Annonce
Østjylland

Nu med striber: Mindeparken klippes som Wembley

Flot ser det ud med de stribede mønster-græs i Mindeparken. Det er med fuldt overlæg, at gartnerne har givet græsset et nyt look. Fotoravn
Den velplejede Mindeparken har fået nyt udseende. Græsset klippes i striber, og det er der en god forklaring på.

AARHUS: I dagens fodboldverden er græsplæner klippet i fantasifulde mønstre et hverdagssyn. I de gode gamle 1970'ere og 1980'ere med Tipslørdag var Wembley et af de eneste stadions i verden, hvor tv-seere kunne beundre den velklippede London-bane med striber. Nu har Mindeparken for foden af Marselisborg Slot taget striberne til sig.

De seneste uger har gartnerne kun rullet deres græsslåmaskiner ud på nøjagtig halvdelen af græsset. Derfor har græsset i den velplejede park mellem slottet og Strandvejen fået sit stribede græs.

Det store spørgsmål er selvfølgelig, om gartneren kun har haft tid til at passe sit job på halvtid - eller det stribede udtryk sker til ære for Mindeparkens mange gæster, der skal have noget nyt at kigge på.

Forklaringen er faktisk enkel, lyder det fra Kim Hviid Jensen, koordinator i kommunens afdelingen Park, der står for at holde både Marselisborg Slots slotspark og Mindeparken vedlige og velplejet.

- Både selve slotsparken og Mindeparken har været så våde oven på en regnfuld periode, at vi ikke har kunnet klippe græsset på hele plænen. På visse områder har vi kun kunnet slå en del af græsset. Derfor er striberne kommet frem. Det pudsige er, at publikum i løbet af nogle dage ikke se det stribede mønster længere. Det udligner sig selv, så græsset gror op i samme højde, siger Kim Hviid Jensen.

Kildevæld fra Holme oversvømmer

Kraftige kildevæld fra Holme og Højbjerg, som løber gennem blandt andet Egebæksskoven - også kaldet Kirkeskoven - og som ender i dronningens have og i Mindeparken skaber problemerne.

- Der er tale om så meget vand, at Mindeparken faktisk har ændret udseende. Mange vil huske, at parken for ikke så mange år siden var næsten helt flad. Nu bliver der i kraft af vandet fra Holme - og blandt andet det meget vand, som også bliver inddæmmet ved væddeløbsbanen - lavet en slags jordvolde på Mindeparkens plæner. Derfor er området mere kuperet i dag, siger Kim Hviid Jensen.

Annonce

Dronningen ønsker biodiversitet

Når man går en tur i Mindeparken eller slotshaven, finder man en del området, som ikke er klippet, men hvor græsset stort set hele året står højt til ære for et rigt liv af insekter og andre dyr.

- Dronningen ønsker, at vi ikke klipper disse områder. Hun ønsker biodiversitet, og det passer perfekt til den megen vand, der er i parken på grund af kildevældet. Så undgår vi nemlig, at de små uplejede områder ikke oversvømmes med vand, siger Kim Hviid Jensen.

Den opmærksomme parkgænger har bidt mærke i, at de uklippede områder under træerne i Mindeparken i disse dage er blevet klippet for første gang i lang tid.

- Det skal ske en gang om året. Men vi lader under visse træer græsset gro, så det kan optage noget af det meget vand, som ellers vil skade træerne.

Annonce

Kildevæld giver gode chancer for ørreder

Vandet fra kilder og små åer, der løber hele vejen fra Holme og ned i slotsparken og Mindeparken, er til tider så overvældende, at det står i klare søer i bunden af Mindeparken nede ved Strandvejen.

For en lystfisker som Kim Hviid Jensen er der dog fordele ved den megen vand. Mens der for os andre har været en stribet, visuel oplevelse den seneste uger.

Vandet fortsætter neden for Mindeparken ud i bugten. Det betyder, at der faktisk er mange havørreder lige præcis her. Det skyldes, at havørrederne søger hen i områder med fersk vand, så de blandt andet kan rense sig selv for havlus, lyder det fra lystfiskeren.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Randers FC

Live: Randers FC går til pause foran efter straffescoring

Annonce