Annonce
Randers

Nu har Helsted også fået sit lynhurtige mobilnet: Se, hvor  5G-masterne er placeret i Randersområdet

I disse år bliver 5G-nettet rullet ud i hele Danmark. Telenor har netop opgraderet mobilmasten ved Helsted. Arkivfoto: Carsten Andersen
Det lynhurtige 5G-mobilnet er godt i gang med at blive udbredt i hele landet. Et af de seneste området i Randers til at få adgang til det nyeste skud på mobilnetværks-stammen er Helsted.

Randers: Telenor har netop opgraderet mobilmasten nær Hobrovej, så der nu også er 5G-dækning der. Men det er langt fra det eneste sted i området, hvor randrusianere og andre kronjyder kan nyde godt af det hurtige internet på mobilen.

Mere end 20 master fra forskellige teleselskaber tilbyder nu 5G-netværk i Randers by - og også rundt om, der hvor borgerne samles, er adskillige master med 5G-dækning.

- Vi er i gang med en større modernisering af mobilnetværket og udrulning af 5G, så vi sikrer, at vi altid er et skridt foran danskernes hastigt stigende mobil- og dataforbrug. Med vores landsdækkende udbygning af netværket kommer danskerne til at få endnu højere hastigheder og bedre dækning i både byerne og yderområderne, siger netværksekspert, Jesper Mølbak, fra Telenor.

Annonce

I de områder, hvor vi har moderniseret vores netværk med 5G, oplever vi nogle helt klare forbedringer. Mobiltrafikken stiger typisk omkring 30%, da der kan komme mere trafik igennem netværket, kunderne oplever højere hastigheder og vi oplever en højere tilfredshed med netværket.

Jesper Mølbak, netværksekspert hos Telenor

Mobilmasten i Randers er blot en ud af mange, som bliver opgraderet med 5G-teknologien i år. Telenor har allerede opgraderet mange master fordelt i hele landet, og forventer at nå 1.000 opgraderede 5G-master inden årsskiftet.

Fire selskaber

- I de områder, hvor vi har moderniseret vores netværk med 5G, oplever vi nogle helt klare forbedringer. Mobiltrafikken stiger typisk omkring 30 procent, da der kan komme mere trafik igennem netværket, kunderne oplever højere hastigheder og vi oplever en højere tilfredshed med netværket, siger Jesper Mølbak.

I Danmark ruller de fire teleselskaber TDC Group, Telia, Telenor og 3 5G ud. Der er dog stor forskel på, hvor langt de forskellige danske teleselskaberne er nået med udrulningen af 5G. Teleselskaberne bruger også forskellige frekvensbånd til deres respektive 5G-netværk.

Hvad er 5G

5G er lidt firkantet forklaret som en fiberforbindelse - bare trådløst.

5G er den femte generation af mobilteknologi og bygger videre på allerede kendte mobilteknologier såsom 2G, 3G og 4G.

Set fra et radioteknisk synspunkt er 5G ikke anderledes end andre radioteknologier, og der er ingen fundamental forandring, da kommunikationen fortsat bæres af radiobølger på samme måde som tidligere teknologier og frekvenser.

5G er en forbedring af tidligere mobilteknologier, som samtidig sikrer, at vi fremadrettet for eksempel kan hente en større mængde af data hurtigere samt ved højere hastigheder og kortere svartid.

For at kunne benytte 5G-netværket kræves en telefon som er 5G-kompatibel.

Annonce
Randers

Tag kandidattesten her

Randers For abonnenter

Daniel og Mads springer ud i et verdenseventyr - det har kostet blod, sved, tårer og masser af mad

Østjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Lørdagens coronatal: Igen over 1200 testet positiv

Annonce
Annonce
Annonce
Randers FC

Status på skader og bud på opstillingen til kampen om Østjylland: Profiler vender tilbage mod rivalerne

Randers FC For abonnenter

Odey-aftale er øverst på sportsdirektørens to do-liste: Klubberne er enige – nu skal den 23-årige målmaskine og hans agent overbevises

Randers

Få overblikket og bliv klædt på til byrådsvalget: Hvem vil gøre Randers grønnest?

Randers

Randers Julehjælp søger samarbejdspartnere: Hjælp med at give trængte randrusianske familier en god jul

Randers

Pludselig smadrede bils forrude på motorvejen: Politiet efterforsker muligt stenkast fra bro

Randers For abonnenter

Fra kaptajn i skyerne til træ-transport i asfalthøjde: Da pilotjobbet røg, var Kresten ikke for fin til at slæbe kloakrør

Debat

Hørt ved Amtsavisens politiske pølsevogn: Væk med de uduelige! Intet kunne være mere retfærdigt

Østjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Erhverv

Handskefabrikkens vilde udvikling: Randers er blevet til Rhanders og vil være Danmarks Gucci

KANDIDATTEST

Ved du hvem, du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Sport

Mormor fik Oliver i gang - tre år senere vandt han DM: Nu sigter Randers-talentet efter de internationale mesterskaber

Sport For abonnenter

Kampbanen forvandler Kristrup-keeper til en brølende bjørn: - Jeg tror ikke, at der findes mange seriespillere i Randers, der ikke har været i verbal krig med Jeppe

Norddjurs For abonnenter

Lige lovlig liberal: Østjysk LA-formand snød statskassen for 500.000 kroner

Annonce