Annonce
Randers

Norevent skaber succes i en krisetid: Vores takeaway har reddet os

Norevent har siden foråret oplevet en enorm støtte fra randrusianerne, der køber nordisk tapas som aldrig før. Takket være de mange bestillinger kommer firmaet igennem 2020 med sorte tal på bundlinjen - og uden at have haft behov for at søge hjælpepakker. Her ses indehaver Kevin Pindstrup Nielsen (th) og kok Daniel Juul. Foto: Annelene Petersen
Trods udskudte bryllupper på stribe har Norevent ikke haft behov for hjælpepakker. Det er nemlig lykkedes firmaet at skabe succes i krisen - faktisk er det lykkedes så godt, at der midt i en krisetid er overskud til at tænke på både nyansættelser og udvidelse af firmaet.
Annonce

Randers: For seks år siden flyttede den dengang 24-årige Kevin Pindstrup Nielsen hjem til sine forældre i Hornbæk for at satse al sin tid og alle sine penge på at realisere sin drøm: At åbne sit eget cateringfirma med nordisk gourmetmad.

Han byggede en lille, nedlagt slagterforretning på Nyvangsvej om til "Norevent" og arbejdede - ene mand - i døgndrift for at skabe sig et navn i byen. Det lykkedes.

I dag har Kevin Pindstrup Nielsen seks personer på lønningslisten, og sidste år blev han kåret som "årets iværksætter" ved Randers Business Awards. Firmaet er flyttet til tre gange større lokaler på Alsikevej, og endnu en udvidelse er på vej. Hans mad bliver nydt til bryllupper over hele landet, og den randrusianske kok bliver sat i bås med nogle af branchens dygtigste. For nylig stod han og lavede mad med stjernekokken Rasmus Munk fra den verdensberømte michelinrestaurant "Alchemist" ved et gourmetarrangement hos Cold Hand Winery i Læsten.

Siden opstarten i den nedlagte slagterforretning er Norevent stormet fremad, og har år efter år sat rekord på rekord. Alt det kunne coronapandemien have spændt ben for, men i stedet er det lykkedes den unge iværksætter at skabe succes midt i krisen.

Annonce

Nedlukning ændrede alt

Da statsministeren på et pressemøde i marts indførte forsamlingsforbud og lukkede restauranter, sad Kevin Pindstrup Nielsen ligesom alle andre af landets kokke klistret til skærmen. Han var overbevist om, at nedlukningen ville føre til et forår med dødvande i Norevent.

- Så gik der et par timer efter pressemødet, og så væltede vores indbakke med ordrer på vores takeaway. Det var ret vildt, fortæller han.


Det er takeaway-konceptet, der har reddet os. Det har også betydet, at vi ikke har haft behov for at søge nogen form for hjælpepakke. Den eneste støtte, vi har fået, er vores gæsters. Det er deres fortjeneste, at vi kommer så godt igennem krisen.

Kevin Pindstrup Nielsen, indehaver af Norevent


Samtidig valgte han at ændre tapas-konceptet, så man kunne købe tapas-takeaway helt ned til én kuvert, hvor det inden krisen kun blev tilbudt til grupper. Det fik efterspørgslen til at eksplodere. Særligt efter, at statsministeren på landsdækkende tv også opfordrede danskerne til at støtte de lokale restauratører ved at købe takeaway.

Der har været så travlt med takeawayen i år, at Norevent har oprustet mandskabet. Nu er der tre kokke til at håndtere de mange bestillinger: Kevin Pindstrup Nielsen, Hans Christian Hermansen (th) og Daniel Juul (tv). Foto: Annelene Petersen

- På det tidspunkt var vi to kokke, og i løbet af halvanden måned kørte vi 2000-3000 kuverter igennem. Det var virkelig heftigt. Folk gik hjemme, så i bestillingerne kunne vi ikke mærke forskel på, om det var onsdag eller lørdag. Der var travlt hele ugen, husker han.

Annonce

En surrealistisk tid

Faktisk var der så travlt, at Kevin Pindstrup Nielsen slet ikke kunne nå at tage imod de mange bestillinger og samtidig lave maden. Så midt i virvaret måtte han få lavet en webshop, så folk selv kunne bestille og betale maden online. Travlheden betød også, at han måtte opgive at anrette maden på almindelig service.

- Vi startede med at anrette på vores service, men vi kunne slet ikke følge med og nå at få det retur og vaske det op, inden det skulle bruges igen. På et tidspunkt havde vi simpelthen ikke mere at anrette på, så vi måtte gå over til engangsemballage, forklarer han.

- Det er vores mission at være det bedste alternative takeawaysted i byen, fastslår Kevin Pindstrup Nielsen (th). Foto: Annelene Petersen

- Det var virkelig et surrealistisk forår. Vi kunne se alle vores kokke-kolleger være hjemsendt uden at have noget at rive i samtidig med, at vi selv stormede rundt og var helt høje på, at der var så mange, der støttede os. Vi var nødt til at skifte menuen hver anden uge, fordi folk kom igen og igen, fortæller han.

Norevent red med på takeaway-bølgen og udvidede sortimentet til også at indeholde weekendbrunch og en finere fire retters menu som takeaway. Begge dele noget, der blev taget godt imod hos kunderne.

Samtidig kørte Norevents "private dining", hvor man kan leje en kok til en gourmetoplevelse i hjemmet, videre i coronasikker stil.

