Annonce
Norddjurs

Nu skal det nye affaldssystem planlægges: Reno Djurs beder borgerne om gode idéer

Har du input til, hvordan affaldet fremover skal sorteres hos de cirka 38.000 husstande, der er på Djursland? Så kan du nu give dine gode idéer videre til Reno Djurs. Foto: Peter Leth-Larsen / Jysk Fynske Medier / Ritzau Scanpix
Reno Djurs har så småt iværksat arbejdet med at udtænke rammerne for en ny affaldsplan for 38.000 husstande på Djursland. En ny kampagne skal nu få borgerne til at komme med idéer til projektet.

Djursland: Hvordan skal det fremtidige affaldssystem se ud i Norddjurs og Syddjurs kommuner? Hvor meget skal vi sortere? Og hvordan udnytter vi bedst muligt værdierne i affaldet?

De spørgsmål og flere i samme dur får alle borgere på Djursland nu mulighed for at svare på.

Årsagen er, at Nord- og Syddjurs Kommunes fællesejede affaldsselskab Reno Djurs har sat gang i en kampagne med overskriften 'Sig noget om affald'. Formålet med kampagnen er ifølge bestyrelsesformand i Reno Djurs og byrådsmedlem i Syddjurs Kommune, Kim Lykke Jensen (SF), at få inspiration til den nye affaldsplan, der skal vedtages med virkning fra 2022.

- Vi er helt åbne. Vi slår ørerne ud og lytter til de idéer og meninger, som borgerne har. Det bliver der rig mulighed for, og alt bliver taget med i det videre arbejde med affaldsplanen, siger Kim Lykke Jensen.

Annonce

Arbejdet starter til efteråret

Processen med at spørge borgerne til råds kommer til at køre indtil sommerferien. Herefter går de to kommuner på Djursland til efteråret sammen med Reno Djurs for at påbegynde udarbejdelsen af en affaldsplan, der beskriver den fremtidige sortering og håndtering af affald. Udgangspunktet for den endelige affaldsplan bliver ifølge Reno Djurs de bidrag, som borgerne kommer med frem mod sommerferien.

Allerede nu står det imidlertid klart, at affaldsplanen som minimum kommer til at indebære sortering af organisk affald og plastik. Det slog Kim Lykke Jensen allerede fast over for Randers Amtsavis i begyndelsen af 2019.

- Der er kommet et EU-direktiv, som stiller krav om sortering af organisk affald fra og med 2023. Hertil kommer, at det plastudspil, som regeringen har fremlagt her i december (2018, red.), giver antydning af, at der snart vil blive stillet krav om indsamling af plast over hele landet. De ting er vi nødt til at forberede os på, sagde han dengang.

Her kan du give dit besyv med

Som borger på Djursland kan man komme med sine input til affaldsplanen på flere måder.

Den hurtige løsning er at skrive en kommentar, holdning eller idé på Reno Djurs' hjemmeside, hvor der også kan findes oplysninger om processen med den kommende affaldsplan samt baggrundsmateriale om sortering af forskellige typer affald.

Har man imidlertid mere på hjerte, holder Reno Djurs 'Sig noget'-aften i sit hovedkvarter i Balle i Syddjurs Kommune. Det sker om aftenen tirsdag 28. maj, hvor de fremmødte borgere skal arbejde i grupper med emner, de særligt interesserer sig for. Tilmelding til dette arrangement er nødvendig.

Endelig kan man melde sig til en følgegruppe, som i juni arbejder videre to aftener med de udsagn, der er kommet frem på 'Sig noget'-aftenen.

Der er lagt op til, at der i løbet af efteråret og vinteren kan udarbejdes et planforslag, som vil være klar til endelig godkendelse i Norddjurs og Syddjurs kommuner i løbet af sommeren 2020.

Annonce
Forsiden netop nu
Østjylland

Thorsager Kirke har næsten fået alle stole tilbage: Efterladt varevogn gemte på stjålne rundkirkestole

Annonce