur. Det er et kæmpeområde, som er meget specielt. Jeg tror ikke, der er så mange i Danmark, som ved, at vi har sådan et område i Danmark med klitter, lyng og sandbanker. Når jeg flyver over det, tænker jeg ”hold da op, her kunne ligge mange sommerhuse”, men området er heldigvis en nationalpark. Noget, der også er særligt, er, at landskabet ændrer sig meget i løbet af året. På den måde er alle de årstider i Danmark både på godt og ondt. Når sommeren kommer, springer lyngen ud, og landskabet får en helt særlig dybrød farve. Thy Nationalpark er stor og uberørt, og det er lidt fascinerende.

5 Det Sydfynske Øhav og Endelave

Det Sydfynske Øhav. Foto: Jesper Larsen

- Det Sydfynske Øhav er rigtigt flot. På dage, hvor solen skinner, tror man næsten, man er i Caribien, for vandet og farverne er så klare. Øhavet byder på mange steder, man kan lande med flyet, blandt andet på Ærø, Drejø og Langeland er der små flyvepladser. At flyve over Svendborg Sund og Thurø er fantastisk. Det har noget at gøre med, at der er så mange småøer. Det er også lidt fascinerende, at man kan flyve fra Odense Lufthavn og være på Ærø et kvarter senere. I det sydlige Kattegat nord for Fyn ligger øen Endelave, som er et af de mest besøgte øer med fly. Der ligger en bondegård, hvor man lander på en græsmærk. Her er en masse cykler, som man kan låne og cykle rundt på øen. På øen er der også en sandbanke, der huser 200-300 sæler. Og det er bare Danmark.

- Jeg plejer gerne at flyve ud og så direkte hjem igen, men indimellem tager jeg en familietur eller nogle venner med, og så kan vi godt finde på at lande og gå på opdagelse. Det er en kæmpeoplevelse for folk, som ikke har prøvet det før.

Annonce
Randers For abonnenter

Stigende antal millioner når aldrig borgerne: I én kommune går halvdelen af pengene til cheflønninger og støttefunktioner

Danmark

Onsdagens coronatal: 223 testet positiv det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Sagen afgjort: Ny ambulance-station i Randers Syd bliver indflytningsklar i julemåneden

Randers FC For abonnenter

Disse 5 ting skal vi blive klogere på, før det bliver alvor i Randers FC

Alarm 112

Fik slag i ansigtet: 19-årige frarøvet taske og studenterhue

Randers

Arrangører får længe ventet grønt lys: Ude Af Kontrol og Cascada indtager Justesens Plæne i festugen

Sport For abonnenter

Chris og Melskens' mavefornemmelse kaldte på noget nyt: Randers Freja får nyt trænerteam med Vorup-rødder

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Kultur

Selv på en kold, regnfuld sommerdag: I Botanisk Have kan du komme til Middelhavet, ørkenen og troperne

Randers

Endnu en legeplads udsat for hærværk: - Der er nogen, der er gået mere eller mindre amok med en sprittusch

EM LIV

Malte fra Nørrebro blev hele Danmarks student, da han kastede sin hue på banen og fik Delaneys trøje efter dansk-russisk EM-skæbnekamp

Randers

Smadrede bilrude og stjal højttaler: - Du kan bare melde det til forsikringen

Randers For abonnenter

Frustrerede politikere om nej til byggeri i to etager: Skal vi til at bo i jordhuler?

Alarm 112

Brandfolk genoplivede kat på åben gade: Nu er der godt nyt fra dyrehospitalet

Annonce