Annonce
Læserbrev

Nu kommer vi Kattegatcentret, Randers Regnskov og østjyske dyreparker til undsætning

Læserbrev: For to uger siden henvendte jeg mig til kulturministeren for at få sat gang i forhandlingerne om en ny hjælpepakke til dyreparker og akvarier. De kan nemlig ikke hente kompensation fra de andre hjælpepakker, som vi i Folketinget har lavet. Og de bliver ved med at have udgifter, fordi de har dyr, der skal fodres og passes – og det kræver, at de ansatte går på arbejde.

I går fandt vi en løsning, som gør, at vi endelig kommer Kattegatcentret, Randers Regnskov, Ree Safari Park, Skandinavisk Dyrepark og en lang række andre dyreparker, akvarier og zoologiske haver til undsætning.

Dermed kommer vi ikke bare Randers Regnskov, Kattegatcentret, Ree Safari Park og Skandinavisk Dyrepark til undsætning. Vi holder også hånden under den fremtidige erhvervsudvikling og beskæftigelse i Østjylland og på Djursland. For vores attraktioner betyder rigtig meget, når vi skal tiltrække turister og besøgende til hele vores turisterhverv, som også bidrager til indtjening og arbejdspladser i rigtig mange andre erhverv.

Alternativet til den hjælpepakke, vi nu har skabt, var at efterlade dyreparker og akvarier med så store problemer, at man flere steder måtte begynde på at aflive dyr. Det undgår vi heldigvis nu.

Men jeg vil gerne understrege, at vi ikke er færdige med at hjælpe vores kultur- og foreningsliv. Hjælpepakken til dyreparker og akvarier er efter min og Venstres mening kun den første, der skal til på kulturområdet. Vi har forsøgt at råbe kulturministeren op i flere uger, men indtil nu har der ikke været vilje til at gøre noget.

Kultur- og Foreningsdanmark bløder. Det er kulturinstitutioner, museer, forlystelsesparker, zoologiske haver, koncerter, højskoler og folkeoplysning og lokale og regionale medier, der bløder voldsomt lige nu på grund af nedlukningen, og de aktiviteter, som de lever af, aflyses. De bløder for alvor. Det kan vi ikke bare trække på skuldrene af.

Der kommer også en tid efter corona-krisen - og til den tid har vi stadig brug for et rigt udbud af kulturattraktioner, som kan tiltrække mennesker fra ind- og udland, og et frodigt fritids- og kulturliv. Men det har vi kun, hvis vi også prioriterer at hjælpe Kultur- og Foreningsdanmark, mens de bløder.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce