Annonce
Randers

Nu er patienternes brød og kager økologiske

Bager Morten Bendixen kan nu garantere, at alle kager og alt brød fra patientkøkkenet nu er 100 procent økologisk. Foto: Helle Brandstrup Larsen
Bagerafdelingen i patientkøkkenet på Regionshospitalet Randers får 1. april det røde økologimærke som bevis på, at alt, hvad der udgår fra bageriet er 100 procent økologisk.

Randers: Bageriet på Regionshospitalet Randers bliver nu 100 procent økologisk. 1. april modtager bageriet det røde økologimærke, og bagerafdelingen følger således efter slagterafdelingen, som siden 2015 kun har arbejdet med økologisk kød. Og i 2016 modtog patientkøkkenet Det Økologisk Spisemærke i Guld.

- Vi har arbejdet på at blive 100 procent økologisk i vores bagerafdeling i mange år. Vi har løbende tilpasset vores produktion, hvor vi blandt andet har skiftet råvarer ud i forhold til tilgængelige økologiske varer på markedet. Vi har været tæt på mål, men har måttet vente på, at ingredienser som for eksempel natron, nougat og perlesukker blev økologiske, før vi kunne levere fuldt ud økologiske bagervarer.

- Nu kan vi endelig sige, at vores produktion er økologisk lige fra mel til perlesukker, siger bager Morten Bendixen.

Morten Bendixen og Erik Skytte Nielsen er bagere i Patientkøkkenet, og de har sammen stået i spidsen for at få det røde økologimærke i hus. Det er gjort uden hverken at gå på kompromis med den gode kvalitet eller øge omkostningerne til produktionen.

Annonce

Kun tarteletter købes i byen

Bagerne laver selv alle varer fra bunden – lige fra rugbrødet til kammerjunkerne. Og det er ifølge bagerne er en af årsagerne til, at de kan fastholde den gode kvalitet samtidig med, at omkostningerne holdes nede.

- På nær tarteletter laver vi selv alle bagervarer. Tarteletterne køber vi hos en økologisk leverandør. Ved selv at lave bagervarerne kan vi bruge alternative ingredienser, der giver god kvalitet og som samtidig holder budgettet. Vi har f.eks. erstattet græskarkerner med gulerødder i rugbrødet. Det er både billigere, giver en bedre smag og længere holdbarhed, forklarer Morten Bendixen.

Leverer til andre

Også andre i regionen er glade for de økologiske varer fra det randrusianske patientkøkken. Blandt andet leverer bagerafdelingen rugbrød og småkager til Regionshuset Viborg.

Og det er ikke kun Regionshuset, som har fået øjnene op for de gode varer fra køkkenet i Randers.

- Vi leverer også 100 procent økologiske slagtervarer til vores kolleger på fire af regionens øvrige hospitaler. Vi er glade for at hjælpe med at udbrede økologi hos vores kolleger i regionen, siger Mona Carøe, cheføkonoma i Patientkøkkenet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers

Tre voldsomme overfald på fire dage: Nordbyen plaget af vold

Randers

Dronningen tog toget til Randers

Allingåbro

Brand i maskinhus

Randers FC For abonnenter

Analyse: Derfor har Thomasberg fået noget at tænke over

Annonce