Annonce
Randers

Nu kører skinnecykler også fra Randers

Formand for Djursland For Fuld Damp, Torben Jensen, har netop fået leveret 20 nye skinnecykler til den ligeledes nye station på Kristrup Engvej. Foto: Morten Lund
Djursland for Fuld Damp opruster med station i Randers og flere skinnecykler.
Annonce

RANDERS: På lørdag åbner Djursland For Fuld Damp sin nye "jernbanestation" på Kristrup Engvej. Den spritnye bygning, der til forveksling ligner en gammel jernbanevogn, bliver udlejningssted for foreningens skinnecykler, som hidtil kun har kunnet udleveres i Allingåbro.

- Skinnerne, som vi kører på, rækker fra Randers til Allingåbro: En strækning på 17 kilometer. Men mange af vores gæster har hidtil kun kørt de første måske otte kilometer fra Allingåbro og er så vendt om igen. Vi håber på fremover at kunne udnytte hele den gamle jernbanestrækning meget bedre, siger formand for Djursland For Fuld Damp, Torben Jensen.

Sammen med stationen i Randers indvier skinnecykel-folkene også 20 nye cykler - og to handicapcykler.

- Selvfølgelig fordi vi forventer, at vi vil få flere kunder i butikken. Og jeg tror da, at netop denne corona-sommer, hvor rigtig mange mennesker bliver i Danmark, er et godt tidspunkt at sætte de nye cykler på skinner.

Annonce

Pludselig hjemløs

Den nye Randers-station var egentlig planlagt til at skulle ligge ved Strømmen.

- Alle tilladelser var på plads, men så bestemte Randers Kommune sig for en ny havnevej, så pludselig blev vi hjemløse. Det har været et voldsomt tidspres at nå at få bygget stationen her på Kristrup Engvej, og selve stationen blev først leveret sidste fredag, siger Torben Jensen.


Det er ikke et væddeløb, og i øvrigt kan du ikke overhale. At tage sig tid til at nyde naturen er en vigtig del af oplevelsen.

Torben Jensen, formand for Djursland For Fuld Damp


Planerne er, at den nye 54 kvadratmeter skinnecykel-station skal være bemandet hele dagen syv dage om ugen. Og den nye "togvogn" bliver indrettet med en skranke, toiletter og togsæder til de ventende.

Annonce

Forventer pres på udlejningen

Udlejningen af skinnecykler i Allingåbro har siden i onsdags meldt alt udsolgt, og Torben Jensen forventer også, at der vil komme pres på de cykler, der er stationeret i Randers.

- Og så kan turisterne fint vælge at køre hele turen fra Allingåbro til Randers - eller omvendt - og bare stå af cyklerne, når de når frem. Vi skal nok selv få dem transporteret tilbage, siger han.

Torben Jensen anslår, at hele turen på 17 kilometer vil tage mellem to og tre timer.

- Det er ikke et væddeløb, og i øvrigt kan du ikke overhale. At tage sig tid til at nyde naturen er en vigtig del af oplevelsen.

Hele strækningen er praktisk taget uden en bakke, man skal slide sig op af. Og alle - også børn - kan køre turen, vurderer Torben Jensen.

Skinnecyklerne er godkendt til tre personer.

Annonce

Book gerne i forvejen

Og selv om det er muligt at leje en skinnecykel for en time eller for en dag på stationen, ser Torben Jensen helst, at skinnecykel-turisterne booker i forvejen.

- Det gør det lettere for os og kan spare vores gæster for ventetider.

Udlejningen af skinnecykler i Allingåbro sendte cirka 12.000 gæster afsted på de gamle jernbaneskinner sidste år. Skinnerne er en rest af den gamle Randers-Grenaa-bane, som blev indviet i 1876.

Djursland For Fuld Damp har stået for udlejning af skinnecykler i 24 år. Den nye station har kostet 1,1 millioner kroner, som primært er hentet hos hovedsponsorerne: LAK, Elro-fonden og Randers Kommune.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers

12 dages ventetid på coronatest i Randers: Nu sender andre regioner hjælp

Annonce