Annonce
Østjylland

Nu skal Birgits mangeårige drøm gøres til virkelighed

Birgit Sørensen (tv.) og bedsteveninden Helga Nielsen glæder sig begge til den store dag, hvor Birgit efter næsten 60 års ventetid kan blive retmæssigt konfirmeret. Ceremonien skal foregå i Hem Kirke. Foto: Sødisbakke

Der venter en helt særlig oplevelse for kirkegængerne, når sognepræsten i Firkløverkirkerne Cicilie Inge Poulsen tager hul på gudstjenesten i Hem Kirke næste søndag. Her skal 73-årige Birgit Sørensen nemlig konfirmeres efter et helt livs vent

Mariager: Der er himmelvid forskel på, hvilke håb og drømme vi mennesker stiller op for os selv i livet.

Nogle drømmer stort, andre drømmer småt. Nogle drømmer om et nyt køkken eller en rubinrød Ferrari sportsvogn i indkørslen. Andre drømmer om at finde den store kærlighed, og nogle drømmer helt spagfærdigt om muligheden for et måltid mad og en varm seng at sove i.

Blandt beboerne på bostedet Sødisbakke i Mariager er der også masser af drømmere.

En af dem er 73-årige Birgit Sørensen, som har et helt særligt ønske. Hun har nemlig altid drømt om at blive konfirmeret. Og det er en drøm, som Sødisbakke i samarbejde med sognepræst Cicilie Inge Poulsen har tænkt sig at lade gå i opfyldelse.

Birgit Sørensen har i de seneste 11 år boet i afdelingen Skovbrynet, som er en del af Sødisbakke. Inden flytningen til Mariager boede hun hjemme hos sin familie. Hun blev døbt som barn, men blev aldrig konfirmeret, og det har ærgret hende det meste af livet.

- I de snart ti år, jeg har kendt Birgit, har hun jævnligt talt om, at hun var ked af, at hun ikke var blevet konfirmeret som barn. Det var ellers et stort ønske for hende, fortæller socialpædagog Maria Sørensen, der er ansat på Sødisbakke.

Annonce

- I de snart ti år jeg har kendt Birgit, har hun jævnligt talt om, at hun var ked af, at hun ikke var blevet konfirmeret som barn. Det var ellers et stort ønske for hende.

Maria Sørensen, socialpædagog
Birgit Sørensen har allerede været ude at finde den kjole, hun skal have på ved sin konfirmation i Hem Kirke. Nu mangler kun de sidste små detaljer, som nok skal komme på plads i løbet af den kommende uge. Foto: Sødisbakke

Ny præst skubbede til ønsket

I de seneste to år har Cicilie Inge Poulsen været sognepræst for Firkløverkirkerne i Hem, Sem, Svenstrup og Vester Tørslev Sogne. Siden sin indsættelse i 2015 har hun desuden brugt omkring 25 procent af sin arbejdstid som institutionspræst på Sødisbakke.

Det betyder, at Cicilie Inge Poulsen cirka én gang om ugen lægger vejen forbi bostedet, der ligger på toppen af Mariager. Her mødes hun med beboerne ude på afdelingerne til en hyggelig sogneaften med kaffe og kage. Desuden forretter hun nadver for dem, der ønsker det.

- Efter vi har fået sognepræsten for Firkløverkirkerne tilknyttet Sødisbakke, har Birgits ønske om en dag at blive konfirmeret kun vokset sig større. Derfor fortalte jeg en dag, hvor præsten var på besøg, om hendes drøm, fortæller Maria Sørensen.

Og det viste sig at være en god idé.

Det bliver sognepræst i Firkløverkirkerne, Cicilie Inge Poulsen, der kommer til at stå for selve konfirmationen af Birgit Sørensen. Arkivfoto

Det er aldrig for sent

Da Cicilie Inge Poulsen hørte om Birgit Sørensens brændende ønske, valgte hun at tage en snak med sit sognebarn. Og den snak bekræftede præsten i, at det eneste rigtige at gøre var at konfirmere Birgit Sørensen.

- Jeg har snakket flere gange med Birgit, og det er tydeligt, at der er tale om et meget bevidst ønske fra hendes side. Selv om hun i dag er 73 år, så taler hun stadig om, at hun i modsætning til sin søster ikke fik oplevelsen af at blive konfirmeret som barn. Men troen har hun altid haft, siger Cicilie Inge Poulsen og fortsætter:

- Jeg synes, at Birgit fortjener at få den oplevelse ligesom alle andre. Og jeg føler mig enormt privilegeret over at kunne bringe hende så stor en glæde, som konfirmationsceremonien er. Jeg synes, det er rigtig, rigtig spændende, ikke mindst fordi der ligger et utroligt livsbekræftende budskab i, at selv om man ikke længere er ung, så er det aldrig for sent at blive konfirmeret.

Intensivt forberedelsesforløb

Cicilie Inge Poulsen og Birgit Sørensen er blevet enige om, at Birgit Sørensen skal gå til konfirmationsforberedelse, ligesom det er kutyme for alle andre konfirmandspirer.

Desuden er det allerede aftalt, at konfirmationsceremonien kommer til at foregå under en gudstjeneste i Hem Kirke søndag 23. juli.

En normal konfirmationsforberedelse opfatter sædvanligvis 56 lektioner, som forløber sig hen over mere end et halvt år. Men Birgit Sørensen har fået sikret sig en aftale med Cicilie Inge Poulsen om, at det i hendes tilfælde er nok med en del færre timer.

- I og med at Birgit bor på Sødisbakke, fungerer hun jo ikke helt almindeligt, og derfor kan hun ikke rumme så mange lektioner. Derfor har vi planlagt et kortere og mere intensivt forløb. Vi har faktisk lige haft vores fjerde lektion i dag, og det skægge er, at jo dybere vi kommer ind i snakken om konfirmationen og Gud, jo mere lader hun til at kunne rumme samtalen, fortæller sognepræsten.

Nadveren et højdepunkt

Med udsigten til snart at blive konfirmeret er der da også lutter glæde og smil at spore hos Birgit Sørensen selv. Hun sidder i sin lænestol i Skovbrynets hyggelige fællesstue sammen med Helga Nielsen, som er den kommende konfirmands bedste veninde gennem mere end ti år.

- Jeg glæder mig til at komme på Landgangen og til at få nadver, griner Birgit Sørensen begejstret og afslører, hvem hun har valgt at dele sin store dag med:

- Jeg har tænkt mig at invitere Ulla-mor (tidl. medarbejder på Sødisbakke, red.), min familie, Henriette (Johnsen, pædagogstuderende på Sødisbakke, red.), Vibeke, Helga og Ruth (Helgas plejemor, red.), fortæller hun med et veltilfreds smil, mens Helga Nielsen griner hjerteligt i baggrunden.

Birgit Sørensen har allerede købt sin konfirmationskjole. De hvide strømpebukser og hårpynten er bestilt, og de helt rigtige hvide sko er også fundet, så nu venter bare en enkelt konfirmationsforberedelse mere, inden den store dag oprinder om en god uges tid.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers FC

Randers FC-profil efter overlegent oplæg: Dejligt at sende en gammel Randers-spiller ud efter pølser

Annonce