Annonce
Østjylland

Novopan-direktør om storbrand: - Vi mister et millionbeløb, men det er ikke det vigtige lige nu

- Produktionsstoppet kommer til at betyde, at vi mister et beløb, der skal måles i millioner. Men det er ikke det vigtige lige nu. Det vigtige er, at branden bliver slukket, siger administrerende direktør i Kronospan - Novopan Træindustri, Sten Lassen.
Produktionen af spånplader er stoppet midlertidigt på grund af storbranden hos Kronospan - Novopan Træindustri i Pindstrup.

Pindstrup: Storbranden i mange ton træflis udenfor hos spånpladefabrikken Kronospan - Novopan Træindustri i Pindstrup har betydet, at virksomheden har haft lukket for produktionen siden tirsdag.

Virksomheden med omkring 220 medarbejdere er den eneste spånpladeproducent i Danmark, og den leverer spånplader til byggebranchen samt møbel- og køkkenindustrien.

- Produktionsstoppet kommer til at betyde, at vi mister et beløb, der skal måles i millioner. Men det er ikke det vigtige lige nu. Det vigtige er, at branden bliver slukket, og vi har haft et rigtig godt samarbejde med myndighederne. Vi er meget taknemlige for det store arbejde, som brandmændene, vores medarbejdere og mange andre har udført i de seneste dage, siger administrerende direktør for Kronospan - Novopan Træindustri, Sten Lassen.

Annonce

Brandvagter på tagene

Branden begyndte tirsdag morgen, og den kommer til at vare flere dage endnu, men den er under kontrol. Mens brandmændene forsøger at slukke branden, går nogle af virksomhedens medarbejdere brandvagt på fabrikkens tage, hvor de kigger efter, om der kommer gnister op på tagene. Produktionsstoppet kommer til at betyde, at nogle leverancer til kunder bliver forsinkede.

Sådan her så branden ud tidligere på ugen.

- Mange af vores medarbejdere har også travlt med at kontakte vores kunder for at informere om og planlægge de påvirkede leverancer. Men det er for tidligt at sige, hvor meget leverancerne vil blive påvirket, og hvornår vi kan begynde produktionen igen, fortæller Sten Lassen.

I de første dage efter branden, kunne fabrikken ikke køre spånplader ud til kunderne fra færdigvarelageret. Men det begyndte virksomheden på igen fredag.

- Selv om branden kommer til at påvirke leverancerne til vores kunder, kommer det umiddelbart ikke til at påvirke de slutbrugere, der skal ud og købe et køkkenskab eller et garderobeskab eller noget andet med spånplader, siger Sten Lassen.

Annonce

Evaluering af sikkerhed

Kronospan - Novopan Træindustri producerer årligt cirka 400.000 kubikmeter spånplader. Træspånerne hertil kommer fra alle mulige former for træ - for eksempel træaffald fra genbrugsstationer. Ifølge direktøren opstod branden, fordi træspånerne selvantændte.

- Sikkerhed er meget vigtigt for os, og vi har mange sikkerhedsprocedurer. Men vi kommer selvfølgelig til at evaluere på vores procedurer efter det her. Det er også vigtigt for os at sige, at vi forstår bekymringen fra medarbejdere og indbyggere i Pindstrup. Men vi gør alt, hvad vi kan, for at løse situationen, siger Sten Lassen.

Når branden er slukket, går politiet rutinemæssigt i gang med at tjekke, om virksomheden har overholdt alle regler.

Annonce
Randers For abonnenter

Forrygende travlt trods corona: Ny-ombygget restaurant i Randers har masser at lave

Danmark

Mandagens coronatal: Ny smitterekord

Annonce
Annonce
Annonce
Randers

For 100 år siden vogtede det Niels Ebbesen - nu er det forvist til at ruste i en park: Læsertip om udsigtspunkt afslører mystisk skæbne

Randers For abonnenter

Endnu en myndighed kritiserer specialtilbud: Rod i instrukser, journaler og medicinhåndtering er til fare for patienternes sikkerhed

Randers

Nu kan du snart stå i kø i tørvejr, når du testes - uanset hvordan vejret i øvrigt er

Randers FC For abonnenter

Uvisheden om Randers FC-trænerens fremtid kan ikke blive hængende i luften: Det er tid til afklaring

Dall: Derfor kommer Løkkes nye parti i Folketinget

Randers For abonnenter

De kan ikke gå - men de kan løbe: Sanne troede ikke, det var en sport for hende, men på under et år kom hun på landsholdet

Alarm 112

27-årig mands mulige mål afsløret i retten: Idrætsskole i landsby syd for Hobro var en af hans 'fantasier'

Sport

Flyvespark sendte Yasmins eventyr til tælling, men Randers-talentet vader i succes, slås på lige fod med drengene og har opfyldt sin store drøm

Dronningens smykkeskrin fortæller sin helt egen historie: Blandt platin, rubiner og brillanter ligger der pludselig et par plastic-øreringe fra Matas

Randers

Mandagshøjvande kom i vejen for Pers bådprojekt: Nu håber han, at utæt port bliver lappet, før det for alvor bliver vildt

Randers For abonnenter

De er ikke i gang med at rive det ned - tværtimod: Helt nyt liv på vej i det tidligere Provinsforlaget på Århusvej

Randers

Alvorlige anklager, falske profiler og hundredvis af mails: Svend Brinkmann åbner op om flere års forfølgelse

Annonce