Annonce
Randers

Nu bliver uheldsramt kryds reguleret med lys: - Det kommer formentlig til at kræve lidt tålmodighed

Krydset ved Hadstenvej og Tulipvej har været ramt af mange uheld, og derfor kommer der nu lyssignaler. Foto: Annelene Petersen
Det såkaldte Tulipkryds, hvor Hadstenvej rammer Tulipvej i Randers Syd, er ved at blive omdannet til et lysreguleret kryds. En grim uheldsstatistik er årsagen, men bilister må væbne sig med tålmodighed, for etableringen rækker ind i det nye år.
Annonce

Randers: Tulipkrydset, hvor Hadstenvej rammer Tulipvej, har været belastet af uheld, men det skal lyssignaler i krydset afhjælpe.

Byrådet godkendte i maj etableringen af lyskrydset, og mandag morgen blev arbejdet indledt.


Der bliver ikke spærret på noget tidspunkt, men det kommer formentlig til at kræve lidt tålmodighed at komme igennem krydset på nogle tidspunkter.

Henrik Kaldahl, projektleder


- Afspærringen blev sat op søndag aften, og så gik de i gang med at fjerne asfalten i den ene side af Tulipvej i morges (mandag, red.), hvor der skal gøres klar til udvidelse af kørebanen, fortæller Henrik Kaldahl, der er ingeniør ved Veje og Trafik i Randers Kommune og projektleder på etableringen af lyskrydset.

Stedet er et trafikalt midtpunkt, som distribuerer mange bilister til og fra motorvejen, men trafikanter behøver ikke at finde en alternativ rute, mens anlægsarbejdet står på.

- Der bliver ikke spærret på noget tidspunkt, men det kommer formentlig til at kræve lidt tålmodighed at komme igennem krydset på nogle tidspunkter, når arbejdet står på i dagtimerne, lyder vurderingen fra Henrik Kaldahl.

Annonce

Færdigt til januar

Hidtil har man måttet køre 80 km/t på Hadstenvej, men hastigheden er nedsat til 50 km/t, mens lyskrydset etableres.

Henrik Kaldahl forventer, at lyskrydset står færdigt i begyndelsen af det nye år, for selvom et lysreguleret kryds måske ikke umiddelbart lyder som en opgave til flere måneder i kalenderen, er det ifølge projektlederen et forholdsvis stort projekt.

Nedgravede signalmaster er selvsagt en del af etableringen, men der skal også laves belysning.

- Det er et krav, at det er tilstrækkeligt oplyst, når man laver et lyskryds, og det er faktisk en stor del af projektet, lyder det fra Henrik Kaldahl om projektet til tre millioner kroner.

Annonce

Mange uheld

Inden for de seneste fem år er der sket 12 uheld i Tulipkrydset, og sidste efterår var flere trafikanter også ude at advare om forholdene i krydset.

- Det er næsten hver dag, at jeg enten ser farlige situationer eller selv må bremse hårdt op, sagde Henriette Wildau, som hver morgen kører igennem krydset, til Randers Amtsavis sidste år i oktober.

Henrik Kaldahl understreger, at han ikke er ekspert i trafikulykker, men han tør godt konkludere, at signallys, hvor veje krydser, minimerer risikoen for ulykker.

- Hvis man bliver reguleret af et lyssignal, så er risikoen alt andet lige mindre. I hvert fald hvis folk respekterer signalerne, ellers er det op ad bakke uanset, fortæller projektlederen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers

Harmonikasammenstød i Randers SØ

Danmark

Fund af corona-virus i hunde og katte: Fødevarestyrelsen afliver katte på minkfarm

Annonce