Annonce
Østjylland

Nu er det stormvejr på Aros - inden døre

Her er rummet, hvor publikum kan opleve stormvejret. Foto: Aros
Det århusianske kunstmuseum har købt spektakulært værk af canadisk kunstnerpar.

AARHUS: Det er blevet stormvejr på Aros, dybt nede i det århusianske kunstmuseums kælder.

I 2014/15 viste museet udstillingen ”Something Strange This Way” med værker af det canadiske kunstnerpar Janet Cardiff og George Bures Miller. Blandt de mange spektakulære installationer dengang var værket ”Storm Room”.

Det er nu tilbage og kan opleves på Niveau 0 på museet sammen med en del andre usædvanlige værker.

Annonce

Med hjælp af en donation fra Augustinus Fonden har museet købt værket.

- Det har længe været et stort ønske for os at erhverve ”Storm Room”. Cardiff og Miller er store stjerner på den internationale kunsthimmel, og vi er stolte over at føje netop dette værk til museets samling af installationskunst. Som totalinstallation udgør ”Storm Room” et solidt supplement til vores allerede stærke samling af installationskunst på nederste etage med værker, der appellerer til andre sanser end blot synet, siger overinspektør Lise Pennington.

Forladt tandlægekontor

Installationen Storm Room er en tro kopi af et nedslidt og forladt tandlægekontor i Japan. Udefra ligner værket en stor kasse i træ, men træder man indenfor, oplever man i løbet af de ti minutter, værket varer, en rasende storm med regn, lyn og torden.

I begyndelsen falder regnen stille, men stormen sætter ind. Et lyn slår ned, og der lyder et brag. Da stormen endelig stilner af, og det langsomt holder op med at regne, kan man høre nogen, der rumsterer rundt i rummet ved siden af.

Kunstnerne forsøger med værket at vende op og ned på vores opfattelse af, hvad der er virkelighed og fiktion.

Værket

Værket ”Storm Room” er skabt af det canadiske kunstnerpar Janet Cardiff og George Bures Miller og har tidligere kunnet ses i en udstillling. Blandt de mange spektakulære installationer dengang var

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce