Annonce
Randers FC

Nu bliver søndag store kampdag i Randers FC

Søren Pedersen glæder sig over, at søndag nu langt de fleste gange bliver kampdag på Cepheus Park. Foto: Kim Haugaard.
Sportsdirektør Søren Pedersen er glad for, at kampene i Superligaen nu fortrinsvis skal spilles om søndagen. Han er desuden tilfreds med udsigten til VAR, selv om der skal penge op af lommen.

Randers: Flere tv-penge til klubberne, færre kampdage og VAR på vej i Superligaen.

Det er den pakke, som Divisionsforeningen de seneste dage har præsenteret for fodboldfolket, og det er en pakke, som man også glæder sig til at åbne i Randers FC.

Sportsdirektør Søren Pedersen er selvsagt tilfreds med, at der kommer flere penge til klubberne i den nye tv-aftale, der kommer til at løbe frem til 2024. Men derudover glæder Søren Pedersen sig over, at kampene bliver fordelt over færre dage.

Allerede i den kommende sæson droppes lørdag som kampdag. I stedet spilles der en ekstra kamp om søndagen.

Annonce

Fremtiden i Superligaen

I den kommende sæson bliver der hård kamp om at undgå nedrykning. Sæsonen fungerer nemlig som en overgangssæson, og der skal findes tre nedrykkere.

Kun et enkelt hold rykker derfor op fra 1. division.

Men strukturændringen betyder ikke, at slutspillet udgår. Fra 2020/21 vil der fortsat være elementer fra det slutspil, der findes i dag.

Efter 22 runders grundspil spiller top-6 et mesterskabsspil, som det har været tilfældet i de seneste tre sæsoner.

Nummer 7-12 i Superligaen mødes ude og hjemme i et kvalifikationsspil.

Nummer 11 og 12 rykker ned, mens vinderen af kvalifikationsspillet skal møde nummer tre, fire eller fem i mesterskabsspillet om den sidste plads i Europa.

Tirsdag blev det desuden meldt ud, at Nent og Discovery fortsat vil have rettighederne til at vise superligakampene frem til 2024.

DR har ret til at vise højdepunkter og sende radio fra kampene.

Nent, der blandt andet står bag tv-kanalerne TV3 Sport og TV3 Max, vil desuden fortsat vise kampe fra den danske 1. division og pokalturneringen.

Familievenlige søndage

Sæsonen efter bliver fredag desuden droppet som kampdag, hvilket betyder, at der spilles fem kampe om søndagen og en enkelt om mandagen i Superligaen, der til den tid er skåret ned til tolv hold.

- Det er helt klart positivt i forhold til, at tilskuerne nu bedre kan planlægge i forhold til, hvornår kampene spilles. Nu ved vi, at mange af kampene skal spilles søndag, og det er især en fordel til hjemmekampene, hvor vi har mange familier inde. For dem er søndag bare en bedre kampdag end eksempelvis fredag aften, siger Søren Pedersen.

Men hvad er det, der gør, at man denne gang har kunnet lave en aftale om færre dage for afviklingen af kampene, når det ikke tidligere har kunnet lade sig gøre?

- Jeg tror, det har handlet om, at det har været et ønske fra klubberne at få færre dage, mens det for tv-stationerne har været vigtigt at få det fordelt over flere dage af hensyn til seerne. Så der har været nogle modstridende synspunkter, men denne gang er man altså lykkedes med at finde en løsning, som alle kan leve med, siger Søren Pedersen.

En anden væsentlig ændring er, at der fra sæsonen 2020/21 indføres VAR i Superligaen, hvis bestyrelsen i Dansk Boldspil-Union ellers godkender det i den kommende weekend.

Søren Pedersen har tidligere været skeptisk i forhold til den regning, som VAR-systemet vil efterlade på klubbernes bord. Men han kan godt leve med den løsning, som er fundet, hvor noget af kagen betales af DBU, mens klubberne også betaler en andel.

- Vi kommer stadig til at betale nogle penge til det i Randers FC, men det er blevet trukket i den rigtige retning i forhold til, hvad der i første omgang var lagt op til. Jeg synes, det er endt med en spiselig løsning, siger Søren Pedersen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce