Annonce
Østjylland

Nu begynder byggeriet på den elskede Kærsminde-grund

Når det bliver muligt at lægge billet ind på de 55 rækkehuse på Kærsminde-grunden, regner Jan Guldmann med, at de alle bliver lejet ud første dag. Foto: Randers Boligforening af 1940.
Randers Boligforening af 1940, der opfører rækkehusene, regner med, at der bliver rift om dem. De forventes alle udlejet første dag, spår Jan Guldmann.
Annonce

Randers: Væk er bassiner, baderum og sauna. Jævnet med jorden er slikkiosken, udspringstårnet og brusebadene. Og i stedet er området ved Kærsminde-grunden gjort klar til nybyggeri. Mandag kommer borgmester Torben Hansen (S) forbi og tager sammen med Randers Boligforening af 1940 første spadestik til de kommende 55 rækkehuse.

Rækkehusene vil stå klar til indflytning i september 2021, og Randers Boligforening af 1940 regner med, at der bliver rift om dem.

- Vi forventer, at de alle bliver udlejet første dag, da vi allerede har haft rigtig mange forhåndstilkendegivelser på dem. Det bliver først senere, man kan blive skrevet op, cirka fire måneder før indflytning, så man har god tid til at få opsagt den nuværende bolig, siger Jan Guldmann, formand for Randers Boligforening af 1940.

Annonce

900 kroner pr. kvadratmeter

Han oplyser, at kvadratmeterprisen bliver på 900 kroner, hvor det ofte ses, at den i private byggerier ligger på 1200 kroner.


Vi forventer, at de alle bliver udlejet første dag, da vi allerede har haft rigtig mange forhåndstilkendegivelser på dem.

Jan Guldmann, formand Randers Boligforening af 1940


- Det er også derfor, vi regner med, at rækkehusene bliver populære, når man både ser på prisen, på hvad husene kommer til at indeholde og på beliggenheden, siger Jan Guldmann.

Han fortæller, at det så godt kan være, at der kommer til at mangle nogle finesser i forhold til de dyrere, private boliger.

- Men sådan er det jo med almene boliger. Vi må ikke overskride rammebeløbet, vi har aftalt med kommunen. Bliver håndværker-udgifterne dyrere end forventet, så må vi finde besparelserne ved at reducere i byggeriet, siger formanden.

Annonce

Rigtig beslutning

En bolig på 100 kvadratmeter vil således komme til at ligge omkring 7500 kroner i leje om måneden, og det mener Jan Guldmann ikke er dyrt, set med randersbriller på.

55 rækkehuse Kærsminde

Der bliver bygget 55 rækkehuse, syv styk to-værelses på 45 kvadratmeter, 14 styk tre-værelses på 109 kvadratmeter, 14 styk fire-værelses på 118 kvadratmeter, samt 20 styk fire-værelses på mellem 112 og 117 kvadratmeter.

Bag byggeriet står:

Erik Arkitekter.

Ingeniørfirmaet Viggo Madsen A/S.

Bygherrerådgiver: Kuben Management.

Murer entreprise: Rasmus Jakobsen.

Tømrer entreprise: Torntoft og Mortensen.

Maler entreprise: Malerfirmaet Thage W. Nielsen.

VVS entreprise: Wicotec Kirkebjerg.

El entreprise: HB El Service.

- Fra Randers Boligforening af 1940 er alle byggerier vigtige, men det er ingen hemmelighed, at vi ønsker dette projekt på alle måder skal være godt og vellykket, og vi dermed vil vise det samlede byråd, at det var den helt rigtige beslutning, et flertal traf, da man besluttede at også dette område i Randers skulle have almene boliger, lyder det fra Jan Guldmann, der tilføjer, at den beslutning mener Randers Boligforening af 1940 falder helt i tråd med kommunens bosætningspolitik.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers FC For abonnenter

Karakter fra comebacksejren mod OB: To af profilerne strålede klarest i flot holdpræstation

Randers FC For abonnenter

Reaktioner fra Europa Playoff-sejr: Indsatsen i anden halvleg skal sikre avancement

Annonce