- Der er nogle firmaer, der har hyret os til mini-julefrokoster som private dining, og vi har også haft nogle mikro-bryllupper på den måde, fortæller han.

Annonce

Tab på selskaber

Alt var dog ikke fryd og gammen hos Norevent. For som Kevin Pindstrup Nielsen siger: Der skal køres mange tapasser igennem for at dække et bryllup. Og der var - og er - mange bryllupper, der skal dækkes.

- Samtidig med, at vi havde så travlt med vores takeaway, tog jeg imod rigtig mange henvendelser fra folk, som ville have flyttet deres reservationer til store selskaber. Det lykkedes heldigvis at få kørt de fleste konfirmationer igennem lidt forsinket i sensommeren, og der kørte vi også nogle bryllupper, men der er også mange, der har valgt at udskyde til næste år, fortæller han og fortsætter:

- Vi har ellers været glade for at slå rekorder hvert år, men det må vi skyde en hvid pil efter på grund af de manglende selskaber. Når det er sagt, er jeg dog godt tilfreds med at komme ud af 2020 i plus.

I foråret ændrede Norevent sit takeaway-koncept, så tapassen kan bestilles helt ned til én kuvert. Det er en ændring, der er kommet for at blive. Foto: Annelene Petersen

Kevin Pindstrup Nielsen regner med, at årets omsætning ender på nogenlunde samme niveau som sidste år.

- Det er takeaway-konceptet, der har reddet os. Det har også betydet, at vi ikke har haft behov for at søge nogen form for hjælpepakke. Den eneste støtte, vi har fået, er vores gæsters. Det er deres fortjeneste, at vi kommer så godt igennem krisen, fastslår han.

Han håber også, at han snart kan give kunderne æren for en rekordgod nytårsaften.

- Det er en dag, vi ser rigtig meget frem til. Især i år. Alle de nye kunder, vi har fået i butikken henover foråret, håber vi kommer tilbage til os til nytårsmenuen. Sidste år lavede vi 600 fire-retters nytårsmenuer, i år er målet 1000. Vi har allerede solgt de første 350, hvor vi til sammenligning havde solgt 100 nytårsmenuer på det her tidspunkt sidste år, fortæller han.

Annonce

Opruster mandskabet

Nytårsaften kan altså meget vel gå hen og blive årets travleste dag for Norevent. Ikke mindst for Kevin Pindstrup Nielsen selv, som udover at have travlt på jobbet, også kan få rigeligt at se til i hjemmet på det tidspunkt. Hans kæreste, Michelle, er nemlig højgravid med parrets barn nummer to, som gerne skulle melde sin ankomst i julemåneden.

Kevin Pindstrup Nielsen bliver snart far for anden gang, og med ansættelsen af en ekstra kok håber han, at han selv kan drosle lidt ned på arbejdstiden og dermed få mere tid til de to småbørn derhjemme. Foto: Annelene Petersen

- Hun skulle gerne føde inden juleaften, fortæller han og tilføjer, at han dermed satser på at kunne undværes i hjemmet nytårsaften, så han kan knokle i Norevents køkken.


Det var virkelig et surrealistisk forår. Vi kunne se alle vores kokke-kolleger være hjemsendt uden at have noget at rive i samtidig med, at vi selv stormede rundt og var helt høje på, at der var så mange, der støttede os. Vi var nødt til at skifte menuen hver anden uge, fordi folk kom igen og igen.

Kevin Pindstrup Nielsen, indehaver af Norevent


Når det travle nytår er overstået, håber Kevin Pindstrup Nielsen dog på at kunne drosle lidt ned på arbejdstiden, så han kan få mere tid med Michelle, deres knap toårige datter og kommende søn. Af samme grund har han for nylig ansat en ekstra kok. Derudover håber han at få en kokkeelev ind i løbet af 2021, ligesom han regner med at ansætte endnu en medarbejder til foråret, inden det går løs med konfirmationerne.

- Ansættelserne er en investering i min egen fritid, smiler han.

Annonce

Gastro-kurser på vej

Tager vi de langsigtede briller på, er der formentlig yderligere vækst og flere ansættelser at skue i horisonten.

Siden Norevent startede for seks år siden med takeaway, catering og private dining, er der kommet to grene mere på forretningen. Det ene er "NorTable", hvor man kan leje eksklusiv service. Det andet er tuk-tuk'en "Norbar": En rullende lille bar, hvorfra der kan serveres drinks, øl og vin til bryllupper, havefester, butiksåbninger og lignende.

Lige inden coronakrisen ramte, blev tuk-tuk'en "Norbar" bestilt.- Den er vores største bommert i år. Den har virkelig været dårligt timet, den har bare stået og set godt ud her. Men jeg håber, den kommer ud og rulle næste år, siger Kevin Pindstrup Nielsen. Foto: Annelene Petersen

Kevin Pindstrup Nielsen satser på, at endnu en gren snart vil vokse ud af Norevent. Han har allerede sikret sig nogle ekstra kvadratmeter i forlængelse af den nuværende adresse på Alsikevej, og arkitekttegningerne er også i hus.

- Jeg vil gerne have lavet nogle skolekøkkener, hvor jeg kan afholde gastro-kurser. Sådan lidt "Masterchef-agtigt", der kan bruges til firmaarrangementer, polterabender og lignende, hvor en gruppe kan komme og lære at lave mad og få et glas vin på siden, fortæller han og afslører, at planen er, at den nye gren vil blive etableret i 2022.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Coronavirus

Live:  Falck lukker sine lyntestcentre fra februar

Annonce