Annonce
Randers

Nu gælder det: Smitten stiger i Randers og derfor skal alle retningslinjer overholdes - også i fritiden

Flere og flere Randersborgere bliver testet positive for corona. Der er grund til at sætte ekstra fokus på opsporing og forebyggelse, understreger kommunaldirektør Jesper Kaas Schmidt. Arkivfoto: Annelene Petersen
Randers har længe haft meget få borgere med corona-smitte. Men lige nu stiger antallet, og derfor er det vigtigt, at alle er opmærksomme på at undgå at sprede smitte, understreger kommunaldirektør Jesper Kaas Schmidt.
Annonce

Randers: Afstand, afstand, afstand.

Det er helt afgørende lige nu, påpeger kommunaldirektør Jesper Kaas Schmidt, Randers Kommune.

I månedsvis har Randers Kommune haft et meget lavt antal borgere, der har været smittet med corona. Men tallene stiger lige nu, og derfor gør kommunen en særlig indsats for at få udviklingen vendt igen.

- Randers har været lidt en ø, hvor der ikke har været særlig meget smitte, men nu ser vi, at smittetallet stiger meget. Det er især blandt de nul- til 20-årige og borgere mellem 30 og 50 år, siger Jesper Kaas Schmidt.

Netop fordi Randers Kommune længe har været næsten fri for smitte, er nogle måske begyndt at tage lidt let på at overholde restriktionerne, vurderer han.

- Vi har gjort det godt, og så glemmer man måske lidt, at smitten stadig er her. Men det er den, og det skal vi gøre noget ved.

Annonce

Fokus på de unge

- I næste uge holder vi et Skype-møde med unge, for at lave en brainstorm sammen med dem om, hvad vi skal gøre for at sprede budskabet blandt denne aldersgruppe om, at vi er nødt til at gøre noget for at begrænse smitten.


Afstand er det bedste våben i kampen mod corona.

Maja Andersen, sundhedsfaglig rådgiver


For nylig tog kommunen igen initiativ til at oprette en jobbank, hvor man kan melde sig, hvis man vil stå til rådighed i tilfælde af, at der kommer til at mangle personale på plejecentre og lignende - hvis coronaen breder sig. Det samme skete i foråret.

Samtidig gøres der et stort stykke arbejde på de kommunale skoler, institutioner og arbejdspladser for at begrænse og forhindre smitte. Og det lykkes også i høj grad.

Annonce

Svar på alle spørgsmål

Maja Andersen er sundhedsfaglig rådgiver, og tager telefonen, når ansatte ringer til Randers Kommunes interne hotline. Her kan man få svar på alle de spørgsmål, der melder sig, både når man ønsker at forebygge eller er ramt af et udbrud af corona på en kommunal arbejdsplads.

- Afstand er det bedste våben i kampen mod corona. Når man holder afstand, kan man ikke smitte, siger Maja Andersen.

Fordi mange smittede slet ikke har symptomer, er det vigtigt, at man overholder afstandskravene, uanset om man føler sig rask og frisk.

Maja Andersen peger på, at der på skoler og arbejdspladser efterhånden er indarbejdet mange rutiner med hensyn til adfærd, der gør, at smitten kan begrænses. Men i de private, sociale sammenhænge kan det være svært at huske at holde afstand, vaske og spritte hænder.

I kommunen gør man, hvad man kan, for at undgå smitte, især af de svageste borgere. For eksempel har man for nylig fået mulighed for selv at teste personalet på plejecentrene med seks ugers mellemrum, for tidligt at opspore smitte her.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce