Annonce
Østjylland

Nu mangler der kun penge på Anholt

Fremtidens storme kommer forhåbentlig ikke til at ødelægge Nordstrandvej, når kystsikringsprojektet er blevet til virkelighed. Illustration: Norddjurs Kommune

Kystsikringsprojektet, der har været undervejs i flere år, har fået alle godkendelser. Norddjurs Kommune i gang med at ansøge fonde for de resterende penge.

Der er ikke noget at sige til, hvis borgerne på Anholt gik ind i 2016 med et lidt større smil på læberne end tidligere.

2016 kan nemlig blive året, hvor det storstillede kystsikringsprojekt, som Anholt, Norddjurs Kommune, Kystdirektoratet og Naturstyrelsen har arbejdet på gennem flere år, kan blive en realitet.

De store storme i 2011, 2013 og 2015 har alle vist behovet for en kystsikring, da Nordstrandvej gentagende gange er blevet spist af havet.

Og i slutningen af 2015 kom alle de officielle tilladelser på plads til projektet, der løber op i cirka 16,5 millioner kroner.

»Det vil være helt fantastisk, hvis vi endelig kunne få lavet den kystsikring, der gør, at vi ikke længere skal have det spøgelse hængende over hovedet,« siger Liselotte Arentz Sørensen, der er formand for borgerforeningen på Anholt.

Planen indeholder tre bølgebrydere på cirka 70 meter, der skal placeres 80-130 meter fra kysten, en mindre høfde på stranden, der skal beskytte strandarealet ud for campingpladsen, en fremtidssikring af Nordstrandvejen ved hjælp af sten og beton samt en strandvold til at beskytte campingpladsen.

En løsning, der samtidig giver et minimum af fremadrettet vedligeholdende i form af sandfodring. Den sandfodring, der skal foregå, svarer cirka til den mængde sand, der ved almindelig vedligehold løbende skal fjernes fra havnens indsejling; En opgave som Norddjurs Kommune allerede har forpligtet sig til at forestå i praksis såvel som økonomisk.

Sammen med en reetablering af Nordstrandvejen løber det hele op i cirka 16,5 millioner kroner. Her skal Norddjurs Kommune betale cirka 1,06 millioner kroner til vejen samt udbud, rådgivning og tilsyn, mens der står 6 millioner kroner på finansloven og venter på projektet.

Det giver et hul på lidt over 9 millioner kroner.

Penge, som Norddjurs Kommune nu er i gang med at ansøge fonde om, da kommunen ikke må bruge borgernes penge på kystsikring.

»Jeg håber virkelig, at der er nogle fonde, som er villige til at putte nogle penge i det her projekt, så vi kan sikre campingpladsen, der betyder utrolig meget for Anholt,« siger Liselotte Arentz Sørensen, der også gerne ser en handleplan for havnen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Randers FC

Genlæs livebloggen: Randers taber 2-0 til AGF i Aarhus

Randers FC For abonnenter

Kontraktudløb til sommer: Status på fremtiden for mål-maskinen Marvin Egho

Annonce