Annonce
Østjylland

Nu kommer der bro og elevatorer på Langå Station

Langå Station. Arkivfoto

Banedanmark er i gang med at forberede byggeriet af en gangbro med to elevatorer på Langå Station. Byggeriet ventes færdigt, så elevatorerne kan sættes i drift inden udgangen af 2017.

Langå:- Med de to elevatorer får kørestolsbrugere og passagerer med barnevogne eller særligt tung bagage direkte adgang til samtlige perroner på stationen, hvilket de ikke har i dag. Samtidig kommer broen til at binde byen sammen på tværs af banen, siger Bjørn Lykke Jensen, projektleder i Banedanmark i en pressemeddelelse.

Banedanmark går i gang med at opstille byggeplads med skure og hegn på baneterrænet ved den sydlige ende af Lindevej fra mandag 29. maj 2017.

Derefter ryddes skråningerne ved Lindevej nærmest stationsbygningen, hvor der skal bygges en rampe til broen. Derefter bliver der boret huller til de otte bropiller af beton, inden bropillerne støbes, og toppen lægges på. Nede på perronerne skal der graves ud til fundamenter til elevatortårne og trapper.

Broen, der bliver 6 meter høj, 2,5 meter bred og 90 meter lang, opføres umiddelbart syd for stationsbygningen. Både broen og elevatortårnene opføres af betonelementer, som efter planen monteres i løbet af juli 2017. Elevatorstolene monteres i løbet af september og oktober 2017.

- Vi arbejder som udgangspunkt i dagtimerne. Af hensyn til togtrafikken kan vi dog være nødt i perioder også at arbejde om natten, og vi kan desværre ikke undgå at støje, når vi borer huller til bropiller, hugger perronoverfladen op for at grave ud til fundamenter og kører materialer til og fra byggepladsen. Vi beklager ulejligheden og håber på borgernes og passagerernes forståelse under anlægsarbejdet, siger Bjørn Lykke Jensen.

Under arbejdet med at bygge broen og elevatorerne vil den sydlige ende af perronerne være spærret af. Handicappede og gangbesværede med rollator, som indtil nu har kunnet krydse sporene for at komme til perron 2, kan få assistance til at komme til og fra perronen via DSBs Handicapservice

Annonce
Randers For abonnenter

Der er rift om 132 nye lejligheder på Gl. Hobrovej - tre måneder før, de står færdige, er en fjerdedel lejet ud

Østjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Lørdagens coronatal: 358 blev konstateret smittet det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Byens mindste isbutik sælger ud af varelaget før sæson-nedlukning og ny ejer: - Det har været mega sjovt

Randers FC For abonnenter

Randers FC-komet har taget turen fra den næstbedste række til uundværlig nøglespiller på et halvt år: - Flere og flere er ved at få øjnene op for ham

Sport

Se videoen: 600 cykelryttere mindes Chris Anker Sørensen til cykelløb i Hammel

Randers

René har reddet den svingdør, der har set det hele ske: Nu går byggeriet af lejligheder i gang i den gamle kro

Randers

Den stærke blæst pressede vandet ind i de små havne: Se højvandsfoto fra Mellerup og Voer

Sport For abonnenter

Billeder og reaktioner fra sæsonens første hjemmesejr: Specielt én ting glæder Randers HK-chefen

Alarm 112

Flere formodede spritbilister fredag

Østjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Randers

Hotel Stephansen lukker restauranten til jul: - Det er vel en overgang på vej mod et salg af hotellet

Danmark

En lugt af død bredte sig i kvarteret: - Naboerne spurgte, om jeg havde lig i drivhuset

Randers

Fra stille villavej til trafikhelvede: Beboere i kamp for at få trafikken væk fra deres vej

Randers For abonnenter

Nye trængsler for trafikanter i Randers venter forude: Først var det Hvidemøllebroen, nu skal et af de mest befærdede kryds flyttes

Randers

Dyrehaven begynder at skyde hjorte for at holde bestanden nede: EU-regler kan betyde, at næsten alle havens hjorte skal aflives

Annonce