Annonce
Erhverv

Nu flytter kommunens folk ind: 100 ansatte får arbejdsplads i Tørring fra på mandag

Endnu er der spærret for adgangen til tagterrassen med en spånplade, men fra på mandag vil der være fri adgang for alle borgere til at nyde udsigten over Tørring. Foto: Mads Dalegaard
Efter mere end 50 år med et "midlertidigt" rådhus i Uldum slutter en epoke, når Hedensted Kommunes afdeling for Fritid og Fællesskab 1. februar rykker ind i det nybyggede administrationshus i Tørring.

Tørring: Det har kostet 40 millioner kroner, har fået guld i bæredygtighed og så er det - nærmest helt usædvanligt - blevet bygget uden at overskride hverken tidsplan eller budget.

Mandag 1. februar indvier Hedensted Kommune et nyt fire etagers og knapt 1500 kvm. stort administrationshus på Torvet i Tørring. Det skal fremover danne ramme om de 96 medarbejdere i Fritid og Fællesskab, som hidtil har haft til huse i barakbygninger i Uldum.

Det nye hus er bygget op med storrums-kontorer, hvilket bliver en stor forandring for medarbejderne, der i Uldum har været vant til små enkelt- eller tomandskontorer. Foto: Mads Dalegaard

Flyttekasser og kontorstole med navnelapper påklistret er de seneste dage rykket ind i storrumskontorerne. På mandag skulle de i alt 96 medarbejdere være fulgt efter, men på grund af coronarestriktionerne bliver det i første omgang på skift, at medarbejderne kommer til at tage deres nye arbejdsplads i brug, oplyser kommunen i en pressemeddelelse.

Annonce

Kan bruges af byen

Byggeriet, der står færdigt til tiden, og som har holdt sig inden for det vedtagne budget på 40 millioner kroner, blev besluttet af byrådet tilbage i sommeren 2016, og det første spadestik blev taget 13. august 2019.

I stueetagen er indrettet en kantine, som kan rumme op til 100 personer, og mødelokaler, som når corona-situationen igen tillader det, vil være åbne for offentligheden. Tanken er, at borgerne uden for administrationshusets åbningstid skal kunne booke lokalerne til møder, foredrag og lignende.

Fra tagterrassen er der udsigt over hele byen. Adgang er enten via den udvendige himmeltrappe eller via elevator. Foto: Mads Dalegaard

Øverst oppe er tagterrassen, som der også fra mandag vil være adgang til for alle via den udvendige "himmeltrappe". Gangbesværede og handicappede har mulighed for at benytte husets elevator for at komme op på taget og nyde udsigten over Tørring.

Annonce

Parkering på Sønderbrogade

Som en del af projektet har det været nødvendigt at finde et sted, hvor husets medarbejdere kan parkere. Det er fundet på Sønderbrogade et par hundrede meter væk, hvor Hedensted Kommune for et år siden opkøbte Schreibers Paintball-fabrik, som siden er blevet revet ned. Desuden er der enkelte p-pladser til gæster i huset lige uden for døren..

Man skal ikke snuble på det øverste trin af himmeltrappen. Foto: Mads Dalegaard

Borgmester Kasper Glyngø (S) og formand for byggeudvalget, forhenværende borgmester Kirsten Terkilsen (V), oplyser i pressemeddelelsen, at de glæder sig over i Tørring at kunne tilbyde nye, moderne rammer til medarbejderne og glæder sig samtidig også på byens vegne.

- Stor ros herfra til alle involverede i projektet, som har sikret, at administrationshuset står færdig til tiden og til den aftalte pris. Det har været vigtigt for os at skabe et hus, som åbner sig ud mod byen, og jeg er sikker på, at ikke mindst tagterrassen vil blive et populært samlingssted og udflugtsmål for alle aldersgrupper i byen, udtaler Kirsten Terkilsen i pressemeddelelsen.

Kommunens nye administrationshus i Tørring. Onsdag 27. januar 2021. Foto: Mads Dalegaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Pres på testcentrene: Går efter at holde køen på maksimalt en halv time og der er flere podere på vej

Randers

Randers-kampagne rammer tidsånden: Flyt på landet og få plads og rum til dine drømme

Randers FC For abonnenter

Fra midtbanekriger til målmager: Derfor er skrinlagt Vito-eksperiment forvandlet til en succes

Randers FC

Randers FC uden profil mod AGF - avisens bud på startopstillingen

Annonce