Annonce
Randers

Nu får Ålum sit rekreative område med blandt andet kajakhotel

Svend Aage Dahlgaard og Ghita Tougaard er her i gang med at rydde et område for at bane vej for dem, der skal bygge shelters, kajakhotel med mere. Foto: Annelene Petersen
Frivillige har de seneste uger været i gang med at rydde området for træer og buske for at bane vejen for professionelle anlægsfolk og deres maskiner. Indvielsen forventes at finde sted i efteråret.
Annonce

Ålum: Projektet har været i støbeskeen i omkring syv år efterhånden, og nu ser drømmen om et nyt attraktivt, rekreativt område ved Nørre Å syd for Ålum endelig ud til at blive virkelighed. Blandt andet skal der bygges shelters, toiletter og kajakhotel, ligesom der skal laves opholdsplatforme ned til vandet med borde og bænke.

De seneste tre-fire weekender og også nogle hverdage har frivillige fra lokalområdet været i gang med at rydde dele af det pågældende område for træer og buske, inden maskiner og byggefolk formentlig i løbet af april går i gang med at grave og bygge. Og først på efteråret vil man, om alt går vel, kunne indvie området.

- Ingen tvivl om, at det bliver et kæmpe aktiv for vores lokalområde, siger Ghita Tougaard, der er formand for Ålum og Omegns Beboerforening.

Forleden var hun sammen med en lille gruppe andre frivillige endnu engang i færd med at klargøre området til entreprenørmaskinernes indtog, da Amtsavisens fotograf Annelene Petersen tilfældigt kom forbi.

- Rydningen sker naturligvis efter kyndig vejledning af eksperter og dermed i respekt for naturen, fortæller Ghita Tougaard

Frivillig Svend Aage Dahlgaard har den seneste tid haft godt gang i motorsaven. Foto: Annelene Petersen
Annonce

Pris halvanden million

Når projektet har været så længe undervejs, skyldes det blandt andet, at det kommende rekreative område ligger lige på grænsen mellem Randers og Favrskov kommuner, hvorfor der har skullet søges diverse tilladelser begge steder. Endvidere har også forskellige museer og styrelser skullet tages i ed. Det er alt sammen sket i tæt samarbejde med koordinator Mette Risager fra LAG Randers-Favrskov.

Dertil kommer, at selv om der har været stor opbakning og beredvillighed til at stille arbejdskraft til rådighed i lokalområdet, så er det ikke gratis at etablere et moderne rekreativt område.

- Vi har søgt et stort antal fonde og fået så mange positive svar, at vi nu har de halvanden million kroner, som det koster, siger Ghita Tougaard.

Hun glæder sig over, at man nu får et smukt område med masser af mulighed for på flere måder at nyde vandet og naturen ikke blot for folk i lokalområdet, men også for gæster fra et stort opland.

Det smukke område ved Nørre Å skal gøres mere tilgængeligt og dermed attraktivt for flere. Foto: Annelene Petersen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce