Annonce
Østjylland

Nu lukker endnu en skole i Hadsund

Lars Andreasen har endnu ikke gjort sig tanker om, hvad han skal lave, hvis hans arbejdsplads gennem 18 år lukker til foråret. Foto: Pia Pagaard Møller Madsen

Hadsund Produktionsskole kan ikke finde det nødvendige antal elever til at holde skolen kørende. Nu har bestyrelsen meldt ud, at man trækker stikket til foråret.

Der er efterhånden ved at tegne sig lidt af en epidemi i Hadsund. Først meldte Tech College Mariagerfjord ud, at skolen ville lukke dens undervisningsafdeling på Tempovej i Hadsund på grund af for få elever. Siden begyndte Mariagerfjord Kommune at lufte ideen om også at lukke 10. klassecentret af samme årsag. Og nu følger Hadsund Produktionsskole trop.

»Medmindre der sker noget helt ekstraordinært, så lukker Hadsund Produktionsskole ned for driften med udgangen af februar 2016. Vi har simpelthen været nødt til at tage konsekvensen af, at elevantallet ikke er højt nok til, at vi kan dække skolens udgifter ind,« siger mangeårig forstander ved Hadsund Produktionsskole, Lars Andreasen.

Han fortæller, at Hadsund Produktionsskole i øjeblikket har 17 indskrevne elever, der for de flestes vedkommende kommer fra Mariagerfjord Kommune og Rebild Kommune. Antallet af elever er dog ikke i nærheden af de op mod 40 elever, der er nødvendige at have, hvis skolens økonomi skal kunne løbe rundt.

Annonce

Hadsund Produktionsskole har siden 1992 hjulpet unge, der har haft svært ved at finde sig til rette i det danske uddannelsessystem. Skolen tilbyder de unge at blive klogere på deres egne styrker og svagheder, ligesom den enkelte elev ved hjælp af diverse værkstedsforløb kan blive sporet ind på, hvilke fag og aktiviteter han eller hun synes er interessante, og som dermed vil være det rette at uddanne sig indenfor.

Lars Andreasen har siden 1997 stået ved skolens ror, og dermed har han været en vigtig del af det udviklingsarbejde, der er blevet lavet på institutionen gennem årene. Men 1. marts er det altså med al sandsynlighed slut.

»Jeg har det svært med, at det her bliver enden, nu hvor jeg har været her i så mange år. Jeg synes, det er kedeligt at skulle se, at man lukker et tilbud til den gruppe af unge, som normalt ikke er særlig mobile, og som har behov for noget ekstra støtte,« siger Lars Andreasen. Alligevel ved han godt, at hans institution ikke er den eneste i Hadsund, der har haft svært ved at skaffe elever på det seneste.

»Det er desværre den udvikling, vi ser i området i øjeblikket, og det er vi nødt til at tage til efterretning. Derfor har bestyrelsen valgt at sige, at der ikke er grundlag for at fortsætte driften, så længe vi ikke har flere elever,« siger Lars Andreasen.

Hadsund Produktionsskole har kæmpet med at skaffe elever til institutionen igennem det seneste års tid. Men særligt efter sommerferien i år faldt antallet af elever drastisk.

»Vi har i første halvår af 2015 haft stor succes med at få vores elever udsluset til diverse ungdomsuddannelser og arbejdsmarkedet. Men det har trods vores anstrengelser ikke været muligt at skaffe flere elever.«

Lars Andreasen forventer at langt størstedelen af de nuværende elever på Hadsund Produktionsskole vil være klar til at starte på en ungdomsuddannelse eller have et arbejde inden skolens lukning 1. marts. De få elever, der eventuelt vil komme til at stå tilbage, vil blive tilbudt at starte på andre produktionsskoler i Mariagerfjord og de øvrige omkringliggende kommuner.

Skolen har dog ikke smidt håndklædet i ringen endnu. Både de nuværende elever og personalet gør deres for at skaffe flere nye elever til skolen. Optaget af elever er nemlig ikke stoppet, bare fordi skolen for nuværende står til lukning.

Annonce
Randers For abonnenter

Nye trængsler for trafikanter i Randers venter forude: Først var det Hvidemøllebroen, nu skal et af de mest befærdede kryds flyttes

Østjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Fredagens coronatal: Næsten 4,5 millioner danskere har fået mindst ét stik med corona-sprøjten

Annonce
Annonce
Annonce
Østjylland

Politiet må ikke straffe fartsyndere i turistområde: Borgere føler sig magtesløse i spil mellem systemer

Randers For abonnenter

Marienlund skyder op med nye ejerlejligheder midt i populær bydel: Seks ud af 12 lejligheder er allerede solgt inden rejsegildet

Randers

Kære Verdo-kunde: Næste år skal du betale mere end dobbelt så meget som i år for at holde varmen i din bolig

Randers

Politiet søger vidner efter sag om blufærdighedskrænkelse: Fremmed satte sig ind på passagersædet og befamlede og kyssede 21-årig kvinde

Randers

Mand gjorde beboere utrygge i boligområde: Spyttede efterfølgende betjent i ansigtet og slog ham i hovedet med en sko

Randers FC For abonnenter

Det er muligt, tv ikke ville sende, men i Randers elsker vi pokalen af en grund

Østjylland

Kandidat til HK's ledelse krænkede medarbejder verbalt til julefrokost

Østjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Randers

Hotel Stephansen lukker restauranten til jul: - Det er vel en overgang på vej mod et salg af hotellet

Randers

Camilla og Finn er sikre i deres sag: Derfor lugter det på Randers Havn

Randers

Næsten alle partier står bag: 50 millioner kroner ekstra til børneområdet hvert år

Sport For abonnenter

Udkørt Randers HK-profil utilfreds med løst krudt i skudarmen: - Det er svært, når kroppen siger fra

Leder For abonnenter

Livsfarligt for lokalsamfundet: Der skal mere fart på, Randers Kommune

Annonce