Annonce
112

Nu igen: XL-Byg rippet for stor mængde gasflasker

Arkivfoto: Michael Bager

Mariager: Da medarbejderne i XL-Byg på Himmelkol mødte ind fredag morgen, var det til synet af et hegn, der i løbet af natten var blevet klippet op af ukendte gerningsmænd.

Formålet har tilsyneladende været at tilgå et bur med gasflasker. I hvert fald var buret også brudt op, og gerningsmændene var sluppet afsted med i alt 32 letvægts gasflasker til en værdi af cirka 20.000 kroner.

Nordjyllands Politi opfordrer derfor borgere til at tage sig i agt, hvis man får tilbudt at købe nogle lidt for billige gasflasker.

For omtrent et år siden havde selv samme tømmerhandel ligeledes besøg af en flok gastyve, og fremgangsmåden var her næsten nøjagtigt den samme.

- De har klippet hul i hegnet næsten præcist samme sted som sidste år, og så har de igen brugt vores egne trailere til at flytte gasflaskerne op i hjørnet af grunden, akkurat som sidst, fortæller Rudi Knudsen, direktør i XL-Byg Mariager.

Ved det forrige tilfælde, der skete 29. juli, lykkedes det gerningsmændene at slippe af sted med rub og stub – i alt 79 gasflasker. Denne gang blev det som nævnt kun til 32, hvilket er præcist det antal, der kan være i en trailer. Noget kunne derfor måske tyde på, at gastyvene er blevet forstyrret.

- Vi ved, at gasflasker generelt er en eftertragtet vare at stjæle, og det er noget, vi oplever relativt ofte i kæden. Vi må overveje, hvad vi kan gøre for at sikre gasflaskerne bedre, men det er svært, for vi må ikke opbevare dem indendørs. I andre butikker har man forsøgt at pakke dem ind bag tykke stålmure, men de blev bare svejset op, så det nyttede ikke noget, fortæller Rudi Knudsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers

Klimasikring betaler sig for dambrug: Beskidt vand kan presse fiskenes sundhed

Randers For abonnenter

Rapport beskriver betændt klima i byrådet: Afslører ødelæggende tillidskrise

Annonce