Annonce
Randers

Nu er der et nyt sødt monster i byen: Linn er klar til at servere lokalt og hygiejnisk slik online og til afhentning

Dansk-norske Linn Derås Christensen har boet i Randers i 13 år og holder meget af byen. Nu har hun kastet sig over en lokalt funderet iværksætterdrøm, som kan mætte slikmunde både hertilbys og i resten af landet. Foto: Eva Maria Jørgensen
For bare fem uger siden åbnede Linn Derås Christensen online-bland-selv-slikbutikken Slikmonster.dk. Det er så nyt, at hun stadig får sommerfugle i maven, mens hun venter på, at dagens bestillinger tikker ind.

Randers:  Ferskner, svampe, røde guldfisk, spejlæg, tudser, krokodiller og sommerfugle. Sådan er lidt af udvalget i Linn Derås Christensens nye onlineshop.

Men hun handler altså ikke med en mærkværdig blanding af madvarer og eksotiske dyr. Det er slik i omtrent hundrede variationer, som hun nu har budt på i lidt mere end fem uger.

- Jeg får ret mange idéer, men den her idé havde den rigtige energi, så jeg tænkte, at jeg ville gå med det, siger Linn Derås Christensen, ejer af Slikmonster.dk, som holder til i industrikvarteret nær Hammelvej i Randers.

Annonce

Eller faktisk lyder det ikke helt præcist sådan, for hun siger faktisk "enersji" i stedet for energi. I hvert fald den ene gang, hun bruger ordet. Og sammen med den svagt syngende udgave af randrusiansk afslører hun sin norske herkomst.

'Fiffige løsninger'

Men tag ikke fejl. Udover at have fået dansk statsborgerskab i foråret, er den pædagoguddannede iværksætter også helhjertet fan af det Randers, som hun har levet sit liv i siden 2008. Faktisk så meget, at hun gør sig umage med at handle sit sliklager hos lokale leverandører.

Og så gør hun også sit for at trække flere mennesker ned i midtbyen, hvor både mand og svigerfar driver butik. For ægtefællens butik, CC Christensen Modetøj, er blevet både afhentningspunkt og et lille bonussalgssted for hendes butik. Men varerne kan også hentes på Messingvej, og det er der allerede mange kunder, som har gjort brug af.

- Jeg vil gerne finde nogle fiffige løsninger for kunderne, som måske ikke lige kommer forbi Messingvej, forklarer hun også de alternativer, der kommer kunderne i møde.

Når man er alene-iværksætter, er der mange kasketter, som man skal have på: Bogføring, reklameansvarlig, indkøber, konceptudvikler, slikpakker, fotograf og rengøringsdame. Det kan godt være lidt svært at jonglere det hele - ikke mindst, når man er helt ny indenfor det hele, som Linn Derås Christensen netop er. Foto: Eva Maria Jørgensen

Faktisk var den oprindelige idé ikke en bland-selv-butik, men færdiglavede skattejagter med slikposer. Hun har bare opdaget, at når der kun er en person i forretningen til alt fra regnskab til markedsføring, indkøb og pakning, rengøring og produktudvikling, så tager det lidt tid at få alt i gang.

Efter jul, håber hun, vil der være skattejagter på vej til forældre, som er knap så kreative, som hende selv.

Annonce

Sommerfugle i maven

En anden ting, Linn Derås Christensen har opdaget, er, at det at starte virksomhed er lidt ligesom at vente sig en baby. Man tror, at man ved, hvordan det bliver, men det føles og opleves måske helt overraskende.

- Jeg havde ikke regnet med, at jeg ville have så mange sommerfugle i maven, når jeg venter på at se, hvem der køber noget i dag, fortæller den nyudsprungne iværksætter kvinde.

Selvom hun er klar over, at der er flere på markedet for online-sliksalg, håber Linn Derås Christensen, at hendes lokale fundament sammen med den høje hygiejne vil trække mange randrusianere ind i hendes lille biks.

- Det er jo meget mere hygiejnisk end bland-selv-slik i supermarkedet. Her har andres snotfingre ikke været, siger hun med et grin.

Og standarden er høj. Linn Derås Christensen begyndte ikke først at tænke i høj hygiejne med coronapandemien. Det ligger naturligt til hende.

- Jeg åbnede døre med albuen, længe før der var noget, der hed corona, siger hun og vipper albuen op og ned.

Annonce

Markedet for plantebaserede fødevarer skal vindes på smag: Plantekompagniet etablerer produktion for at kunne udvikle nye produkter

Randers For abonnenter

Tomme boliger råber på indflyttere: Nybyggeri på Thors Bakke til unge studerende er kun fyldt godt en fjerdedel op

Danmark

Søndagens coronatal: 42.018 coronasmittede - det næsthøjeste under epidemien

Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Michael Aastrup Jensen blev i weekenden far til en pige: Navnet var til langvarig forhandling

Randers For abonnenter

Randers er en slikbutik, når det gælder billige lejelejligheder: Hvad med en toværelses til 2.961 kroner?

Randers

69-årig kørte fra færdselsuheld: Politiet troppede op hos ham kort efter

Randers

Boliger i den gamle Thorsgade Kaserne er på trapperne - derfor blev byggeriet forsinket

Kommuner tør ikke bygge vindmøller: V og K vil have Folketinget på banen

Sport For abonnenter

Karriereknusende knæskade vendte op og ned på tilværelsen: Michael Hansen betaler tilbage på og uden for grønsværen

For abonnenter

Stærke sager: Andreas og Emil satser stort på produktion af sennep i Svendborg

Alarm 112

Samlever fængslet for knivdrab: 50-årig kvinde fik halsen skåret over

Dall: Messerschmidt skal æde skovsneglen

Randers

DF's mand i Randers byråd efter kæmpesejr til Messerschmidt: Nu er det tid til at begrave stridsøkserne

Leder For abonnenter

Stavnsbundet af vanvittige varmepriser: Nødstedte borgere i Kronjylland svigtet af politikere og samfund

Randers

Pludselig er han 200 millioner kroner værd: Det svimlende beløb får nu ikke Lars til at gå amok

Annonce