Annonce
Østjylland

Nu kan du igen komme på ø-ferie: Anholtfærgen fordobler sit passagerantal

Anholtfærgen får fra 1. maj lov til at sejle med 194 passagerer. Foto: Allan Lundgren/Ritzau Scanpix
Når kalenderen skriver maj, bliver der efter lang tids kritik åbnet gevaldigt op for passagerantallet på Anholtfærgen, der stiger fra 95 til 194. Det skyldes en vurdering af, at man fra maj kan benytte færgens udendørs siddepladser.

Anholt: Hvis du endnu ikke har fået booket sommerferien, og ligesom mange andre danskere er blevet vild med de danske øer, er der godt nyt at hente. Fra 1. maj sejler Anholtfærgen nemlig igen med noget, der ligner fuld kapacitet. Passagerantallet stiger nemlig fra 95 til 194. Under normale omstændigheder er færgens maksimale kapacitet 244 passagerer.

Det er godt nyt for både turister, beboere og erhvervslivet, fortæller en optimistisk Karen Konge, der er bestyrelsesformand for Anholt Beboerforening.

- Det betyder enormt meget for alle, men især for erhvervet. Faktum er jo, at hvis vi ikke får penge i kassen, åbner vi ikke til næste år, forklarer hun.

Annonce

Hun uddyber, at hvis turismen på Anholt ikke overlever sommeren, bliver øen ikke en lige så attraktiv turistdestination året efter. Og så sidder Anholts erhvervsdrivende ellers fast i en negativ turisme-spiral.

Udendørs siddepladser

Anholtfærgen har under corona-epidemien været underlagt nogle af de hårdeste passagerrestriktioner i hele landet. Det har flere gange fået både beboere og erhverv på øen til at råbe op, med begrænset succes.

Senest blev der lovet højere passagerantal ved at inddele folk i 'bobler'. De reelle tal viste dog, at færgen, trods meldinger om udsolgt, sejlede med langt færre passagerer, end man måtte.

Men nu er der altså hjælp at hente. De 99 ekstra pladser per afgang skyldes regeringens lempede restriktioner, og at færgen nu har åbnet op for, at man kan sidde på de udendørs pladser.

Annonce

Kritisk infrastruktur

Det er et vigtigt skridt i den rigtige retning, også for de mennesker, der bor på øen, for hvem færgen er kritisk infrastruktur, fortæller formand for beboerforeningen, Karen Konge.

- Det betyder rigtig meget, at vi kan komme til lægen og få familiebesøg igen, forklarer hun.

I foråret var færgeafgangene omkring ferier og helligdage udsolgt langt ud på sommeren, da der i perioder var begrænsninger på kapaciteten ned til 41 passagerer. Det svarer til 16 procent af færgens almindelige kapacitet.

Det betød, at mange øboere måtte aflyse planlagte familiebesøg, og at mange af de sommerhusejere, der har hus på øen, måtte lade deres huse stå tomme. Men det har de ekstra pladser rådet bod på, og det giver mere fleksibilitet i øboernes liv.

- Det føles som om, vi er blevet forbundet med resten af Danmark igen. Det betyder alverden, at vi har fået vores mobilitet igen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Politiet går ind i sag om trusler mod initiativtager til demonstration: - Det tager vi alvorligt, det kan jo være et angreb på Grundloven

Annonce