Annonce
Østjylland

Nu rives Hotel la Tour ned: Men jordbunden udfordrer højhusprojekt

Hotel la Tour på Randersvej er snart fortid. Nedrivningen starter om kort tid. Foto: Flemming Krogh

Hotel la Tour ved vandtårnet på Randersvej bliver nu revet ned. Dets afløser - et bolighøjhus i op til 31 etager - begynder ikke at skyde op lige med det første. Projektet er udfordret af problematiske jordbundsforhold og skal rettes til, inden gravemaskiner og byggekraner rykker ind på området.

AARHUS: Nedrivningen af Hotel la Tour ved vandtårnet på Randersvej går i gang i løbet af meget kort tid. Planen er, at der på grunden skal opføres et 96 meter højt boligbyggeri. Lokalplanen for det projekt er for længst godkendt.

Selv om Hotel la Tour nu forsvinder, betyder det ikke, at arbejdet med at opføre det høje hus, der er tegnet af arkitektfirmaet 3XN, og som kan blive noget af et vartegn for nordbyen går i gang lige med det første.

Det er ejeren af Hotel Royal, Jens Richard Pedersen, der ejer Hotel la Tour. Og det er ham, der gennem mere end 10 år - afbrudt af finanskrisen - har arbejdet med højhusprojektet på en af byens højest beliggende grunde omkring 90 meter over havoverfladen.

Annonce

- Jeg havde ikke ventet problemer med jordbunden, fordi de første undersøgelser viste, at den var i orden. Det er den så bare ikke. Havde jeg vidst det fra starten, ville jeg have planlagt et tårn på 70 meter i stedet for 96 meter.

Jens Richard Pedersen, ejer af Hotel la Tour
Hotel la Tours afløser - et boligbyggeri, der er relativt lavt mod Randersvej for derefter at trappe op i et 96 meter højt tårn - er rendt ind i problemer, fordi jordbundsforholdene har vist sig at være meindre gunstige end først antaget.Illustration: 3XN

Det tunge tårn

- Vi arbejder med at tilpasse projektet. Nye jordbundsanalyser har vist, at det vil blive væsentligt dyrere end forventet at bygge huset, fordi jordbunden ikke kan bære tårnet med den fundering, vi havde regnet med, siger Jens Richard Pedersen og fortsætter:

- Resultatet er, at nogle af de øverste lejligheder vil blive rasende dyre. Det samme vil p-kælderen. Jeg havde ikke ventet problemer med jordbunden, fordi de første undersøgelser viste, at den var i orden. Det er den så bare ikke. Havde jeg vidst det fra starten, ville jeg have planlagt et tårn på 70 meter i stedet for 96 meter.

Tanken har hele tiden været, at den høje og flot svungne bygning, der er lav mod Randersvej og i en halvcirkelform trapper op i 31 etager, skulle indeholde ungdomsboliger i en prisklasse, unge mennesker har råd til at betale. Totalt godt 300 lejligheder - primært delevenlige to- og tre værelses lejligheder målrettet områdets mange studerende og yngre ansatte på Aarhus Universitetshospital i Skejby og Skejby-områdets mange virksomheder.

- Meningen har aldrig været at indrette bygningen med store lejligheder. Nu skal vi i gang med at tilrette projektet, så det kan blive til noget uden at blive rasende dyrt, og uden at det går ud over selve idéen i projektet. Huset skal op at stå. Placeringen er jo drønende god, og jeg synes, at byen fortjener netop det hus på det sted, siger Jens Richard Pedersen.

Hotelejer Jens Richard Pedersen kunne for fire år siden vise en model af la Tour-højhuset frem. Lokalplanen for byggeriet blev vedtaget for halvandet år siden, men byggeriet er ikke startet endnu. For tiden er projektet ved at blive tilrettet.Foto: Kim Haugaard

Slut med Hotel la Tour

Hvornår tilretningen af højhusprojektet er færdig, og byggeriet langt om længe kan gå i gang, har han ikke et bud på endnu.

Til gengæld er der en klar tidshorisont for, hvornår Hotel la Tour forsvinder: Nedbrydningen starter om ganske kort tid.

- Hotel la Tour er bygget som et billigt overnatningssted for efterhånden mange år siden og er ved at være godt slidt. Det vil blive for dyrt, hvis vi skal til at renovere på det, så nu bliver det revet ned, siger Jens Richard Pedersen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce