Annonce
Østjylland

Nu får Rosernes by sin rosenhave

»Rosernes by« får nu sin rosenhave, som indvies 3. juli. Foto: Annelene Petersen

Den nyanlagte rosenhave indvies 3. juli og 26. juni er »Rosens Dag«.

3. juli sker der noget stort i Mariager. Da indvies Mariagers nyanlagte rosenhave. Efter i næsten 100 år at have haft tilnavnet "Rosernes By" får byen endelig, hvad den fortjener. Mange forsøg er gjort i årenes løb, for at få en sådan have anlagt, så det er en stor glæde, at den nu endelig er en realitet.

Forhåbentlig vil haven tiltrække mange besøgende, og måske kunne den være med til at gøde roseninteressen.

26. juni er "Rosens Dag". I flere planteskoler og plantecentre vil man kunne møde mennesker fra "Det Danske Rosenselskab" som vil prøve at besvare spørgsmål og dele kundernes glæde over den smukke blomst og evt. give forslag og erfaringer videre.

Annonce

Har man lyst til at få en rosenbusk, der virkelig giver haven et farve-boost, er 'Purple Rain' et godt valg. Den egner sig fortrinligt som solitærplante eller som kant- eller hækplante.

Den bliver en tæt busk, og man klipper den tilbage om foråret, som man gør det med 'Fairy'-roserne. Hele sommeren vil den lyse op, så det er en fryd for øjet. De små fyldte blomsters farve er purpur-violet. De har kun sparsom duft. Busken bliver 50 cm høj. Den er meget modstandsdygtig over for rosensygdomme.

'Purple Rain' er fra Kordes Rosen og blev præsenteret i 2009

For mange - måske især unge mennesker - vil navnet Purple Rain være synonymt med rockmusikeren Prince. Efter i mange år at have produceret et utal af soundtracks, udgav han i 1984 sin første spillefilm. Den fik navnet Purple Rain og blev en kæmpe succes. Så stor en succes, at Purple Rain næsten blev synonymt med Prince, og hans mange fans markerede da også sorgen over hans død med mange forskellige effekter i farven "purple".

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce