Annonce
Læserbrev

Nu begynder forbrugsfesten for venstrefløjen

Læserbrev: I valgkampen fastslog Mette Frederiksen gentagende gange, at udlændingepolitikken ikke ville opleve lempelser, og at ydelserne ikke ville stige. Nu har den nye regering haft magten i små to måneder, og allerede nu ser vi det første brud på løfter givet i valgkampen af Mette Frederiksen og hendes regering. Socialdemokratiet og dets støttepartier har vedtaget, at de arbejdsløse flygtninge og indvandrere nu skal have højere ydelser.

Da vi i Venstre havde regeringsmagten, fik vi flere ind i det arbejdende fællesskab. Vi sørgede for, at det blev mere attraktivt at tage et arbejde og blive et produktivt medlem af samfundet, der samtidig er med til at finansiere hele velfærdsmaskinen. I sidste valgperiode fik 45.000 flere ikke-vestlige indvandrere et arbejde, samtidig med at vi reducerede antallet af personer i kontanthjælpssystemet med 30.000 efter indførelsen af kontanthjælpsloftet. Dette tiltag fra venstrefløjen er et kæmpe socialpolitisk skridt i den helt forkerte retning. Socialdemokratiet og dets støttepartier vælger med dette tiltag at gøre det mere attraktivt at forblive udenfor fællesskabet. Man fastholder altså disse mennesker i offentlig ydelse længere, end hvad man burde eller godt er. Ydermere går en vigtig lektie tabt til børnene i disse familier, nemlig at arbejde betaler sig. Børn ser op til deres forældre og lærer af dem, og her burde man hos venstrefløjen have tænkt på, om det reelt set er i børnenes bedste interesse. Vi ved, at social arv spiller en stor rolle i vores samfund, så når børn ser deres forældre arbejde og lægge en stolthed i det arbejde, de yder, vil dette blive reflekteret i børnene senere i deres liv. Derved forhindrer man med dette tiltag på sigt, at de fattigste børn i samfundet får muligheden for at bryde med deres sociale arv. Det betyder, at børn af personer på offentlige ydelser har stor sandsynlighed for selv at ende på offentlige ydelser. Dette tiltag er intet andet end en lappeløsning og mere skadeligt for samfundet på sigt. Som politiker har man et ansvar for at tænke udover valgperioder og se, hvordan vi skaber det bedst mulige samfund. Her er det helt klart bedst, at en befolkning kan forsørge sig selv og et system til at gribe dem, når det går galt. Hos Venstre har vi gennem mange år tænkt langsigtet, fordi vi gerne vil værne om det dejlige samfund, vi har bygget i fællesskab.

Men, den samlede regning for venstrefløjens projekt løber op i svimlende 300 millioner kroner. Hvis man skulle omsætte den pose penge til noget andet, kunne man have ansat mere en 500 sygeplejerske eller næsten 600 pædagoger. Når man sætter det op på denne måde, er det jo helt galimatias den måde, man har valgt at prioritere på. Jeg mener, at vi i stedet skulle have brugt de midler på at styrke den danske kernevelfærd og ladet ydelserne forblive, som de var.

Annonce
Forsiden netop nu
Randers

Beredskabet bad om politi-assistance til at dæmpe unge bilister: - De ræsede om ørerne på os

Mest læste

Leder For abonnenter

Det bedste sted i verden at være det lokale medie

Kære læsere. Tak for en fantastisk modtagelse af vores nye søndagsavis om Randers, Kronjylland, Mariagerfjord og Djursland. Tak for et fremragende første år. Vores nye søndagsavis fylder i dag ét år, og det fejrer vi med en festudgave, hvor vi over 12 sider følger op på 12 væsentlige og vedkommende historier, som vi har bragt i løbet af de seneste 12 måneder, søndagsavisens første. Vi håber, at vores læsere vil finde fornøjelse ved at læse om folketingsmedlemmet og omfartsvejen, der forsvandt, om provokunstneren, der vandt vores hjerter, om den enlige mor, der fik plads i folketingssalen, og om mange andre spændende mennesker fra vores kronjyske og djurslandske lokalsamfund. Næste søndag er avisen igen, som den plejer at være, med de fire faste koncepter - Hele historien, Portrættet, Fortalt i billeder og Ugen der gik - som vi ved fra målinger, at vores læsere sætter stor pris på. Vi vil fortsætte med at finde væsentligt og vedkommende indhold, vi kan berige vores faste koncepter med. Vi vil fortsætte med aktivt at bruge vores nye muligheder for at fortælle om lørdagens ligakampe og anden elitesport i papiravisen allerede om søndagen. Og vi vil fortsætte med at videreudvikle vores nye søndagsavis. Vores læsere har givet vores nye avis om søndagen en drømmestart, hvor mere end 86 procent af vores hidtidige hverdagsabonnenter i dag har valgt at modtage avis 365 dage om året. Det er langt flere, end vi havde forestillet os, og det vidner om en lokal opbakning, der varmer vores hjerter og forpligter os for fremtiden. Som fondsejet medievirksomhed er det vores fornemste opgave at styrke demokratiet og sammenhængskraften i det lokalsamfund, vi elsker at være en aktiv del af, og det gør vi bedst med den størst mulige rækkevidde, digitalt såvel som på print. Efter en årrække med fuldt fokus på digital vækst vokser vi nu også på print. Således er læsertallet på papirudgaven af Randers Amtsavis ifølge Gallup det seneste år steget med næsten seks procent, og det giver os mere end nogensinde grund til at takke vores mange læsere. Randers, Kronjylland, Mariagerfjord og Djursland er det bedste sted i verden at være det lokale medie.

Randers HK For abonnenter

Stort portræt af Katrine Larson: Guldpigen der gik en anden vej

Randers HK For abonnenter

Juncker efter formidabel redningsprocent: Stadig en smule ærgerlig

Annonce