Annonce
Debat

Nu sænker miljøministeren jerntæppet over Fussingø

Læserbrev: Lovforslaget, der skal gøre Naturnationalpark Fussingø til en realitet, er stemt igennem. Kun Venstre, Dansk Folkeparti og Nye Borgerlige stemte imod. Det er ærgerligt. Ikke mindst fordi loven nu åbner op for, at dyrene, der skal udsættes, kan undvære det normale tilsyn. Ministeren har på et tidligere samråd forsvaret planen om at sætte GPS-halsbånd og overflyve med droner med, at det var en moderne løsning.

Desværre har flere eksempler på Mols sat tvivl omkring, hvorvidt GPS-halsbånd er muligt, da de kan gnave sig ind og lave kødsår på dyrene. Ærgerligt, at man ikke vil fastholde dyrevelfærden i den naturnationalpark men ønsker at lave krumspring og udsætte levende dyr for sult om vinteren.

For mig var der også en anden og helt indlysende grund til at stemme nej til loven. Det er fuldkommen uholdbart, at man udruller en naturnationalpark uden at inddrage de mange brugere af Fussingøskovene nævneværdigt. Brugerinddragelsen er alfa og omega, hvis man skal lykkes med at skabe et sammenhængende område, hvor der ikke kun er plads til dyr men også mennesker.

Annonce

Borgerne i Fussingø Brugerlaug er engagerede, har leveret høringssvar, sendt forslag til indhegning, der sikrer rimelig adgang, og har under hele forløbet været meget dialogsøgende. Desværre har de fået en kold afvisning af miljøministeren.

Selv har jeg flere gange stillet spørgsmål til brugerinddragelsen, adgangen for de nuværende brugere af skovene og sikkerheden ved at have store dyr til at gå rundt i indhegninger sammen med besøgende. Men lige lidt har det hjulpet. Miljøministeren og den socialdemokratiske regering har ikke villet lytte men har i stedet valgt at tromle hen over de mange borgere. Dette ville jeg på ingen måde bakke op, og derfor stemte jeg og Venstre nej til forslaget.


Det er fuldkommen uholdbart, at man udruller en naturnationalpark uden at inddrage de mange brugere af Fussingøskovene nævneværdigt.

Annonce
Randers For abonnenter

Rutineret vognmand om for dårlig snerydning: - Det er Randers Kommune, der vil spare penge

Danmark

Søndagens coronatal: Efter syv dage med over 4000 nye coronatilfælde falder smittetallet

Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Se de flotte dronebilleder af vores by: Jul over Randers

Randers For abonnenter

10 Randers-virksomheder har fået mange millioner kroner i lønkompensation: - Det har betydet alt for vores forretning

Randers FC

Karakterer fra pokalskuffelse: Bedste mand blev skiftet ud i pausen

Randers FC For abonnenter

Enorm skuffelse efter elendigt udgangspunkt: - Vi kaster det ud af vinduet de første 25 minutter

Flertal vil afsætte én milliard til trængte sygehuse

Leder For abonnenter

Det nytter ikke bare at skære - Randers HK skal ud at have fat i de store kanoner

Randers

Snart er der igen gang i de spektakulære auktioner: Campen Auktioner er blevet moderniseret og står rustet til en lysere fremtid

Randers FC

Liveblog og videoanalyse: Randers FC's pokalforsvar hænger i en tynd tråd efter uskarp omgang

Se Danmark: Danmarks måske billigste gård

Randers

Kabinefabrik kræver ikke, at medarbejdere viser coronapas, men alternativet er krav om mundbind

Randers For abonnenter

Få det fulde overblik: Sådan er knap 250 millioner lønkompensationskroner blevet fordelt mellem 556 virksomheder i Randers

Alarm 112

Voldsom brand totalskader villa i Thorsø: Politiet sigter 68-årig beboer

Annonce