Annonce
Debat

Nu sænker miljøministeren jerntæppet over Fussingø

Læserbrev: Lovforslaget, der skal gøre Naturnationalpark Fussingø til en realitet, er stemt igennem. Kun Venstre, Dansk Folkeparti og Nye Borgerlige stemte imod. Det er ærgerligt. Ikke mindst fordi loven nu åbner op for, at dyrene, der skal udsættes, kan undvære det normale tilsyn. Ministeren har på et tidligere samråd forsvaret planen om at sætte GPS-halsbånd og overflyve med droner med, at det var en moderne løsning.

Desværre har flere eksempler på Mols sat tvivl omkring, hvorvidt GPS-halsbånd er muligt, da de kan gnave sig ind og lave kødsår på dyrene. Ærgerligt, at man ikke vil fastholde dyrevelfærden i den naturnationalpark men ønsker at lave krumspring og udsætte levende dyr for sult om vinteren.

For mig var der også en anden og helt indlysende grund til at stemme nej til loven. Det er fuldkommen uholdbart, at man udruller en naturnationalpark uden at inddrage de mange brugere af Fussingøskovene nævneværdigt. Brugerinddragelsen er alfa og omega, hvis man skal lykkes med at skabe et sammenhængende område, hvor der ikke kun er plads til dyr men også mennesker.

Annonce

Borgerne i Fussingø Brugerlaug er engagerede, har leveret høringssvar, sendt forslag til indhegning, der sikrer rimelig adgang, og har under hele forløbet været meget dialogsøgende. Desværre har de fået en kold afvisning af miljøministeren.

Selv har jeg flere gange stillet spørgsmål til brugerinddragelsen, adgangen for de nuværende brugere af skovene og sikkerheden ved at have store dyr til at gå rundt i indhegninger sammen med besøgende. Men lige lidt har det hjulpet. Miljøministeren og den socialdemokratiske regering har ikke villet lytte men har i stedet valgt at tromle hen over de mange borgere. Dette ville jeg på ingen måde bakke op, og derfor stemte jeg og Venstre nej til forslaget.


Det er fuldkommen uholdbart, at man udruller en naturnationalpark uden at inddrage de mange brugere af Fussingøskovene nævneværdigt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Debat

Kunsttrappe og rullende trappe

Sport For abonnenter

Husker du 'Lunte' Leif? Sådan endte en lasket seriespiller fra Fjordbakken med at blive et rekordsalg fra Freja til Brøndby

Annonce