Annonce
Mariagerfjord

Nordjyske sparekasser slår kludene sammen

Kunderne vil også fremover møde de medarbejdere, de kender, lyder det fra de fusionerede sparekasser. Arkivfoto: Johan Gadegaard
Sparekassen Vendsyssel, der for halvandet år siden overtog den konkursramte Østjydsk Bank, fusionerer med Dronninglund Sparekasse.

Mariagerfjord: Torsdag 22. februar 2018 var en sort dag for aktionærerne i Østjydsk Bank med hovedsæde i Mariager. Den dag erklærede banken sig konkurs og blev overtaget af Sparekassen Vendsyssel.

Bankens aktionærer kunne bare se til, mens hele deres indskud forsvandt. Bedre stillet var alle andre kunder og indskydere, der ikke mistede deres penge, fordi Sparekassen Vendsyssel overtog alle aktiviteter, aktiver og medarbejdere.

Nu meddeler Sparekassen Vendsyssel, at man har valgt at fusionere med et andet nordjysk pengeinstitut, nemlig Dronninglund Sparekasse.

Fusionen begrundes med, at den finansielle sektor i stigende grad bliver ramt af finansielle reguleringer og pålægges administrative opgaver, der bliver fortsat mere komplekse.

Gennem fusionen undgår de to sparekasser yderligere udvidelser af de administrative enheder, også selv om det er to sunde, solide og veldrevne sparekasser, lyder det i en pressemeddelelse.

Ifølge de to sparekasser vil forholdene for kunderne være, som de plejer. Kunderne møder de medarbejdere, de kender. Dem, de har tillid til, og dem, de plejer at holde møder med.

For medarbejderne vil hverdagen ligeledes ligne den, de har i dag, blot med den fordel, at de får adgang til støttefunktioner fra et større hovedsæde med en række "veltrænede hjælperyttere", der er klar til at støtte dem, hedder det videre.

Fusionen er betinget af godkendelse i repræsentantskaberne i Dronninglund Sparekasse og Sparekassen Vendsyssel samt Finanstilsynet og konkurrencemyndighederne.

Så sent som i juli i år fik Sparekassen Vendsyssel en række løftede pegefingre af Finanstilsynet, der havde været på besøg.

Inspektionen udløste ni påbud til sparekassen, der især efter opkøbet af Østjydsk Bank sidste år har oplevet pæn vækst. Det halter dog blandt andet med kontrollen af bevillinger af lån. Det gælder både erhverv, landbrug og private.

Sparekassen havde i 2018 et nettoresultat på 353,7 millioner kroner og udlån for 12,8 milliarder kroner.

Mest læste

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Regeringen: En pakke cigaretter skal koste en 50'er

Annonce